Південний солодкий пиріг з картоплею. Спечіть картопляний пиріг "Смакота", і це доповнить ситну вечерю для вашої родини.
Засипте заздалегідь просіяне борошно в чашу міксера. Додайте в чашу холодне вершкове масло (натерте на крупній тертці), маргарин, трохи цукру, зовсім трохи солі і ванільного екстракту. Змішайте інгредієнти до утворення однорідної маси (тіста).
Розділіть тісто на дві однакові частини, потім оберніть кожну поліетиленовою плівкою і відправте на час в холодильник.
Киньте попередньо очищену від шкірки і нарізану невеликими шматочками солодку картопля в каструлю середнього розміру і залийте водою, повністю покривши овоч. Помістить каструлю з картоплею на сильний вогонь, і варіть овоч, поки він не стане м'яким.
Як тільки картопля буде готова, злийте воду з каструлі і дайте овочу повністю охолонути. Помістіть охолоджену солодку картоплю в чашу міксера і збивайте, поки овоч не утворить однорідну пюреобразну масу.
Посипте картопляне пюре корицею, додайте трохи мускатного горіха, подрібненого імбиру і цукрового піску. Потім розбийте в ємність курячі яйця середнього розміру, трохи згущеного молока, залийте екстракт ванілі і розм'якшене вершкове масло.
Збивайте вміст, поки утворена суміш не стане кремообразною і повітряною.
Вийміть тісто з холодильника, за допомогою кухонної качалки розкачайте його в тонкий лист. Потім помістіть одну частину тіста в форму для випічки, рівномірно розподіливши по всьому дну, утворіть виделкою невеликі отвори по всьому коржу. Надішліть форму з тістом в розігріту духовку і випікайте пиріг 7-10 хвилин при 180 градусах.
Витягніть форму з духовки, потім включіть високу температуру до 220 градусів. Покладіть раніше підготовлену картопляну начинку поверх пирога, і акуратно розподіліть по всьому коржу. Знову відправте форму з вмістом в духовку і випікайте пиріг протягом 45 - 50 хвилин.
Дайте випічці охолонути до кімнатної температури, а потім подавайте готовий картопляний пиріг "Смакота" до столу. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти