Укр
Рус
Картопля Другі страви Болгарська кухня

Картопляний гратен з овочами

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

878 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Картопляний гратен з овочами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня, Узбецька кухня, Білоруська кухня, Азербайджанська кухня, Абхазька кухня, Арабська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Подаруйте своїм близьким вечір французької кухні, приготувавши традиційну страву Провансу. Смачна і соковита запечена картопля без молока і вершків підкорить дегустаторів з першої ложки. Щоб повністю зануритися в атмосферу півдня Франції, додайте до основної страви зелений салат, заправлений гірчичним вінегретом і традиційне провансальське червоне вино Кот-дю-Ванту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляний гратен з овочами" (на 100 грам)

  • Білки6.6 гр.
  • Жири8.4 гр.
  • Вуглеводи10.2 гр.
  • Калорії148 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками. Якщо бульби молоді та пружні, очищати шкірку не потрібно. Наріжте овоч тонкими слайсами на спеціальній тертці. Можна скористатися теркою на кухонному комбайні.

Крок - 1
02

Оскільки гратен готується при низькому вмісті вологи, картоплю слід частково відварити перед запіканням. Поставте велику каструлю з водою на плиту. Зручно використовувати пароварку, скибочки буде легко витягти, не порушивши їх цілісність. Доведіть рідину до кипіння, посоліть і обережно додайте шматочки картоплі. Проваріть протягом 3-4 хвилин, злийте воду і перекладіть слайси у велику миску і дайте їм охолонути.

Крок - 2
03

Викладіть суміш з петрушки, чебрецю, розмарину і орегано на робочу дошку і подрібніть гострим ножем. Оливки наріжте маленькими шматочками.

Крок - 3
04

Поставте велику сковороду на середній або сильний вогонь. Налийте в неї масло і додайте нарізану невеликими кубиками цибулю. Перемішайте і обсмажуйте протягом 8-10 хвилин до золотисто-коричневого кольору.

Крок - 4
05

Після закінчення зазначеного часу, додайте подрібнений часник, зелень, оливки, сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте і обсмажте 1 хвилину. Зніміть суміш з вогню і перекладіть в миску.

Крок - 5
06

Чисті і сухі помідори наріжте тонкими кружечками.

Крок - 6
07

Підготуйте форму для запікання 29х23х7см і змастіть внутрішню її частину оливковою олією. Викладіть ⅓ частину картоплі і рівномірно заповніть дно форми. Наступним шаром розмістіть половину смаженої суміші.

Крок - 7
08

Потім додайте козиний сир, його можна замінити рікоттою. На сирний шар викладіть томатні слайси. Посоліть, поперчіть повторіть шари починаючи з картоплі.

Крок - 8
09

Верхнім шаром викладіть залишені кружечки картоплі і злегка ущільніть запіканку рукою. Кондитерською щіткою змастіть верхівку грата оливковою олією, посипте натертим на дрібній тертці пармезаном і розмарином.

Крок - 9
10

Накрийте форму фольгою і запікайте протягом 30 хвилин при температурі 200 ° С. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 20-30 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Дістаньте готову страву з духовки і дайте охолонути 10-15 хвилин перед подачею на стіл. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Карп по‑китайськи - покроковий рецепт, фото 1 Карп по‑китайськи 30 3 2 з 5 - детальніше -
Святковий салат з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Святковий салат з сьомгою 40 3 3 з 5 - детальніше -
Торт «Панчо» - покроковий рецепт, фото 1 Торт «Панчо» 70 4 3 з 5 - детальніше -