Ніжний і ароматний картопляний суп-пюре з вершками і сиром Чеддер. Додайте в гарячу страву хрусткі сухарики з білого хліба, і апетитний гарячий обід готовий.
Для подачі картопляного супу-пюре, приготуйте сухарики. Свіжий або злегка зачерствілий білий хліб наріжте невеликими однаковими кубиками. Можна використовувати хліб для тостів або звичайний батон.
Поставте на плиту сковороду на середній вогонь і влийте невелику кількість оливкової або соняшникової олії. Додайте в жаровню суміш прованських трав або сушену петрушку. Обсмажте хлібні кубики до золотистої скоринки.
Викладіть сухарики в глибоку миску і відставте в сторону. Картопляні бульби очистіть від шкірки і наріжте тонкими слайсами. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
Поставте на плиту глибоку сковороду або сотейник. Використовуйте посуд з товстим дном. Викладіть в ємність вершкове масло. У розігріту жаровню всипте подрібнену цибулю. Обсмажте, постійно перемішуючи, протягом 1 хвилини. Додайте очищені зубчики часнику і картопляні слайси.
Влийте достатню кількість води, щоб покрити овочі. Перемішайте і доведіть до кипіння. Посоліть, зменшіть вогонь і продовжуйте варити до повної готовності всіх інгредієнтів.
Якщо картопля легко проколюється ножем, можна знімати сотейник з вогню. За допомогою погружного блендера подрібніть суміш до однорідного кремоподібного стану.
В окремому сотейнику доведіть до кипіння молоко і додайте вершки. Перемішайте і опустіть в молочну масу сир Чеддер. Коли він повністю розчинитися, з'єднайте молочну суміш з овочевою і ретельно переміксуйте. Подавайте суп в глибокій тарілці з сухариками, прикрасивши петрушкою. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти