Картопляний рулет - смачна і ситна закуска. Страву можна приготувати з будь-якою начинкою, або подати асорті на святковий стіл.
Картоплю ретельно вимийте під проточною водою і відваріть в шкірці до готовності. Курячі і перепелині яйця відваріть в підсоленій воді круто.
Поки вариться картопля, приготуйте майонез. У чашу блендера вбийте яйця. Додайте очищений зубчик часнику. Влийте оливкову олію. В якості альтернативи можна використовувати соняшникову олію, або їх суміш. Видавіть в масу лимонний сік. Посоліть і збийте міксером до однорідного кремоподібного стану. Поставте соус в холодильник.
Готову картоплю остудіть і очистіть від шкірки. Перекладіть в глибоку миску і розімніть вилкою. Додайте трохи оливкового масла, сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте пюре руками. Маса повинна стати схожа на тісто.
На робочу поверхню покладіть пергаментний папір або відріз харчової плівки. Викладіть картоплю рівномірним тонким шаром у вигляді прямокутника. Щоб вирівняти краї.
Приготуйте начинку для рулету. Викладіть в миску консервованого тунця. Якщо шматочки великі, розімніть їх виделкою. Додайте подрібнену кубиками ріпчасту цибулю і кукурудзу.
Курячі яйця очистіть від шкаралупи, наріжте невеликими шматочками і відправте до решти інгредієнтів. Заправте суміш невеликою кількістю майонезу і ретельно перемішайте.
Змастіть картопляний пласт томатним соусом. Рівномірним шаром розподіліть начинку. Загорніть рулет за допомогою паперу. Знову оберніть страву в папір і відправте в холодильник на 30 хвилин.
Охолоджений рулет перекладіть на блюдо. Краї обріжте. Змастіть верхівку майонезом. Виделкою нанесіть малюнок. Прикрасьте половинками перепелиних яєць, кукурудзою і помідорами. Картопляний рулет готовий. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти