Укр
Рус
Пироги Випічка Аргентинська кухня

Картопляний пиріг із листкового тіста

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

870 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Картопляний пиріг із листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Аргентинська кухня, Молдавська кухня, Чилійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопляний пиріг з листкового тіста - апетитна випічка, яка підійде як основна страва для обіду або вечері. Пропонуємо рецепт оригінального картопляного пирога з камамбером. Страва ефектно виглядає на столі і виходить неймовірно смачною та ситною. Готуйтесь до компліментів вашим кулінарним здібностям!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляний пиріг із листкового тіста" (на 100 грам)

  • Білки3.6 гр.
  • Жири6.7 гр.
  • Вуглеводи19.9 гр.
  • Калорії160 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю очистіть від шкірки, вимийте та відваріть у підсоленій воді до готовності. Рідинe злийте, а картоплю подавіть вилкою або товкачем у пюре.

Крок - 1
02

Додайте сметану. Всипте на смак сіль і свіжомелену суміш перців.

Крок - 2
03

Зелену цибулю наріжте дрібними шматочками і відправте в загальну масу. Так само зробіть з шалотом.

Крок - 3
04

Копчену шинку подрібніть тонкими шматочками і покладіть до інших продуктів. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 4
05

Застеліть лист пергаментом і викладіть на нього пласт листкового тіста. Вздовж краю у вигляді кільця покладіть картопляне пюре.

Крок - 5
06

Накрийте картоплю другим шаром тіста і щільно защіпніть краї. Придавіть центральну частину пирога, щоб вийшла виїмка, і пройдіться по краях виделкою, роблячи насічки.

Крок - 6
07

Наріжте зовнішню частину пирога (там де начинка) ножем на порційні шматочки (центр повинен залишитися цілим). Кожен шматочок поверніть на 90 градусів, щоб було видно начинку.

Крок - 7
08

Розбийте в миску яйце і збийте вилкою. Змастіть пиріг збитим яйцем, щоб під час випікання він апетитно зарум'янився.

Крок - 8
09

На камамбер зробіть ножем круглий надріз уздовж краю і хрестоподібно розріжте внутрішню частину. Покладіть сир у виїмку у центрі пирога.

Крок - 9
10

Відправте лист до попередньо розігрітої до 200 градусів духовки, увімкніть конвекцію і запікайте страву 40 хвилин. Готовий картопляний пиріг із листкового тіста з камамбером вийміть із духової шафи, злегка остудіть - і подавайте на стіл. Їж його, відламуючи шматочки з начинкою і мачаючи їх у сир, що розплавився. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти