Картопляний пиріг з листкового тіста - апетитна випічка, яка підійде як основна страва для обіду або вечері. Пропонуємо рецепт оригінального картопляного пирога з камамбером. Страва ефектно виглядає на столі і виходить неймовірно смачною та ситною. Готуйтесь до компліментів вашим кулінарним здібностям!
Картоплю очистіть від шкірки, вимийте та відваріть у підсоленій воді до готовності. Рідинe злийте, а картоплю подавіть вилкою або товкачем у пюре.
Додайте сметану. Всипте на смак сіль і свіжомелену суміш перців.
Зелену цибулю наріжте дрібними шматочками і відправте в загальну масу. Так само зробіть з шалотом.
Копчену шинку подрібніть тонкими шматочками і покладіть до інших продуктів. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Застеліть лист пергаментом і викладіть на нього пласт листкового тіста. Вздовж краю у вигляді кільця покладіть картопляне пюре.
Накрийте картоплю другим шаром тіста і щільно защіпніть краї. Придавіть центральну частину пирога, щоб вийшла виїмка, і пройдіться по краях виделкою, роблячи насічки.
Наріжте зовнішню частину пирога (там де начинка) ножем на порційні шматочки (центр повинен залишитися цілим). Кожен шматочок поверніть на 90 градусів, щоб було видно начинку.
Розбийте в миску яйце і збийте вилкою. Змастіть пиріг збитим яйцем, щоб під час випікання він апетитно зарум'янився.
На камамбер зробіть ножем круглий надріз уздовж краю і хрестоподібно розріжте внутрішню частину. Покладіть сир у виїмку у центрі пирога.
Відправте лист до попередньо розігрітої до 200 градусів духовки, увімкніть конвекцію і запікайте страву 40 хвилин. Готовий картопляний пиріг із листкового тіста з камамбером вийміть із духової шафи, злегка остудіть - і подавайте на стіл. Їж його, відламуючи шматочки з начинкою і мачаючи їх у сир, що розплавився. Смачного!
Випадкові рецепти