Укр
Рус
Картопля Другі страви Французька кухня

Картопляний гратен

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

931 - переглядів
60 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Картопляний гратен - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопляний гратен виходить смачним, вершковим та легким у приготуванні. Використання часнику необов'язково, але він додає глибину аромату, тому варто спробувати.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляний гратен" (на 100 грам)

  • Білки3.5 гр.
  • Жири6.6 гр.
  • Вуглеводи12.1 гр.
  • Калорії127 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перед приготуванням картопляного гратена необхідно підготувати деякі інгредієнти. Насамперед візьміть необхідну кількість картоплі. Очистіть її від шкірки за допомогою ножа або овочечистки, ретельно помийте під проточною водою.

Крок - 1
02

Візьміть мускатний горіх і натріть на дрібну тертку. Якщо ж у вас немає цілого горіха, можна використовувати його у вигляді порошку.

Крок - 2
03

Також для приготування цієї страви вам знадобиться сир. Можна використовувати, наприклад, грюєр, едам, ементаль. Також це може бути будь-який інший сир, який вам подобається або є в холодильнику на цей час. Невеликий шматочок сиру натріть на великій тертці.

Крок - 3
04

Часник у картопляний гратен додавати необов'язково. Але якщо ви це зробите, то, напевно, не пошкодуєте. Адже невелика кількість часнику додасть цій страві додатковий аромат та присмак. Відокремте зубчик часнику від головки і очистіть від лушпиння. Після роздавіть часник ножем.

Крок - 4
05

Тепер потрібно приготувати заливку для гратена. Для цього в глибоку миску розбийте куряче яйце і трохи розмішайте вилкою. Додайте жирні вершки, натертий мускатний горіх, дрібку солі та чорного меленого перцю. Все ретельно перемішайте за допомогою вінчика.

Крок - 5
06

Розітріть роздавлений зубчик часнику по всій внутрішній поверхні форми для запікання. Потім змастіть невеликою кількістю масла.

Крок - 6
07

Очищену картоплю наріжте тонкими пластинками. Зробити це можна за допомогою гострого ножа чи овочерізки. Викладіть тонко нарізану картоплю у змащену форму для запікання.

Крок - 7
08

Картоплю у формі залийте приготованою яєчно-вершковою сумішшю. Зверху посипте тертим сиром.     Запікайте картопляний гратен у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 45 хвилин до утворення коричневого кольору. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Котлети з квасолі - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з квасолі 60 3 3 з 5 - детальніше -
Щербет морозиво - покроковий рецепт, фото 1 Щербет морозиво 55 2 3 з 5 - детальніше -
Котлети з курячого фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з курячого фаршу 40 3 3 з 5 - детальніше -
Торт «Хвилинка» - покроковий рецепт, фото 1 Торт «Хвилинка» 20 4 3 з 5 - детальніше -