Картопляні зрази - смачні котлети з начинкою. У рецепті страва готується з картопляного тіста і начиняється кабачками і плавленим сиром. З простих і доступних інгредієнтів виходять апетитні зрази, від яких не відмовляться навіть маленькі прівереди, котрі не люблять кабачки.
Спочатку приготуйте начинку. Кабачки вимийте, просушіть і натріть на крупній тертці.
Всипте сіль, перемішайте і дайте кабачкам трохи постояти, а потім відіжміть через сито, щоб позбутися від зайвої вологи.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
Розігрійте на сковороді рослинне масло і, помішуючи, смажте на ньому цибулю до м'якості. Додайте на сковороду віджаті кабачки і перемішайте.
Натріть в цибульно-кабачкову масу плавлений сир і, не перестаючи мішати, тушкуйте до готовності кабачків.
Всипте гранульований часник і орегано. Знову гарненько перемішайте інгредієнти і зніміть начинку з плити.
Займіться картопляним тістом. Картоплю очистіть від шкірки і вимийте. Наріжте картоплю середніми шматочками і відваріть до готовності.
Злийте воду, посоліть картоплю і потовчіть в пюре. Вбийте в картопляну масу яйце, додайте сметану і перемішайте інгредієнти до однорідності.
Порціями всипте в пюре просіяне борошно і ретельно вимісіть тісто.
Перекладіть його на пріпиленну борошном поверхню і скачайте в ковбаску. Відрізуйте від неї шматочки і формуйте кульки.
Перетворіть кульки в коржі, викладіть на кожну кабачкову начинку і заліпіть краї. Картопляні зрази можна зробити круглими, як котлети, але ми додамо їм форму чебуреків.
Розісмажте на сковороді рослинне масло і викладіть туди заготовки. Смажте до зарум'янювання з обох сторін. Готові зрази викладіть на тарілку і відразу подавайте до столу. Вони виходять хрусткими зовні і м'якими всередині. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти