Укр
Рус
Зрази Другі страви Українська кухня

Картопляні зрази

( 4.9545 4 522 22 оцінки)

1710 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Картопляні зрази - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Литовська кухня, Білоруська кухня, Польська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Картопляні зрази - смачні котлети з начинкою. У рецепті страва готується з картопляного тіста і начиняється кабачками і плавленим сиром. З простих і доступних інгредієнтів виходять апетитні зрази, від яких не відмовляться навіть маленькі прівереди, котрі не люблять кабачки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляні зрази" (на 100 грам)

  • Білки3.5 гр.
  • Жири9.4 гр.
  • Вуглеводи22.5 гр.
  • Калорії194 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку приготуйте начинку. Кабачки вимийте, просушіть і натріть на крупній тертці.

Крок - 1
02

Всипте сіль, перемішайте і дайте кабачкам трохи постояти, а потім відіжміть через сито, щоб позбутися від зайвої вологи.

Крок - 2
03

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.

Крок - 3
04

Розігрійте на сковороді рослинне масло і, помішуючи, смажте на ньому цибулю до м'якості. Додайте на сковороду віджаті кабачки і перемішайте.

Крок - 4
05

Натріть в цибульно-кабачкову масу плавлений сир і, не перестаючи мішати, тушкуйте до готовності кабачків.

Крок - 5
06

Всипте гранульований часник і орегано. Знову гарненько перемішайте інгредієнти і зніміть начинку з плити.

Крок - 6
07

Займіться картопляним тістом. Картоплю очистіть від шкірки і вимийте. Наріжте картоплю середніми шматочками і відваріть до готовності.

Крок - 7
08

Злийте воду, посоліть картоплю і потовчіть в пюре. Вбийте в картопляну масу яйце, додайте сметану і перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 8
09

Порціями всипте в пюре просіяне борошно і ретельно вимісіть тісто.

Крок - 9
10

Перекладіть його на пріпиленну борошном поверхню і скачайте в ковбаску. Відрізуйте від неї шматочки і формуйте кульки.

Крок - 10
11

Перетворіть кульки в коржі, викладіть на кожну кабачкову начинку і заліпіть краї. Картопляні зрази можна зробити круглими, як котлети, але ми додамо їм форму чебуреків.

Крок - 11
12

Розісмажте на сковороді рослинне масло і викладіть туди заготовки. Смажте до зарум'янювання з обох сторін. Готові зрази викладіть на тарілку і відразу подавайте до столу. Вони виходять хрусткими зовні і м'якими всередині. Смачного!

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Печінковий торт - покроковий рецепт, фото 1 Печінковий торт 60 5 4 з 5 - детальніше -
Фруктовий салат "Осінній" - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий салат "Осінній" 20 2 2 з 5 - детальніше -
Млинці на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Млинці на молоці 15 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Яловичина в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Яловичина в соусі 55 2 3 з 5 - детальніше -
Хек тушкований з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Хек тушкований з овочами 60 5 3 з 5 - детальніше -
Кляр - покроковий рецепт, фото 1 Кляр 15 1 1 з 5 - детальніше -
Салат столичний з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Салат столичний з яловичиною 50 4 3 з 5 - детальніше -