Картопля і гриби - поширене і дуже смачне поєднання. Один з варіантів, що можна приготувати з цих продуктів - картопляні зрази. Вони схожі на пиріжки, але з картопляного тіста.
Для приготування картопляних зраз необхідна начинка. Займіться її приготуванням. Візьміть сковорідку і налийте в неї невелику кількість оливкової олії. Поставте на плиту і запаліть маленький вогонь.
Тим часом візьміть часник, очистіть від лушпиння і пропустіть через чеснокодавку. Киньте подрібнений часник в розігріте масло на сковороді, трохи обсмажте його.
Печериці очистіть і сполосніть під проточною водою, дайте можливість трохи обсохнути. Якщо гриби великі, то розріжте їх навпіл або навіть на чотири частини. Наріжте на кухонній дошці пластинками. Надішліть нарізані печериці в сковорідку. Посоліть за смаком і приправте чорним меленим перцем. Накрийте кришкою і готуйте протягом 10 хвилин.
Невеликий пучок свіжої петрушки вимийте під краном і обсушіть. На кухонній дошці дрібно наріжте. Подрібнену петрушку киньте в сковорідку до грибів, перемішайте і протушкуйте ще пару хвилин перед тим, як вимкнути вогонь.
Заздалегідь приготуйте картоплю. Для цього очистіть її від шкірки, помийте, наріжте великими кубиками і відваріть в підсоленій воді. Остиглу картоплю пересипте в глибоку миску і розімніть товкачем до стану пюре.
У картопляне пюре додайте просіяне борошно, натертий на дрібній тертці сир пармезан, куряче яйце, сіль і чорний мелений перець за смаком. Все ретельно перемішайте лопаткою.
Отриману масу викладіть на присипану борошном робочу поверхню і замісіть картопляне тісто вже двома руками. Візьміть качалку і розкачайте тісто. Спеціальною круглою формочкою або за допомогою склянки видавіть з тіста кружечки.
У центр половини кружечків покладіть по ложці смажених печериць. Додайте по пів ложечки натертого на крупній тертці сиру проволоне. Це твердий нежирний італійський сир з коров'ячого молока.
Кожен кружечок з начинкою накрийте іншим кружечком без начинки і злегка притисніть краї по всьому периметру. Повинні вийти круглі пиріжки.
Випікайте картопляні зрази на розігрітій сковороді з додаванням оливкової олії з кожного боку по 10 хвилин. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти