Укр
Рус
Зрази Другі страви Швейцарська кухня

Картопляні зрази і гриби

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

722 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Картопляні зрази і гриби - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Швейцарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Картопля і гриби - поширене і дуже смачне поєднання. Один з варіантів, що можна приготувати з цих продуктів - картопляні зрази. Вони схожі на пиріжки, але з картопляного тіста.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляні зрази і гриби" (на 100 грам)

  • Білки5.8 гр.
  • Жири9.1 гр.
  • Вуглеводи17 гр.
  • Калорії178 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування картопляних зраз необхідна начинка. Займіться її приготуванням. Візьміть сковорідку і налийте в неї невелику кількість оливкової олії. Поставте на плиту і запаліть маленький вогонь.

Крок - 1
02

Тим часом візьміть часник, очистіть від лушпиння і пропустіть через чеснокодавку. Киньте подрібнений часник в розігріте масло на сковороді, трохи обсмажте його.

Крок - 2
03

Печериці очистіть і сполосніть під проточною водою, дайте можливість трохи обсохнути. Якщо гриби великі, то розріжте їх навпіл або навіть на чотири частини. Наріжте на кухонній дошці пластинками. Надішліть нарізані печериці в сковорідку. Посоліть за смаком і приправте чорним меленим перцем. Накрийте кришкою і готуйте протягом 10 хвилин.

Крок - 3
04

Невеликий пучок свіжої петрушки вимийте під краном і обсушіть. На кухонній дошці дрібно наріжте. Подрібнену петрушку киньте в сковорідку до грибів, перемішайте і протушкуйте ще пару хвилин перед тим, як вимкнути вогонь.

Крок - 4
05

Заздалегідь приготуйте картоплю. Для цього очистіть її від шкірки, помийте, наріжте великими кубиками і відваріть в підсоленій воді. Остиглу картоплю пересипте в глибоку миску і розімніть товкачем до стану пюре.

Крок - 5
06

У картопляне пюре додайте просіяне борошно, натертий на дрібній тертці сир пармезан, куряче яйце, сіль і чорний мелений перець за смаком. Все ретельно перемішайте лопаткою.

Крок - 6
07

Отриману масу викладіть на присипану борошном робочу поверхню і замісіть картопляне тісто вже двома руками. Візьміть качалку і розкачайте тісто. Спеціальною круглою формочкою або за допомогою склянки видавіть з тіста кружечки.  

Крок - 7
08

У центр половини кружечків покладіть по ложці смажених печериць. Додайте по пів ложечки натертого на крупній тертці сиру проволоне. Це твердий нежирний італійський сир з коров'ячого молока.

Крок - 8
09

Кожен кружечок з начинкою накрийте іншим кружечком без начинки і злегка притисніть краї по всьому периметру. Повинні вийти круглі пиріжки.

Крок - 9
10

Випікайте картопляні зрази на розігрітій сковороді з додаванням оливкової олії з кожного боку по 10 хвилин. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Цезар з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з куркою 30 2 3 з 5 - детальніше -
Фруктовий салат в апельсині - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий салат в апельсині 25 2 1 з 5 - детальніше -
Салат з буряка з часником - покроковий рецепт, фото 1 Салат з буряка з часником 20 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Імбирне печиво - покроковий рецепт, фото 1 Імбирне печиво 60 4 3 з 5 - детальніше -
М’ясо по-французьки в духовці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по-французьки в духовці 50 4 3 з 5 - детальніше -
Веганський кимчи - покроковий рецепт, фото 1 Веганський кимчи 65 1 3 з 5 - детальніше -