Укр
Рус
Зрази Другі страви Російська кухня

Картопляні зрази в духовці

( 4.8750 4 516 16 оцінок)

5418 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопляні зрази в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопля - продукт, без якого ми практично не можемо обходитися. Страви з цього овоча присутні на нашому столі повсякденно, в найрізноманітніших варіаціях і різноманітності. Якщо раптом вам хочеться побалувати своїх домашніх і у вас є картопля, можу порадити безпрограшний варіант - картопляні зрази. Способів їх приготування безліч: і на сковорідці, і в мультиварці, і навіть у фритюрі, але ви собі й не уявляєте, наскільки смачними виходять картопляні зрази в духовці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляні зрази в духовці" (на 100 грам)

  • Білки7.1 гр.
  • Жири23.5 гр.
  • Вуглеводи6.9 гр.
  • Калорії276 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Ми знаємо, що зрази можуть мати будь-яку начинку, з якою поєднується картопля, а можна їх готувати і взагалі без начинки. Так, і ще наш рецепт трошки відрізняється від класичного тим, що готувати картопляні зрази ми будемо не з пюре. Отже, запікаємо в духовці великі картоплини в шкірці, або в крайньому випадку відварюємо їх не очищаючи від шкірки.

Крок - 1
02

Після того, як готова картопля охолоне, чистимо шкірку, кладемо картоплю в глибоку миску і розминаємо за допомогою картопляної товкучки.

Крок - 2
03

Трохи розім'явши картоплю, кидаємо до неї мелений мускатний горіх, а також, шматочок вершкового масла. Розминаємо ці інгредієнти всі разом і додаємо ще потертий стружкою сир грюйер. Продовжуємо товкучкою розминати картоплю з іншими продуктами.

Крок - 3
04

Потім кидаємо в миску яєчні жовтки і все разом добре переминаємо, після чого солимо, переминаємо ще і накриваємо харчовою плівкою.

Крок - 4
05

Після того, як картопляне тісто трохи постоїть, додаємо в нього нарізану зелень цибулі і все перемішуємо. Посипаємо поверхню столу борошном і викладаємо тісто, злегка його вимішуємо з борошном і формуємо батон з тіста довгастої форми. Викочуємо в борошні, щоб не розвалювалося. Потім розрізаємо картопляне тісто на рівномірні шматки і знову обвалюємо злегка в борошні.

Крок - 5
06

Тепер, коли тісто на зрази готове, ставимо на плиту сковорідку і розтоплюємо в ній вершкове масло. Сформовані картопляні зрази викладаємо на сковороду і смажимо на середньому вогні протягом хвилини до легкої золотистості. Потім перевертаємо за допомогою кулінарних лопаток на іншу сторону і підсмажуємо ще хвилину.

Крок - 6
07

Форму для запікання накриваємо фольгою і викладаємо на неї підсмажені на сковорідці зрази. Тепер за допомогою яйця робимо в центрі кожного зраза вм'ятину в формі ямочки і накладаємо в неї сир маскарпоне, а зверху укладаємо пластівцями натертого сиру грюйер.

Крок - 7
08

Форму зі зразами відправляємо в розігріту духовку і запікаємо до моменту, поки розплавиться сир. Вишукані картопляні зрази в духовці з ароматом і смаком свіжої зелені можна сміливо подавати до столу, прикрасивши гілочками зелені петрушки.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Тісто для Лазаньї - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для Лазаньї 40 1 3 з 5 - детальніше -
Заварний торт - покроковий рецепт, фото 1 Заварний торт 90 6 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Свинячі відбивні з ананасом - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі відбивні з ананасом 45 4 3 з 5 - детальніше -
Сабайон крем - покроковий рецепт, фото 1 Сабайон крем 45 1 3 з 5 - детальніше -
Узбецький плов - покроковий рецепт, фото 1 Узбецький плов 50 3 3 з 5 - детальніше -
Рогалики "Ніжні" з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики "Ніжні" з сиром 50 3 3 з 5 - детальніше -