Будь-яка страва з картоплі - це традиційна страва, адже без цього овоча не обходиться жодна господиня. Зрази з картоплі є дуже популярною стравою слов'янської кухні, варіантів якої теж чимало. Вони за формою нагадують котлети, але всередині обов'язково має бути присутня начинка. Приготуємо разом картопляні зрази з фаршем, які відмінно підійдуть хоч на обід, хоч на вечерю. І саме через фарш вони неймовірно смачні та поживні.
В першу чергу займіться приготуванням основи майбутньої страви. Отже, якщо ви будете використовувати стару картоплю, то очистіть її від шкірки, якщо ж молоду, то ретельно помийте під проточною водою і, не знімаючи шкірки, наріжте досить великими шматками.
Далі помістіть велику каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Покладіть в окріп нарізану картоплю, відразу рясно посоліть і, перемішавши, залиште овоч варитися до повної готовності, близько 30 хвилин. Перевірити готовність картоплі можна, виловивши один шматочок з киплячої води і проткнути ножем. Якщо овоч легко розвалюється, то готовий. Відварену картоплю викладіть на деко і залиште охолоджуватися.
А в цей час помістіть невеликий сотейник на плиту, налийте в нього рослинне масло і розігрійте. Покладіть в гаряче масло яловичий фарш (його ви можете підготувати самостійно або купити в будь-якому магазині) і соус сальса верде.
Потім посоліть вміст сотейника, приперчіть чорним меленим перцем і обсмажуйте, постійно мішаючи, до зникнення почервоніння в м'ясі і об'єднання всіх інгредієнтів. Вимкніть вогонь і залиште м'ясну начинку остигати.
Остиглу картоплю викладіть в глибоку ємність, і за допомогою міксера або кухонної товкачки розімніть овоч до пюре. При необхідності посоліть картоплю, засипте в неї борошно, розбийте курячі яйця і ще раз все перемішайте до однорідної густої маси.
Далі трохи змоченими руками або ж викатаними в борошні відщіпніть невелику кількість картопляної маси і сформуйте певний коржик. По центру коржа покладіть раніше підготовлену м'ясну начинку і закріпіть края, акуратно заховавши м'ясо всередину.
Далі помістіть глибоку сковорідку на плиту, налийте в неї багато рослинного масла і викладіть підготовлені картопляні заготовки з начинкою. Майбутні зрази повинні практично кипіти в маслі. Обсмажуйте заготовки, перевертаючи з боку на бік, до утворення золотистої хрусткої скоринки, а потім викладіть на паперовий рушник, для видалення зайвого жиру.
Готові картопляні зрази розкладіть на тарілки і поспішайте подавати до столу гарячими.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти