Укр
Рус
Зрази Другі страви Українська кухня

Картопляні зрази з фаршем

( 4.8571 4 514 14 оцінок)

3064 - переглядів
70 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопляні зрази з фаршем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Будь-яка страва з картоплі - це традиційна страва, адже без цього овоча не обходиться жодна господиня. Зрази з картоплі є дуже популярною стравою слов'янської кухні, варіантів якої теж чимало. Вони за формою нагадують котлети, але всередині обов'язково має бути присутня начинка. Приготуємо разом картопляні зрази з фаршем, які відмінно підійдуть хоч на обід, хоч на вечерю. І саме через фарш вони неймовірно смачні та поживні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляні зрази з фаршем" (на 100 грам)

  • Білки5.9 гр.
  • Жири13.7 гр.
  • Вуглеводи9.9 гр.
  • Калорії191 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу займіться приготуванням основи майбутньої страви. Отже, якщо ви будете використовувати стару картоплю, то очистіть її від шкірки, якщо ж молоду, то ретельно помийте під проточною водою і, не знімаючи шкірки, наріжте досить великими шматками.

Крок - 1
02

Далі помістіть велику каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Покладіть в окріп нарізану картоплю, відразу рясно посоліть і, перемішавши, залиште овоч варитися до повної готовності, близько 30 хвилин. Перевірити готовність картоплі можна, виловивши один шматочок з киплячої води і проткнути ножем. Якщо овоч легко розвалюється, то готовий. Відварену картоплю викладіть на деко і залиште охолоджуватися.

Крок - 2
03

А в цей час помістіть невеликий сотейник на плиту, налийте в нього рослинне масло і розігрійте. Покладіть в гаряче масло яловичий фарш (його ви можете підготувати самостійно або купити в будь-якому магазині) і соус сальса верде.

Крок - 3
04

Потім посоліть вміст сотейника, приперчіть чорним меленим перцем і обсмажуйте, постійно мішаючи, до зникнення почервоніння в м'ясі і об'єднання всіх інгредієнтів. Вимкніть вогонь і залиште м'ясну начинку остигати.

Крок - 4
05

Остиглу картоплю викладіть в глибоку ємність, і за допомогою міксера або кухонної товкачки розімніть овоч до пюре. При необхідності посоліть картоплю, засипте в неї борошно, розбийте курячі яйця і ще раз все перемішайте до однорідної густої маси.

Крок - 5
06

Далі трохи змоченими руками або ж викатаними в борошні відщіпніть невелику кількість картопляної маси і сформуйте певний коржик. По центру коржа покладіть раніше підготовлену м'ясну начинку і закріпіть края, акуратно заховавши м'ясо всередину.

Крок - 6
07

Далі помістіть глибоку сковорідку на плиту, налийте в неї багато рослинного масла і викладіть підготовлені картопляні заготовки з начинкою. Майбутні зрази повинні практично кипіти в маслі. Обсмажуйте заготовки, перевертаючи з боку на бік, до утворення золотистої хрусткої скоринки, а потім викладіть на паперовий рушник, для видалення зайвого жиру.

Крок - 7
08

Готові картопляні зрази розкладіть на тарілки і поспішайте подавати до столу гарячими.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -
Пишні оладки - покроковий рецепт, фото 1 Пишні оладки 30 4 2 з 5 - детальніше -
Торт Сметанник - покроковий рецепт, фото 1 Торт Сметанник 60 7 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Куліч до Великодня - покроковий рецепт, фото 1 Куліч до Великодня 115 1 3 з 5 - детальніше -
Рис з куркою і яйцями - покроковий рецепт, фото 1 Рис з куркою і яйцями 50 4 3 з 5 - детальніше -
Суп-пюре з брокколі - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре з брокколі 40 3 3 з 5 - детальніше -