Найчастіше з дуже звичайних і легкодоступних інгредієнтів можна приготувати оригінальну закуску, яку точно не буде соромно подати гостям до столу. Картопляні нагетси є однією з цих страв. Щоб їх приготувати не знадобиться достаток продуктів, але ми впевнені, ця закуска першою випарується зі святкового столу.
Невелику каструлю з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Покладіть в окріп картоплю (можна навіть в шкірці) і відварюйте до напівготовності. Потім охолодіть відварений овоч, очистіть від шкірки і в глибокій мисці розімніть кухонною товкучкою або можна навіть руками, до пюреобразного стану.
Потім закиньте в миску до картоплі трохи розтопленого вершкового масла (але не розтоплюйте до дуже рідкого стану), розбийте куряче яйце і добре посоліть.
Потім приперчіть картопляну масу чорним меленим перцем і виделкою ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Накрийте ємність з утвореною сумішшю кришкою і відправте на нетривалий час в холодильник.
Далі в одну миску розбийте по черзі курячі яйця і виделкою добре їх збовтайте, до однорідної маси. В іншу ємність засипте панірувальні сухарі. Тепер трохи змоченими олією або звичайною водою руками сформуйте з підготовленої картопляної суміші невеликого розміру кульки.
Тепер утворені картопляні кульки умокніть спочатку в яєчній суміші, потім рясно викачайте в панірувальних сухарях.
Далі помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї велику кількість рослинного або оливкового масла і добре розігрійте. Викладіть акуратно в киплячу олію раніше підготовлені картопляні кульки і обсмажуйте, постійно мішаючи, до появи на них золотистої хрусткої скоринки.
Потім за допомогою шумівки обережно, щоб не розвалилися, виловіть обсмажені кульки зі сковороди і помістіть на блюдо з кухонним папером, для усунення зайвого жиру. Потім викладіть теплі, хрусткі картопляні нагетси на велике блюдо і подавайте прекрасну закуску до столу з солодким соусом (або будь-яким на ваш вибір і смак). Смачного!
Випадкові рецепти