Відома картопляна страва, що з'явилася в білоруській кухні, на сьогоднішній день актуальна для численних кухонь: української, російської, литовської та ін. Спробуйте і ви приготувати картопляні котлети з грибами за цим рецептом.
В першу чергу займіться основою майбутньої страви. Для цього глибоку каструлю з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Закиньте в киплячу воду цілою картоплю (можна навіть в шкірці) і відварюйте до повної готовності, близько 30 хвилин.
Потім викладіть відварену картоплю, очистіть від шкірки і покладіть в миску. Залиште на час охолонути.
Далі рясно посоліть трохи охолонувшу картоплю, розбийте до неї куряче яйце і за допомогою металевої або дерев'яної товкачки розімніть картоплю в однорідне густе пюре.
Тепер займіться так званою начинкою для майбутніх котлет. Помістіть на плиту невелику сковороду, налийте в неї рослинне масло і максимально прогрійте.
Далі очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Надішліть подрібнену цибулю в киплячу олію і обсмажуйте, періодично помішуючи до легкого розм'якшення овоча.
Потім помийте проточною водою печериці, наріжте дрібними квадратами і відправте в сковорідку до цибулі. Далі посоліть вміст сковороди, приперчіть чорним меленим перцем і, постійно помішуючи, продовжуйте смажити, до випаровування всієї рідини і утворення легкої золотистої скоринки на грибах. Зніміть сковорідку з плити і залиште начинку на час охолонути.
Далі займіться формуванням самої страви. Візьміть в одну руку невеликий прозорий пакетик (можна використовувати так само харчову плівку або ж просто змочити руки водою) і покладіть на нього картопляну масу.
Примніть трохи картопляну суміш, а потім накрийте грибною начинкою і загорніть знову масою з пюре, сховавши начинку всередину і сформувавши котлету.
Тепер помістіть неглибоку сковорідку з рослинним маслом на плиту і добре розігрійте. Підготовлені картопляні заготовки з начинкою викачайте в борошні, а потім покладіть в киплячу олію.
Обсмажуйте картопляні котлети з грибами приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку, до утворення легкої золотистої скоринки, а потім викладіть на тарілки і подавайте до столу, полив свіжою сметаною.
Випадкові рецепти