Укр
Рус
Картопля Другі страви Російська кухня

Картопляні котлети з грибами

( 4.9231 4 513 13 оцінок)

2881 - переглядів
115 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопляні котлети з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Відома картопляна страва, що з'явилася в білоруській кухні, на сьогоднішній день актуальна для численних кухонь: української, російської, литовської та ін. Спробуйте і ви приготувати картопляні котлети з грибами за цим рецептом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляні котлети з грибами" (на 100 грам)

  • Білки3 гр.
  • Жири5.5 гр.
  • Вуглеводи15 гр.
  • Калорії125 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу займіться основою майбутньої страви. Для цього глибоку каструлю з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Закиньте в киплячу воду цілою картоплю (можна навіть в шкірці) і відварюйте до повної готовності, близько 30 хвилин.

Крок - 1
02

Потім викладіть відварену картоплю, очистіть від шкірки і покладіть в миску. Залиште на час охолонути.

Крок - 2
03

Далі рясно посоліть трохи охолонувшу картоплю, розбийте до неї куряче яйце і за допомогою металевої або дерев'яної товкачки розімніть картоплю в однорідне густе пюре.

Крок - 3
04

Тепер займіться так званою начинкою для майбутніх котлет. Помістіть на плиту невелику сковороду, налийте в неї рослинне масло і максимально прогрійте.

Крок - 4
05

Далі очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Надішліть подрібнену цибулю в киплячу олію і обсмажуйте, періодично помішуючи до легкого розм'якшення овоча.

Крок - 5
06

Потім помийте проточною водою печериці, наріжте дрібними квадратами і відправте в сковорідку до цибулі. Далі посоліть вміст сковороди, приперчіть чорним меленим перцем і, постійно помішуючи, продовжуйте смажити, до випаровування всієї рідини і утворення легкої золотистої скоринки на грибах. Зніміть сковорідку з плити і залиште начинку на час охолонути.

Крок - 6
07

Далі займіться формуванням самої страви. Візьміть в одну руку невеликий прозорий пакетик (можна використовувати так само харчову плівку або ж просто змочити руки водою) і покладіть на нього картопляну масу.

Крок - 7
08

Примніть трохи картопляну суміш, а потім накрийте грибною начинкою і загорніть знову масою з пюре, сховавши начинку всередину і сформувавши котлету.

Крок - 8
09

Тепер помістіть неглибоку сковорідку з рослинним маслом на плиту і добре розігрійте. Підготовлені картопляні заготовки з начинкою викачайте в борошні, а потім покладіть в киплячу олію.

Крок - 9
10

Обсмажуйте картопляні котлети з грибами приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку, до утворення легкої золотистої скоринки, а потім викладіть на тарілки і подавайте до столу, полив свіжою сметаною.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Террін з м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Террін з м’яса 65 5 3 з 5 - детальніше -
Салат зі спаржі по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Салат зі спаржі по-корейськи 55 3 3 з 5 - детальніше -