З картоплі можна приготувати дуже багато найрізноманітніших страв. Звичайно ж з додаванням якихось ще інгредієнтів. Спробуйте приготувати картопляні деруни саме за цим рецептом. Все просто і смачно.
Основою цієї страви є варена картопля. Щоб її приготувати, помийте необхідну кількість під проточною водою і складіть в каструлю. Залийте холодною водою і поставте на вогонь. Коли картопля буде готова, злийте воду і остудіть. Пізніше очистіть її від шкірки.
Дістаньте широку миску, щоб було зручно змішувати всі інгредієнти. Помістіть в неї очищену варену картоплю. За допомогою товкачки для картоплі, роздушіть всі картоплини до однорідного стану.
Візьміть цибулину і очистіть її від лушпиння. Сполосніть під холодною водою і відріжте половину. Подрібніть її на кухонній дошці за допомогою ножа. Подрібнену цибулю відправте в миску з картоплею.
Посоліть за смаком і киньте часниковий порошок. Приправте чорним меленим перцем і ретельно перемішайте картопляну масу.
Особливого смаку картопляним драниками додасть консервований тунець. Відкрийте банку і відправте його в миску з картопляною масою.
Щоб картопляні деруни під час смаження краще тримали форму і не розвалювалися, необхідно додати курячі яйця. Розбийте по одному і відправте в миску. Все ретельно перемішайте.
Додайте трохи панірувальних сухарів. Бажано, щоб вони були з білого хліба. Ще раз дуже добре перемішайте всі інгредієнти в мисці.
З отриманої маси руками сформуйте невеликі плоскі котлетки.
Поставте сковорідку на вогонь і налийте в неї рослинне масло. Коли воно нагріється, відправте картопляні деруни в сковороду. Смажте до рум'яної скоринки з одного боку, потім переверніть на іншу сторону.
Готові картопляні деруни викладіть на паперовий рушник, щоб промокнути зайвий жир. Потім перекладіть їх в плоску тарілку. Подавайте теплими, при бажанні додавши овочевий салат. Смачного!
Випадкові рецепти