Укр
Рус
Деруни Другі страви Білоруська кухня

Картопляні деруни

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

630 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопляні деруни - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

З картоплі можна приготувати дуже багато найрізноманітніших страв. Звичайно ж з додаванням якихось ще інгредієнтів. Спробуйте приготувати картопляні деруни саме за цим рецептом. Все просто і смачно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляні деруни" (на 100 грам)

  • Білки6 гр.
  • Жири7 гр.
  • Вуглеводи13.4 гр.
  • Калорії145 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Основою цієї страви є варена картопля. Щоб її приготувати, помийте необхідну кількість під проточною водою і складіть в каструлю. Залийте холодною водою і поставте на вогонь. Коли картопля буде готова, злийте воду і остудіть. Пізніше очистіть її від шкірки.

Крок - 1
02

Дістаньте широку миску, щоб було зручно змішувати всі інгредієнти. Помістіть в неї очищену варену картоплю. За допомогою товкачки для картоплі, роздушіть всі картоплини до однорідного стану.

Крок - 2
03

Візьміть цибулину і очистіть її від лушпиння. Сполосніть під холодною водою і відріжте половину. Подрібніть її на кухонній дошці за допомогою ножа. Подрібнену цибулю відправте в миску з картоплею.

Крок - 3
04

Посоліть за смаком і киньте часниковий порошок. Приправте чорним меленим перцем і ретельно перемішайте картопляну масу.

Крок - 4
05

Особливого ​​смаку картопляним драниками додасть консервований тунець. Відкрийте банку і відправте його в миску з картопляною масою.

Крок - 5
06

Щоб картопляні деруни під час смаження краще тримали форму і не розвалювалися, необхідно додати курячі яйця. Розбийте по одному і відправте в миску. Все ретельно перемішайте.

Крок - 6
07

Додайте трохи панірувальних сухарів. Бажано, щоб вони були з білого хліба. Ще раз дуже добре перемішайте всі інгредієнти в мисці.

Крок - 7
08

З отриманої маси руками сформуйте невеликі плоскі котлетки.

Крок - 8
09

Поставте сковорідку на вогонь і налийте в неї рослинне масло. Коли воно нагріється, відправте картопляні деруни в сковороду. Смажте до рум'яної скоринки з одного боку, потім переверніть на іншу сторону.

Крок - 9
10

Готові картопляні деруни викладіть на паперовий рушник, щоб промокнути зайвий жир. Потім перекладіть їх в плоску тарілку. Подавайте теплими, при бажанні додавши овочевий салат. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тушковане м’ясо з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Тушковане м’ясо з цибулею 90 4 3 з 5 - детальніше -
Лазанья з баклажанами - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з баклажанами 75 6 3 з 5 - детальніше -
Желе з фруктами - покроковий рецепт, фото 1 Желе з фруктами 45 3 3 з 5 - детальніше -
Слоєний салат "Грибна поляна" - покроковий рецепт, фото 1 Слоєний салат "Грибна поляна" 50 5 3 з 5 - детальніше -