Такий рецепт дерунів - найпростіший і швидкий спосіб порадувати сім'ю смачною стравою. Без муки страва стає менш калорійною, а значить сподобається тим, хто стежить за фігурою.
Ретельно вимийте під проточною водою солодку і звичайну картоплю, очистіть її від шкірки. Для приготування дерунів можна використовувати тільки бульби звичайної картоплі. Або ж зробити асорті з картоплі різних видів і сортів.
Натріть овочі окремо на дрібній тертці. Щоб полегшити страву і позбавитися від зайвого крохмалю, вимочіть картоплю в воді. Викладіть масу на сито і дайте стекти рідині.
Болгарський перець вимийте і висушіть. Розріжте навпіл, видаліть плодоніжки і насіння, наріжте дрібними кубиками. Гострий перець наріжте тонкими кружечками. Вбийте яйця у велику зручну ємність і збийте до однорідності.
Додайте подрібнений гострий і болгарський перець, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте.
Поставте сковороду на маленький вогонь і налийте олію. У розігріту жаровню викладіть першим шаром солодку картоплю, сформувавши виделкою оладки.
Зверху розташуйте звичайну картоплю і полийте яєчною сумішшю. На кожен дерун - по 2 столові ложки. Накрийте сковороду кришкою і готуйте протягом 10 хвилин. Потім переверніть страву і протушкуйте під кришкою до готовності.
Якщо ви хочете зробити деруни без батата, за основу візьміть звичайну картоплю тільки в більшій кількості. Викладіть картопляні оладки на рушник і дайте стекти зайвому жиру. Апетитні і рум'яні деруни готові. Подавайте до столу в гарячому вигляді, приправивши нежирною сметаною. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти