Укр
Рус
Деруни Другі страви Болгарська кухня

Картопляні деруни без борошна

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

775 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Картопляні деруни без борошна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня, Білоруська кухня, Шведська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Такий рецепт дерунів - найпростіший і швидкий спосіб порадувати сім'ю смачною стравою. Без муки страва стає менш калорійною, а значить сподобається тим, хто стежить за фігурою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляні деруни без борошна" (на 100 грам)

  • Білки3.9 гр.
  • Жири12.7 гр.
  • Вуглеводи10.2 гр.
  • Калорії176 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно вимийте під проточною водою солодку і звичайну картоплю, очистіть її від шкірки. Для приготування дерунів можна використовувати тільки бульби звичайної картоплі. Або ж зробити асорті з картоплі різних видів і сортів.

Крок - 1
02

Натріть овочі окремо на дрібній тертці. Щоб полегшити страву і позбавитися від зайвого крохмалю, вимочіть картоплю в воді. Викладіть масу на сито і дайте стекти рідині.

Крок - 2
03

Болгарський перець вимийте і висушіть. Розріжте навпіл, видаліть плодоніжки і насіння, наріжте дрібними кубиками. Гострий перець наріжте тонкими кружечками. Вбийте яйця у велику зручну ємність і збийте до однорідності.

Крок - 3
04

Додайте подрібнений гострий і болгарський перець, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте.

Крок - 4
05

Поставте сковороду на маленький вогонь і налийте олію. У розігріту жаровню викладіть першим шаром солодку картоплю, сформувавши виделкою оладки.

Крок - 5
06

Зверху розташуйте звичайну картоплю і полийте яєчною сумішшю. На кожен дерун - по 2 столові ложки. Накрийте сковороду кришкою і готуйте протягом 10 хвилин. Потім переверніть страву і протушкуйте під кришкою до готовності.

Крок - 6
07

Якщо ви хочете зробити деруни без батата, за основу візьміть звичайну картоплю тільки в більшій кількості. Викладіть картопляні оладки на рушник і дайте стекти зайвому жиру. Апетитні і рум'яні деруни готові. Подавайте до столу в гарячому вигляді, приправивши нежирною сметаною. Приємного вам апетиту!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пелюстка маринована - покроковий рецепт, фото 1 Пелюстка маринована 60 6 1 з 5 - детальніше -
Хумус - покроковий рецепт, фото 1 Хумус 80 4 2 з 5 - детальніше -
Деруни класичні - покроковий рецепт, фото 1 Деруни класичні 45 5 3 з 5 - детальніше -
Пудинг рисовий - покроковий рецепт, фото 1 Пудинг рисовий 50 3 3 з 5 - детальніше -