Без картопляного пюре складно уявити святкове застілля і повсякденне меню. Цю страву готують багато хто, але не всі знають секрети, здатні зробити з картоплі ніжну і повітряну страву.
Для пюре намагайтеся вибирати картоплю з низьким вмістом вологи і високим вмістом крохмалю. З нього виходить ідеальна кремова текстура. Очистіть бульби від шкірці. Можна варити і товкти разом зі шкіркою, але в такому випадку ідеально гладку і однорідну консистенцію не одержати.
Щоб очищена картопля не потемніля і не окислилася, відразу опустіть її в миску з холодною водою.
Потім наріжте овоч кубиками 3 см. Так картопля буде готуватися швидше і провариться рівномірно. Надішліть нарізані шматочки в каструлю з холодною водою. Трохи посоліть і поставте на сильний вогонь. Коли страва закипить, зменшіть вогонь до мінімальних значень і варіть протягом 12 хвилин.
Готовність картоплі перевірте за допомогою вилки, вона повинна бути м'якою і легко проколюватися. Зніміть каструлю з вогню і процідіть вміст через друшляк.
Надішліть картоплю назад в каструлю і поставте на середній або сильний вогонь. Томіть, постійно помішуючи, протягом 2-3 хвилин. Це дозволить позбутися від зайвої вологи, а підсушена картопля візьме в себе більше молока і масла.
Щоб отримати максимально однорідне і ніжне пюре, скористайтеся ситом. Викладіть в нього картоплю і силіконовою лопаткою продавіть назад в каструлю. Цей спосіб вимагає трохи більше сил і часу, ніж зі звичайною товкачкою або пресом, зате результат значно перевершує інші варіанти.
Ні в якому разі не використовуйте кухонний комбайн або блендер, інакше пюре перетвориться в клейку масу. Першим додайте в пюре розтоплене масло. Інгредієнти вводіть по черзі, так картопля розм'якшиться і стане більш однорідною.
Ще раз додайте маленьку щіпку солі. Багатоетапне додавання солі допомагає розкрити аромат картоплі. Вилийте жирні вершки в сотейник і поставте на середній або сильний вогонь. Додайте розмарин, часник і доведіть до кипіння.
Зніміть сотейник з вогню і процідіть вміст через сито. Чисті вершки потроху введіть в пюре і перемішайте до однорідності.
Ідеальний гарнір готовий. Додайте шматочок масла і подавайте на стіл в гарячому вигляді з м'ясом і спаржею. При бажанні можете притрусити чорним меленим перцем і подрібненою зеленою цибулею, полити соусом або підливою. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти