Укр
Рус
Пюре Другі страви Болгарська кухня

Картопляне пюре (тонкощі і хитрощі)

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

1127 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Картопляне пюре (тонкощі і хитрощі) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня, Білоруська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Без картопляного пюре складно уявити святкове застілля і повсякденне меню. Цю страву готують багато хто, але не всі знають секрети, здатні зробити з картоплі ніжну і повітряну страву.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляне пюре (тонкощі і хитрощі)" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири5.7 гр.
  • Вуглеводи15.2 гр.
  • Калорії125 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для пюре намагайтеся вибирати картоплю з низьким вмістом вологи і високим вмістом крохмалю. З нього виходить ідеальна кремова текстура. Очистіть бульби від шкірці. Можна варити і товкти разом зі шкіркою, але в такому випадку ідеально гладку і однорідну консистенцію не одержати.

Крок - 1
02

Щоб очищена картопля не потемніля і не окислилася, відразу опустіть її в миску з холодною водою.

Крок - 2
03

Потім наріжте овоч кубиками 3 см. Так картопля буде готуватися швидше і провариться рівномірно. Надішліть нарізані шматочки в каструлю з холодною водою. Трохи посоліть і поставте на сильний вогонь. Коли страва закипить, зменшіть вогонь до мінімальних значень і варіть протягом 12 хвилин.

Крок - 3
04

Готовність картоплі перевірте за допомогою вилки, вона повинна бути м'якою і легко проколюватися. Зніміть каструлю з вогню і процідіть вміст через друшляк.

Крок - 4
05

Надішліть картоплю назад в каструлю і поставте на середній або сильний вогонь. Томіть, постійно помішуючи, протягом 2-3 хвилин. Це дозволить позбутися від зайвої вологи, а підсушена картопля візьме в себе більше молока і масла.

Крок - 5
06

Щоб отримати максимально однорідне і ніжне пюре, скористайтеся ситом. Викладіть в нього картоплю і силіконовою лопаткою продавіть назад в каструлю. Цей спосіб вимагає трохи більше сил і часу, ніж зі звичайною товкачкою або пресом, зате результат значно перевершує інші варіанти.

Крок - 6
07

Ні в якому разі не використовуйте кухонний комбайн або блендер, інакше пюре перетвориться в клейку масу. Першим додайте в пюре розтоплене масло. Інгредієнти вводіть по черзі, так картопля розм'якшиться і стане більш однорідною.

Крок - 7
08

Ще раз додайте маленьку щіпку солі. Багатоетапне додавання солі допомагає розкрити аромат картоплі. Вилийте жирні вершки в сотейник і поставте на середній або сильний вогонь. Додайте розмарин, часник і доведіть до кипіння.

Крок - 8
09

Зніміть сотейник з вогню і процідіть вміст через сито. Чисті вершки потроху введіть в пюре і перемішайте до однорідності.

Крок - 9
10

Ідеальний гарнір готовий. Додайте шматочок масла і подавайте на стіл в гарячому вигляді з м'ясом і спаржею. При бажанні можете притрусити чорним меленим перцем і подрібненою зеленою цибулею, полити соусом або підливою. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка 30 2 3 з 5 - детальніше -
Морозиво пудинг з сухофруктами - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво пудинг з сухофруктами 35 3 3 з 5 - детальніше -
Еклер з масляним кремом - покроковий рецепт, фото 1 Еклер з масляним кремом 50 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Масло домашнє - покроковий рецепт, фото 1 Масло домашнє 30 1 3 з 5 - детальніше -
Борщ український червоний - покроковий рецепт, фото 1 Борщ український червоний 100 7 3 з 5 - детальніше -