Картопляне пюре - один з найулюбленіших гарнірів, як на повсякденному, так і на святковому столі. Щоб отримати ідеальне пюре, досить слідувати простим і доступним рекомендаціям.
Для приготування пюре з ідеальною структурою вибирайте картоплю з високим вмістом крохмалю. Найчастіше, у таких сортів основна частина жовтого кольору. Бульби очистіть від шкірки і ретельно вимийте під проточною водою. Розріжте картоплю на шматочки 4-5 см. Постарайтеся, щоб вони були приблизно однакового розміру, так овоч буде готуватися рівномірно.
Складіть нарізану картоплю в каструлю або сотейник і залийте гарячою водою. Такий спосіб приготування допомагає максимально зберегти вітаміни і корисні речовини.
Поставте каструлю на середній вогонь і продовжуйте готувати протягом 10-15 хвилин. Періодично знімайте білу піну. Готовність картоплі перевірте вилкою або ножем, овоч повинен легко проколюватися.
Картоплю пропустіть через млинок для овочів або спеціальний картопляний прес. Можна потовкти за допомогою дерев'яної або металевої товкачки. Якщо хочете досягти ідеально гладкої і однорідної текстури, перетріть овоч через дрібне сито.
Воду, в якій варилася картопля, злийте, залишивши на дні півсклянки рідини. Поставте сотейник з водою на вогонь і додайте масло. Коли воно розтопиться, всипте розм'якшену картоплю.
Додайте мускатний горіх і тепле молоко. Якщо влити холодне, картопля може потемніти.
Ретельно перемішайте пюре до однорідного стану. За смаком можна додати чорний мелений перець або інші спеції. Картопляне пюре готове. Викладіть на блюдо і прикрасьте свіжою зеленню. Подавайте гарнір до м'яса або риби з салатом зі свіжих овочів. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти