Укр
Рус
Пюре Другі страви Білоруська кухня

Картопляне пюре

( 4.8889 4 518 18 оцінок)

2107 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Картопляне пюре - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для дітей , Для годуючих мам, Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Картопляне пюре - один з найулюбленіших гарнірів, як на повсякденному, так і на святковому столі. Щоб отримати ідеальне пюре, досить слідувати простим і доступним рекомендаціям.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляне пюре" (на 100 грам)

  • Білки2.2 гр.
  • Жири2.2 гр.
  • Вуглеводи14.4 гр.
  • Калорії91 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування пюре з ідеальною структурою вибирайте картоплю з високим вмістом крохмалю. Найчастіше, у таких сортів основна частина жовтого кольору. Бульби очистіть від шкірки і ретельно вимийте під проточною водою. Розріжте картоплю на шматочки 4-5 см. Постарайтеся, щоб вони були приблизно однакового розміру, так овоч буде готуватися рівномірно.

Крок - 1
02

Складіть нарізану картоплю в каструлю або сотейник і залийте гарячою водою. Такий спосіб приготування допомагає максимально зберегти вітаміни і корисні речовини.

Крок - 2
03

Поставте каструлю на середній вогонь і продовжуйте готувати протягом 10-15 хвилин. Періодично знімайте білу піну. Готовність картоплі перевірте вилкою або ножем, овоч повинен легко проколюватися.

Крок - 3
04

Картоплю пропустіть через млинок для овочів або спеціальний картопляний прес. Можна потовкти за допомогою дерев'яної або металевої товкачки. Якщо хочете досягти ідеально гладкої і однорідної текстури, перетріть овоч через дрібне сито.

Крок - 4
05

Воду, в якій варилася картопля, злийте, залишивши на дні півсклянки рідини. Поставте сотейник з водою на вогонь і додайте масло. Коли воно розтопиться, всипте розм'якшену картоплю.

Крок - 5
06

Додайте мускатний горіх і тепле молоко. Якщо влити холодне, картопля може потемніти.

Крок - 6
07

Ретельно перемішайте пюре до однорідного стану. За смаком можна додати чорний мелений перець або інші спеції. Картопляне пюре готове. Викладіть на блюдо і прикрасьте свіжою зеленню. Подавайте гарнір до м'яса або риби з салатом зі свіжих овочів. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем 90 5 3 з 5 - детальніше -
Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Соняшник - покроковий рецепт, фото 1 Соняшник 40 5 3 з 5 - детальніше -
Товстолобик з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Товстолобик з начинкою 50 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пюре з сочевиці - покроковий рецепт, фото 1 Пюре з сочевиці 50 5 3 з 5 - детальніше -
Жульєн з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн з печінки 50 4 3 з 5 - детальніше -
Сирний десерт у стилі "Тірамісу" - покроковий рецепт, фото 1 Сирний десерт у стилі "Тірамісу" 40 3 3 з 5 - детальніше -
Ситний салат з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Ситний салат з куркою 30 3 3 з 5 - детальніше -