Укр
Рус
Пюре Другі страви Російська кухня

Картопляне пюре з зеленим горошком

( 4.8800 4 525 25 оцінок)

2197 - переглядів
0 хвилин порцій - 2 складність - 40 з 5
Картопляне пюре з зеленим горошком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Одним з найбільш популярних і улюблених гарнірів по всьому світу без перебільшення вважається картопляне пюре. Це на перший погляд проста і нехитра страва насправді відмінна платформа для кулінарних експериментів, адже картопля - це продукт, який чудово поєднується з величезною кількістю різних інгредієнтів. Одним з виграшних варіантів, як зробити таку здавалося б банальну страву смачнішою, яскравішою і оригінальнішою, є картопляне пюре з зеленим горошком.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляне пюре з зеленим горошком" (на 100 грам)

  • Білки2.3 гр.
  • Жири7.7 гр.
  • Вуглеводи16.6 гр.
  • Калорії149 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб приготувати пюре за цим рецептом, не треба бути великим і досвідченим кулінаром, адже це завдання під силу кожному. Отже, для початку очистимо цибулину і зубчик часнику від лушпиння і подрібнимо ці інгредієнти. Часник можна пропустити через чеснокодавку.

Крок - 1
02

Потім ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо рослинне масло і даємо трохи розігрітися. Після цього кидаємо нарізану цибулю і часник на сковорідку, щоб підсмажити. Періодично помішуючи, обсмажуємо до появи золотистого кольору.

Крок - 2
03

Тим часом чистимо від шкірки Картоплю, перемиваємо і нарізаємо на невеликі кубики. Після цього викладаємо їх на сковорідку.

Крок - 3
04

Також додаємо рис басматі (але також підійде будь-який, який є в наявності).

Крок - 4
05

Сюди ж кидаємо зелений горошок і обсмажуємо все разом буквально хвилину.

Крок - 5
06

Потім кладемо в сковорідку лавровий листочок і заливаємо все водою, так, щоб вона повністю покрила вміст сковорідки (для даної кількості інгредієнтів досить 1-1,5 склянки).

Крок - 6
07

Тепер чекаємо, поки вода закипить, зменшуємо вогонь і залишаємо варитися все це на 15 хвилин, періодично помішуючи, щоб нічого не приставало до дна сковорідки. Через кілька хвилин солимо і додаємо мускатний горіх.

Крок - 7
08

Накривати кришкою не потрібно, так зайва рідина буде випаровуватися. По закінченню зазначеного часу виймаємо лавровий листочок і викидаємо його. Вміст сковорідки переливаємо в чашу блендера і перебиваємо в однорідну масу.

Крок - 8
09

У нас виходить пюреподібна суміш красивого зеленуватого відтінку, приємної консистенції і з дуже ніжною текстурою. Таке пюре відразу захочеться спробувати і насолодитися легким, але дуже оригінальним і свіжим смаком. Готуйте картопляне пюре з зеленим горошком у себе на кухні і поповните своє меню ще однією простою, але неймовірно вдалою і смачною стравою.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Свинина в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Свинина в духовці 120 6 3 з 5 - детальніше -
Карась у тархуновом соусі - покроковий рецепт, фото 1 Карась у тархуновом соусі 30 3 3 з 5 - детальніше -
Чебуреки - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки 120 6 4 з 5 - детальніше -
Печиво через м’ясорубку - покроковий рецепт, фото 1 Печиво через м’ясорубку 60 5 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Смажені пельмені - покроковий рецепт, фото 1 Смажені пельмені 80 6 4 з 5 - детальніше -
Лаваш з сиром і помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш з сиром і помідорами 35 3 3 з 5 - детальніше -