Баклажан, фарширований м'ясним фаршем, над картопляним пюре. Коли дні стають довшими і холодніше, ніщо не є на смак краще, ніж тепле і ситне картопляне пюре з баклажанами. В цьому випадку ми вибрали рецепт з баклажанами, картопляним пюре і м'ясним фаршем, що робить його не тільки швидким і простим у приготуванні, але також швидким і простим у вживанні, з огляду на його смакоту.
Для початку очистіть від шкірки, і наріжте невеликими шматочками картоплю. Помістіть невелику каструлю з водою на плиту, укладіть в неї нарізану картоплю і на слабкому вогні відваріть до повної готовності, близько 25 хвилин.
Потім підготуйте начинку. Для цього покладіть в миску м'ясний фарш (можна використовувати свинину, яловичину або навіть курку), який приготуйте самостійно за допомогою м'ясорубки або купіть в будь-якому магазині. Додайте до фаршу очищену від лушпиння і нарізану дрібно цибулю, сіль, часниковий порошок і панірувальні сухарі.
Потім помийте під проточною водою зелень кінзи, викладіть її на обробну дошку і дрібно наріжте. Далі засипте нашатковану кинзу в миску до фаршу і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Тепер промийте під проточною водою і просушіть молоді баклажани. Викладіть баклажани на кухонну дошку і за допомогою дерев'яних шпаг, викладених з боків овоча, створіть надрізи (не доводячи до кінця, щоб не перерізати), а потім переріжте овоч на дві або три частини.
Далі за допомогою маленької ложки або виделки укладіть в кожен надріз баклажанів раніше підготовлену м'ясну начинку. Акуратно утрамбовуючи, щоб м'ясо при запіканні не виповзало.
Тепер вимкніть вогонь. Злийте воду з відвареної картоплі, додайте в неї вершкове масло, залийте тепле молоко, а потім товкучкою розімніть овоч в пюре. Покладіть відварене картопляне пюре в попередньо змащену олією форму для випічки, рівномірно розподіливши по всьому дну.
Зверху картопляного пюре викладіть раніше приготовлені баклажани з м'ясною начинкою. Рясно полийте поверх томатним соком або навіть кетчупом. Можете приправити улюбленими приправами.
Тепер натріть на самій великій тертці твердий сир і залиште поки на тарілці, до подальшого використання.
Далі помістіть форму з вмістом в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте 25 хвилин. Потім посипте все раніше натертим сиром, знову відправте в духовку і запікайте ще близько 10-12 хвилин, до утворення красивої скоринки. Готове картопляне пюре з баклажанами прикрасьте зеленню і подавайте відразу до столу.
Випадкові рецепти