Укр
Рус
Баклажани Другі страви Европейская кухня

Картопляне пюре з баклажанами

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

1094 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопляне пюре з баклажанами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Баклажан, фарширований м'ясним фаршем, над картопляним пюре. Коли дні стають довшими і холодніше, ніщо не є на смак краще, ніж тепле і ситне картопляне пюре з баклажанами. В цьому випадку ми вибрали рецепт з баклажанами, картопляним пюре і м'ясним фаршем, що робить його не тільки швидким і простим у приготуванні, але також швидким і простим у вживанні, з огляду на його смакоту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляне пюре з баклажанами" (на 100 грам)

  • Білки4.9 гр.
  • Жири4.9 гр.
  • Вуглеводи11.1 гр.
  • Калорії112 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку очистіть від шкірки, і наріжте невеликими шматочками картоплю. Помістіть невелику каструлю з водою на плиту, укладіть в неї нарізану картоплю і на слабкому вогні відваріть до повної готовності, близько 25 хвилин.

Крок - 1
02

Потім підготуйте начинку. Для цього покладіть в миску м'ясний фарш (можна використовувати свинину, яловичину або навіть курку), який приготуйте самостійно за допомогою м'ясорубки або купіть в будь-якому магазині. Додайте до фаршу очищену від лушпиння і нарізану дрібно цибулю, сіль, часниковий порошок і панірувальні сухарі.

Крок - 2
03

Потім помийте під проточною водою зелень кінзи, викладіть її на обробну дошку і дрібно наріжте. Далі засипте нашатковану кинзу в миску до фаршу і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 3
04

Тепер промийте під проточною водою і просушіть молоді баклажани. Викладіть баклажани на кухонну дошку і за допомогою дерев'яних шпаг, викладених з боків овоча, створіть надрізи (не доводячи до кінця, щоб не перерізати), а потім переріжте овоч на дві або три частини.

Крок - 4
05

Далі за допомогою маленької ложки або виделки укладіть в кожен надріз баклажанів раніше підготовлену м'ясну начинку. Акуратно утрамбовуючи, щоб м'ясо при запіканні не виповзало.

Крок - 5
06

Тепер вимкніть вогонь. Злийте воду з відвареної картоплі, додайте в неї вершкове масло, залийте тепле молоко, а потім товкучкою розімніть овоч в пюре. Покладіть відварене картопляне пюре в попередньо змащену олією форму для випічки, рівномірно розподіливши по всьому дну.

Крок - 6
07

Зверху картопляного пюре викладіть раніше приготовлені баклажани з м'ясною начинкою. Рясно полийте поверх томатним соком або навіть кетчупом. Можете приправити улюбленими приправами.

Крок - 7
08

Тепер натріть на самій великій тертці твердий сир і залиште поки на тарілці, до подальшого використання.

Крок - 8
09

Далі помістіть форму з вмістом в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте 25 хвилин. Потім посипте все раніше натертим сиром, знову відправте в духовку і запікайте ще близько 10-12 хвилин, до утворення красивої скоринки. Готове картопляне пюре з баклажанами прикрасьте зеленню і подавайте відразу до столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Куліш - покроковий рецепт, фото 1 Куліш 45 3 2 з 5 - детальніше -
Плов з куркою в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Плов з куркою в домашніх умовах 35 4 2 з 5 - детальніше -
Штрудель з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Штрудель з сиром 50 4 3 з 5 - детальніше -