Укр
Рус
Пюре Другі страви Білоруська кухня

Картопляне пюре з пармезаном і часником

( 4.8571 4 521 21 оцінка)

2609 - переглядів
35 хвилин порцій - 5 складність - 2 з 5
Картопляне пюре з пармезаном і часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Цей рецепт часто запитується під час сімейних застіль. Для варіації, відварюють картоплю і охолоджують на ніч, а на ранок посипають тертим сиром Пармезан і розігрівають в духовці. Пальчики оближеш.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляне пюре з пармезаном і часником" (на 100 грам)

  • Білки5.2 гр.
  • Жири9.5 гр.
  • Вуглеводи12.1 гр.
  • Калорії159 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для цієї страви дуже важливо вибрати правильну картоплю (сорти більш підходящі для пюре). Ретельно відібрану, велику картоплю очистіть від шкірки за допомогою овочечистки або кухонного ножа.

Крок - 1
02

Потім помийте її холодною проточною водою і наріжте великими шматками на обробній дошці.

Крок - 2
03

Помістіть нарізану картоплю у велику каструлю, залийте підсоленою водою і, закривши кришкою, відправте на плиту. Доведіть вміст каструлі до кипіння, зніміть утворену непотрібну пінку і, відкривши трохи кришку, зменшивши вогонь, продовжуйте варити, близько 30 хвилин, до повної готовності картоплі.

Крок - 3
04

Перевірите готовність, проткнувши кілька шматків картоплі в каструлі. Якщо шматки розвалилися від проколу, значить картопля готова. В цей час очистіть від лушпиння часник і наріжте якомога дрібніше.

Крок - 4
05

Зелену цибулю промийте під проточною водою і дрібно наріжте.

Крок - 5
06

Тепер злийте воду з готової відвареної картоплі, киньте в неї вершкове масло (в цьому рецепті можна використовувати заздалегідь розтоплене масло, пюре від цього стане легше й пахучіше), натертий на самій дрібній тертці сир пармезан.

Крок - 6
07

Додайте вершковий сир, присипте зеленою цибулею (залиште трохи нарізаної зеленої цибулі для прикраси при подачі) і додайте заздалегідь нарізаний часник. За бажанням, часник можна видавити в картоплю за допомогою часникодавки. Це вже як кому подобається.

Крок - 7
08

Потім рясно присоліть, приправте чорним меленим перцем і, використовуючи картопляний машер для пюре або кухонну товкачку, розімніть картоплю до однорідної консистенції. Якщо куски картоплі не повністю розімнуться, використайте міксер або кухонний комбайн і розбийте все таки пюре в потрібну картопляну суміш.

Крок - 8
09

Подавайте готове картопляне пюре з пармезаном і часником гарячим, прикрасивши зеленою цибулею.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бил меслен кус - кус по Туніськи - покроковий рецепт, фото 1 Бил меслен кус - кус по Туніськи 120 6 4 з 5 - детальніше -
Соняшник - покроковий рецепт, фото 1 Соняшник 40 5 3 з 5 - детальніше -
Вергуни - покроковий рецепт, фото 1 Вергуни 80 3 4 з 5 - детальніше -
Пісочне печиво ромашка - покроковий рецепт, фото 1 Пісочне печиво ромашка 50 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Ролли з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Ролли з сьомгою 75 4 4 з 5 - детальніше -
Воловани з тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з тунцем 45 3 3 з 5 - детальніше -
Сангрія безалкогольна - покроковий рецепт, фото 1 Сангрія безалкогольна 35 1 2 з 5 - детальніше -
Печеня в горщиках зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Печеня в горщиках зі свинини 120 3 3 з 5 - детальніше -