Цей рецепт часто запитується під час сімейних застіль. Для варіації, відварюють картоплю і охолоджують на ніч, а на ранок посипають тертим сиром Пармезан і розігрівають в духовці. Пальчики оближеш.
Для цієї страви дуже важливо вибрати правильну картоплю (сорти більш підходящі для пюре). Ретельно відібрану, велику картоплю очистіть від шкірки за допомогою овочечистки або кухонного ножа.
Потім помийте її холодною проточною водою і наріжте великими шматками на обробній дошці.
Помістіть нарізану картоплю у велику каструлю, залийте підсоленою водою і, закривши кришкою, відправте на плиту. Доведіть вміст каструлі до кипіння, зніміть утворену непотрібну пінку і, відкривши трохи кришку, зменшивши вогонь, продовжуйте варити, близько 30 хвилин, до повної готовності картоплі.
Перевірите готовність, проткнувши кілька шматків картоплі в каструлі. Якщо шматки розвалилися від проколу, значить картопля готова. В цей час очистіть від лушпиння часник і наріжте якомога дрібніше.
Зелену цибулю промийте під проточною водою і дрібно наріжте.
Тепер злийте воду з готової відвареної картоплі, киньте в неї вершкове масло (в цьому рецепті можна використовувати заздалегідь розтоплене масло, пюре від цього стане легше й пахучіше), натертий на самій дрібній тертці сир пармезан.
Додайте вершковий сир, присипте зеленою цибулею (залиште трохи нарізаної зеленої цибулі для прикраси при подачі) і додайте заздалегідь нарізаний часник. За бажанням, часник можна видавити в картоплю за допомогою часникодавки. Це вже як кому подобається.
Потім рясно присоліть, приправте чорним меленим перцем і, використовуючи картопляний машер для пюре або кухонну товкачку, розімніть картоплю до однорідної консистенції. Якщо куски картоплі не повністю розімнуться, використайте міксер або кухонний комбайн і розбийте все таки пюре в потрібну картопляну суміш.
Подавайте готове картопляне пюре з пармезаном і часником гарячим, прикрасивши зеленою цибулею.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти