Укр
Рус
Картопля Другі страви Чеська кухня

Картопляна запіканка

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

996 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Картопляна запіканка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ось як приготувати чудову картопляну запіканку. Ніщо не зрівняється з картопляно - рибним пирогом для будь-якої вечірки або навіть святкової вечері.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляна запіканка" (на 100 грам)

  • Білки9.2 гр.
  • Жири4.9 гр.
  • Вуглеводи7.1 гр.
  • Калорії117 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до 200 градусів. Помістіть попередньо очищену від шкірки і нарізану великими шматочками картоплю в каструлю і залийте холодною водою. Доведіть картоплю до кипіння і варіть близько 15 хвилин.

Крок - 1
02

Злийте відварену картоплю, а потім зробіть за допомогою товкучки картопляне пюре. Додайте в приготоване пюре частину вершкового масла, трохи вершків і дрібку солі з чорним меленим перцем. Добре все перемішайте і відставте на час в сторону.

Крок - 2
03

Залийте молоко у велику каструлю, покладіть в неї філе лосося і тріски. Доведіть вміст до кипіння і варіть 2-3 хвилини (якщо ви використовуєте сирі креветки, додайте їх в останню хвилину приготування). До цього часу риба повинна вже бути приготовлена ​​і почати розшаровуватися.

Крок - 3
04

Помістіть сито в більшу миску, і вилийте суміш риби і молока. Переставте молоко в одну сторону. Помістіть рибу на тарілку і розшаруйте на частини, зніміть і викиньте шкіру, якщо риба не була без неї.

Крок - 4
05

Помістіть відварену рибу і креветки (додайте холодні, приготовлені креветки) у велику форму для випічки. Далі приготуйте спеціальний соус до страви. Розтопіть вершкове масло в сковороді, потім поступово засипте в неї борошно. Нагрійте вміст на середньому вогні, перемішуючи дерев'яною ложкою.

Крок - 5
06

Повільно додайте в сковорідку зарезервоване молоко, в якому ви готували рибу, помішуючи вінчиком на середньому вогні (але не збивайте його сильно, інакше вийде пінистий соус).

Крок - 6
07

Соус почне густіти через кілька хвилин. Вимкніть вогонь і додайте в каструлю частину натертого на крупній тертці сиру і дрібку чорного перцю. Добре перемішайте.

Крок - 7
08

Тепер прийшов час зібрати рибно - картопляну запіканку. Вилийте приготований соус по суміші риби з креветками в форму. Покладіть картопляне пюре поверх і потім, використовуючи вилку, розкладіть його і надайте йому вирівняний малюнок (це дасть пюре можливість, щоб хрустіти).

Крок - 8
09

Посипте запіканку залишеним натертим сиром і поставте в духовку на 15-20 хвилин. Готуйте страву, поки сир не розплавиться і не стане золотистим. Прикрасьте готову картопляну запіканку нашаткованою зеленою цибулею і подавайте скоріше до столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рогалики на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики на сметані 50 3 3 з 5 - детальніше -
Варення з яблук - покроковий рецепт, фото 1 Варення з яблук 85 1 2 з 5 - детальніше -
Гарбузова каша - покроковий рецепт, фото 1 Гарбузова каша 45 4 3 з 5 - детальніше -
Ліниві вареники з сиру - покроковий рецепт, фото 1 Ліниві вареники з сиру 50 4 3 з 5 - детальніше -
?>