Ось як приготувати чудову картопляну запіканку. Ніщо не зрівняється з картопляно - рибним пирогом для будь-якої вечірки або навіть святкової вечері.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Помістіть попередньо очищену від шкірки і нарізану великими шматочками картоплю в каструлю і залийте холодною водою. Доведіть картоплю до кипіння і варіть близько 15 хвилин.
Злийте відварену картоплю, а потім зробіть за допомогою товкучки картопляне пюре. Додайте в приготоване пюре частину вершкового масла, трохи вершків і дрібку солі з чорним меленим перцем. Добре все перемішайте і відставте на час в сторону.
Залийте молоко у велику каструлю, покладіть в неї філе лосося і тріски. Доведіть вміст до кипіння і варіть 2-3 хвилини (якщо ви використовуєте сирі креветки, додайте їх в останню хвилину приготування). До цього часу риба повинна вже бути приготовлена і почати розшаровуватися.
Помістіть сито в більшу миску, і вилийте суміш риби і молока. Переставте молоко в одну сторону. Помістіть рибу на тарілку і розшаруйте на частини, зніміть і викиньте шкіру, якщо риба не була без неї.
Помістіть відварену рибу і креветки (додайте холодні, приготовлені креветки) у велику форму для випічки. Далі приготуйте спеціальний соус до страви. Розтопіть вершкове масло в сковороді, потім поступово засипте в неї борошно. Нагрійте вміст на середньому вогні, перемішуючи дерев'яною ложкою.
Повільно додайте в сковорідку зарезервоване молоко, в якому ви готували рибу, помішуючи вінчиком на середньому вогні (але не збивайте його сильно, інакше вийде пінистий соус).
Соус почне густіти через кілька хвилин. Вимкніть вогонь і додайте в каструлю частину натертого на крупній тертці сиру і дрібку чорного перцю. Добре перемішайте.
Тепер прийшов час зібрати рибно - картопляну запіканку. Вилийте приготований соус по суміші риби з креветками в форму. Покладіть картопляне пюре поверх і потім, використовуючи вилку, розкладіть його і надайте йому вирівняний малюнок (це дасть пюре можливість, щоб хрустіти).
Посипте запіканку залишеним натертим сиром і поставте в духовку на 15-20 хвилин. Готуйте страву, поки сир не розплавиться і не стане золотистим. Прикрасьте готову картопляну запіканку нашаткованою зеленою цибулею і подавайте скоріше до столу.
Випадкові рецепти