Картопляна запіканка з помідорами - вегетаріанська страва, ситна і смачна. Якщо замінити в рецепті коров'яче молоко рослинним (вівсяним, соєвим, кокосовим, мигдальним і т. далі.), запіканку можна буде їсти в піст. Вона виходить ніжною, соковитою і ароматною, з приємним запахом базиліка, що нагадує про сонячну Італію.
Підготуйте інгредієнти для запіканки. Картоплю, помідори і базилік вимийте і висушіть. У нас зелений базилік, але, якщо хочете, можете взяти фіолетовий. Однак врахуйте, що у зеленого більш тонкий аромат.
Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, а картоплю від шкірки. Наріжте овочі тонкими слайсами.
Базилік подрібніть ножем, а часник поріжте майже до стану кашки.
Поставте на плиту сковороду і розігрійте в ній рослинне масло (у нас рапсове, але ви можете взяти будь-яке, що підходить для смаження: оливкове, соняшникове, кукурудзяне, кунжутне). Обсмажте на ньому цибулю і часник до прозорості. Додайте в сковороду шматочки картоплі і, помішуючи, злегка припустіть.
Змішайте молоко з сумішшю Knorr «Макаронна запіканка з шинкою» або будь-який інший на ваш смак. Вилийте соус в сковороду з картоплею і перемішайте. Готуйте 3-4 хвилини, поки рідина не загусне.
Всипте подрібнений базилік, перемішайте і зніміть сковороду з вогню.
У вогнетривку форму по черзі викладіть слайси тушкованої картоплі і помідорів і закрийте форму фольгою. Прогрійте духовку до 190 градусів Цельсія і відправте туди страву на 40 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 10 хвилин, щоб картопля апетитно зарум'янилася. Картопляна запіканка з помідорами подається на стіл гарячою і бажано в тій формі, в якій запікалася. Зверху прикрасьте страву гілочками свіжого базиліка. Смачного!
Випадкові рецепти