Укр
Рус
Картопля Другі страви Болгарська кухня

Картопляна запіканка з помідорами

( 5.0000 5 510 10 оцінок)

841 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Картопляна запіканка з помідорами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня, Білоруська кухня, Італійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопляна запіканка з помідорами - вегетаріанська страва, ситна і смачна. Якщо замінити в рецепті коров'яче молоко рослинним (вівсяним, соєвим, кокосовим, мигдальним і т. далі.), запіканку можна буде їсти в піст. Вона виходить ніжною, соковитою і ароматною, з приємним запахом базиліка, що нагадує про сонячну Італію.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляна запіканка з помідорами" (на 100 грам)

  • Білки1.8 гр.
  • Жири4.3 гр.
  • Вуглеводи9.8 гр.
  • Калорії89 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти для запіканки. Картоплю, помідори і базилік вимийте і висушіть. У нас зелений базилік, але, якщо хочете, можете взяти фіолетовий. Однак врахуйте, що у зеленого більш тонкий аромат.

Крок - 1
02

Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, а картоплю від шкірки. Наріжте овочі тонкими слайсами.

Крок - 2
03

Базилік подрібніть ножем, а часник поріжте майже до стану кашки.

Крок - 3
04

Поставте на плиту сковороду і розігрійте в ній рослинне масло (у нас рапсове, але ви можете взяти будь-яке, що підходить для смаження: оливкове, соняшникове, кукурудзяне, кунжутне). Обсмажте на ньому цибулю і часник до прозорості. Додайте в сковороду шматочки картоплі і, помішуючи, злегка припустіть.

Крок - 4
05

Змішайте молоко з сумішшю Knorr «Макаронна запіканка з шинкою» або будь-який інший на ваш смак. Вилийте соус в сковороду з картоплею і перемішайте. Готуйте 3-4 хвилини, поки рідина не загусне.

Крок - 5
06

Всипте подрібнений базилік, перемішайте і зніміть сковороду з вогню.

Крок - 6
07

У вогнетривку форму по черзі викладіть слайси тушкованої картоплі і помідорів і закрийте форму фольгою. Прогрійте духовку до 190 градусів Цельсія і відправте туди страву на 40 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 10 хвилин, щоб картопля апетитно зарум'янилася. Картопляна запіканка з помідорами подається на стіл гарячою і бажано в тій формі, в якій запікалася. Зверху прикрасьте страву гілочками свіжого базиліка. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Смачні вареники з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Смачні вареники з капустою 115 4 3 з 5 - детальніше -
Ванільні капкейкі з кремом - покроковий рецепт, фото 1 Ванільні капкейкі з кремом 75 3 3 з 5 - детальніше -