Картопляна запіканка з ковбасою дуже проста, але при цьому смачна страва. З її приготуванням може впоратися навіть новачок.
Для приготування картопляної запіканки вам звичайно ж знадобиться картопля. Очистіть ЇЇ від шкірки і помийте під проточною водою. Помістіть картоплЮ в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Не забудьте трохи посолити. Варіть картоплю до м'якості.
Тим часом дістаньте ріпчасту цибулю середнього розміру. Очистіть її від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. Наріжте на кухонній дошці дрібними кубиками. Сковорідку поставте на вогонь і налийте невелику кількість рослинної олії. Коли олія нагріється, відправте в сковорідку подрібнену цибулю. Періодично помішуючи, підсмажте цибулю до золотистого кольору.
Візьміть копчену ковбасу невеликого діаметру або ковбаски і наріжте кружальцями середньої товщини. Чисту суху сковорідку поставте на вогонь. Коли трохи нагріється, відправте в неї кружечки ковбаси. Обсмажте з обох сторін до рум'яності.
Коли картопля звариться, відцідіть воду з каструлі і трохи остудіть її. Розріжте кожну картоплину на чотири частини, а потім кожну частину ще на кілька шматочків.
У чисту миску налийте потрібну кількість вершків будь-якої жирності. Розбийте кілька курячих яєць. За допомогою вінчика перемішайте до однорідного стану. Додайте сіль, червоний і чорний мелений перець за смаком. А також киньте мелену паприку і часниковий порошок. Все ретельно перемішайте вінчиком.
Також вам потрібен твердий сир, виберіть на свій смак. Натріть сир на великій тертці і додайте в миску до решти інгредієнтів. Перемішайте ложкою.
У великій мисці з'єднайте шматочки вареної картоплі, підсмажену до золотистого цибулю і рум'яні кружечки ковбаси.
Додайте консервовану кукурудзу. Гілочки кропу помийте, просушіть і дрібно наріжте. Киньте подрібнену зелень в миску і акуратно перемішайте.
У форму для запікання відправте картоплю з ковбасою та іншими інгредієнтами. Зверху залийте вершково - яєчною сумішшю з сиром і приправами. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готову картопляну запіканку з ковбасою дістаньте з духовки. Перед подачею можете посипати подрібненою зеленою цибулею. Смачного!
Випадкові рецепти