Укр
Рус
Запіканки Другі страви Східна кухня

Картопляна запіканка з ковбасою

( 5.0000 5 511 11 оцінок)

1095 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопляна запіканка з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопляна запіканка з ковбасою дуже проста, але при цьому смачна страва. З її приготуванням може впоратися навіть новачок.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляна запіканка з ковбасою" (на 100 грам)

  • Білки6 гр.
  • Жири12.8 гр.
  • Вуглеводи9.3 гр.
  • Калорії183 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування картопляної запіканки вам звичайно ж знадобиться картопля. Очистіть ЇЇ від шкірки і помийте під проточною водою. Помістіть картоплЮ в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Не забудьте трохи посолити. Варіть картоплю до м'якості.

Крок - 1
02

Тим часом дістаньте ріпчасту цибулю середнього розміру. Очистіть її від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. Наріжте на кухонній дошці дрібними кубиками. Сковорідку поставте на вогонь і налийте невелику кількість рослинної олії. Коли олія нагріється, відправте в сковорідку подрібнену цибулю. Періодично помішуючи, підсмажте цибулю до золотистого кольору.

Крок - 2
03

Візьміть копчену ковбасу невеликого діаметру або ковбаски і наріжте кружальцями середньої товщини. Чисту суху сковорідку поставте на вогонь. Коли трохи нагріється, відправте в неї кружечки ковбаси. Обсмажте з обох сторін до рум'яності.

Крок - 3
04

Коли картопля звариться, відцідіть воду з каструлі і трохи остудіть її. Розріжте кожну картоплину на чотири частини, а потім кожну частину ще на кілька шматочків.

Крок - 4
05

У чисту миску налийте потрібну кількість вершків будь-якої жирності. Розбийте кілька курячих яєць. За допомогою вінчика перемішайте до однорідного стану. Додайте сіль, червоний і чорний мелений перець за смаком. А також киньте мелену паприку і часниковий порошок. Все ретельно перемішайте вінчиком.

Крок - 5
06

Також вам потрібен твердий сир, виберіть на свій смак. Натріть сир на великій тертці і додайте в миску до решти інгредієнтів. Перемішайте ложкою.

Крок - 6
07

У великій мисці з'єднайте шматочки вареної картоплі, підсмажену до золотистого цибулю і рум'яні кружечки ковбаси.

Крок - 7
08

Додайте консервовану кукурудзу. Гілочки кропу помийте, просушіть і дрібно наріжте. Киньте подрібнену зелень в миску і акуратно перемішайте.

Крок - 8
09

У форму для запікання відправте картоплю з ковбасою та іншими інгредієнтами. Зверху залийте вершково - яєчною сумішшю з сиром і приправами. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готову картопляну запіканку з ковбасою дістаньте з духовки. Перед подачею можете посипати подрібненою зеленою цибулею. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Соус Тартар - покроковий рецепт, фото 1 Соус Тартар 30 1 2 з 5 - детальніше -
Брускета - покроковий рецепт, фото 1 Брускета 25 4 2 з 5 - детальніше -
Бефстроганов з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов з курячого філе 45 6 3 з 5 - детальніше -