Укр
Рус
Картопля Другі страви Іспанська кухня

Картопляна запіканка з фаршем сиром в духовці

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

609 - переглядів
70 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Картопляна запіканка з фаршем сиром в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Це рецепт картопляної запіканки з фаршем та сиром в духовці, який готується швидко і дуже смачно. Страву може бути подано як гарнір або вона дуже добра і поодинці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляна запіканка з фаршем сиром в духовці" (на 100 грам)

  • Білки7.7 гр.
  • Жири9.4 гр.
  • Вуглеводи7.4 гр.
  • Калорії149 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до 180 - 200 градусів. За допомогою ножа або мандоліни наріжте заздалегідь очищену від шкірки картоплю шматочками товщиною близько 3 мм.

Крок - 1
02

На деко, викладений пергаментним папером, посипте половину натертого на дрібній тертці сиру пармезан і розподіліть, поки він рівномірно не покриє весь папір.

Крок - 2
03

Помістіть картоплю поверх пармезану так, щоб кожен шматочок перекривав попередню картопляну скибочку як вертикально, так і горизонтально. Продовжуйте, поки весь папір з сиром не заповниться картоплею.

Крок - 3
04

Рівномірно посипте пармезаном покладену в деко картоплю. Приправте картоплю рясно сіллю. Надішліть деко з овочем в попередньо розігріту духовку і випікайте близько 30 хвилин, поки сир не стане золотистим, а картопля не буде м'якою і злегка хрусткою.

Крок - 4
05

У сковороді розігрійте оливкову чи рослинну олію на середньому вогні. Як тільки масло почне мерехтіти, додайте в нього попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю, обсмажуйте, помішуючи, близько 15 хвилин до карамелізації.

Крок - 5
06

Додайте в сковорідку до цибулі заздалегідь підготовлений яловичий фарш, перемішайте і обсмажуйте з цибулею до готовності.

Крок - 6
07

Тепер додайте в сковороду заздалегідь вимиті і дрібно нарізані помідори, трохи нашаткованої свіжої петрушки, паприку, добре посоліть і приперчіть чорним меленим перцем. Перемішайте все, готуючи, поки яловичина не підрум'яниться і не буде прожарена. Зніміть сковороду з вогню.

Крок - 7
08

У сковороді розігрійте 2 столові ложки оливкової олії на середньому вогні. Додайте шпинат, томіть до готовності зелені. Додайте трохи солі і видавлений через чеснокодавку часник. Перемішайте ретельно все лопаткою, щоб об'єднати інгредієнти. Протоміть близько 4 хвилин і зніміть з вогню.

Крок - 8
09

В окремій мисці змішайте суміш шпинату і рикотту. Відставте на час в сторону.

Крок - 9
10

Рівномірно розподіліть суміш шпинату по приготовленому раніше картопляному листу в деко.

Крок - 10
11

Далі рівномірно розподіліть яловичу суміш по шпинату. Посипте натертим сиром моцарелла на м'ясну масу.

Крок - 11
12

Візьміть один край картопляного листа, тримаючи пергаментний папір, і почніть скачувати вгору, стежачи за тим, щоб інгредієнти не виходили з країв.

Крок - 12
13

Як тільки картопля з начинкою повністю скачається в рулет, помістіть його на пергаментний папір і запікайте в розігрітій духовці близько 15 хвилин. Посипте готову картопляну запіканку з фаршем та сиром, приготовлену в духовці, нашаткованою зеленню петрушки, наріжте і подавайте до столу. Насолоджуйтесь!

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тарталетки з сиром і беконом - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з сиром і беконом 30 3 2 з 5 - детальніше -
Юшка в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Юшка в мультиварці 35 4 3 з 5 - детальніше -
Чанахи з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Чанахи з яловичини 55 6 3 з 5 - детальніше -