Це рецепт картопляної запіканки з фаршем та сиром в духовці, який готується швидко і дуже смачно. Страву може бути подано як гарнір або вона дуже добра і поодинці.
Розігрійте духовку до 180 - 200 градусів. За допомогою ножа або мандоліни наріжте заздалегідь очищену від шкірки картоплю шматочками товщиною близько 3 мм.
На деко, викладений пергаментним папером, посипте половину натертого на дрібній тертці сиру пармезан і розподіліть, поки він рівномірно не покриє весь папір.
Помістіть картоплю поверх пармезану так, щоб кожен шматочок перекривав попередню картопляну скибочку як вертикально, так і горизонтально. Продовжуйте, поки весь папір з сиром не заповниться картоплею.
Рівномірно посипте пармезаном покладену в деко картоплю. Приправте картоплю рясно сіллю. Надішліть деко з овочем в попередньо розігріту духовку і випікайте близько 30 хвилин, поки сир не стане золотистим, а картопля не буде м'якою і злегка хрусткою.
У сковороді розігрійте оливкову чи рослинну олію на середньому вогні. Як тільки масло почне мерехтіти, додайте в нього попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю, обсмажуйте, помішуючи, близько 15 хвилин до карамелізації.
Додайте в сковорідку до цибулі заздалегідь підготовлений яловичий фарш, перемішайте і обсмажуйте з цибулею до готовності.
Тепер додайте в сковороду заздалегідь вимиті і дрібно нарізані помідори, трохи нашаткованої свіжої петрушки, паприку, добре посоліть і приперчіть чорним меленим перцем. Перемішайте все, готуючи, поки яловичина не підрум'яниться і не буде прожарена. Зніміть сковороду з вогню.
У сковороді розігрійте 2 столові ложки оливкової олії на середньому вогні. Додайте шпинат, томіть до готовності зелені. Додайте трохи солі і видавлений через чеснокодавку часник. Перемішайте ретельно все лопаткою, щоб об'єднати інгредієнти. Протоміть близько 4 хвилин і зніміть з вогню.
В окремій мисці змішайте суміш шпинату і рикотту. Відставте на час в сторону.
Рівномірно розподіліть суміш шпинату по приготовленому раніше картопляному листу в деко.
Далі рівномірно розподіліть яловичу суміш по шпинату. Посипте натертим сиром моцарелла на м'ясну масу.
Візьміть один край картопляного листа, тримаючи пергаментний папір, і почніть скачувати вгору, стежачи за тим, щоб інгредієнти не виходили з країв.
Як тільки картопля з начинкою повністю скачається в рулет, помістіть його на пергаментний папір і запікайте в розігрітій духовці близько 15 хвилин. Посипте готову картопляну запіканку з фаршем та сиром, приготовлену в духовці, нашаткованою зеленню петрушки, наріжте і подавайте до столу. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти