Укр
Рус
Запіканки Другі страви Японська кухня

Картопляна запіканка з фаршем на швидку руку

( 4.7826 4 523 23 оцінки)

4212 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопляна запіканка з фаршем на швидку руку - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Японська кухня, Китайська кухня, Італійська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Всім відомо, що картопля і м'ясний фарш прекрасно підходять один одному. Тому, приготувавши картопляну запіканку з фаршем, ви отримаєте чудову страву. Поживна, ситна - вона задовольнить голод кожного. А створити таку страву дуже легко і швидко.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляна запіканка з фаршем на швидку руку" (на 100 грам)

  • Білки7.1 гр.
  • Жири11.6 гр.
  • Вуглеводи7.6 гр.
  • Калорії170 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Приготування картопляної запіканки почніть з підготовки начинки. Для неї вам знадобляться гриби. Вони відмінно доповнять вашу страву. Візьміть печериці, але можна використовувати будь-які інші гриби, почистіть і помийте під проточною водою. Розріжте кожен на дві частини, а потім наріжте пластинками.

Крок - 1
02

Дістаньте сковорідку і налийте в неї невелику кількість соняшникової олії. Поставте на вогонь. У розпечене масло киньте подрібнені гриби. Періодично помішуючи, смажте на невеликому вогні до золотистого кольору. Коли гриби будуть готові, зніміть сковороду з плити.

Крок - 2
03

Поки підсмажені гриби остигають, займіться фаршем. У запіканку краще використовувати свинину або яловичину, але можна і будь-який інший. Візьміть шматочок м'яса, сполосніть його під проточною водою і поріжте на більш дрібні частини. Пропустіть м'ясо через м'ясорубку.

Крок - 3
04

Помістіть фарш в глибоку миску, киньте до нього підсмажені гриби. Посоліть і поперчіть чорним меленим перцем. Все ретельно перемішайте ложкою.

Крок - 4
05

Вам знадобиться картопля середньої величини, помийте в холодній воді і очистіть від шкірки. Натріть на спеціальній тертці тонкими слайсами. Якщо ж у вас немає такої терки, наріжте гострим ножем на кухонній дошці дуже тонкими кружечками.

Крок - 5
06

Візьміть форму для запікання. Найкраще використовувати скляну. Вона також може бути керамічна або силіконова. Якщо ви будете використовувати металеву форму для запікання, то її необхідно застелити пергаментом або фольгою. Викладайте кружечки картоплі один біля одного по периметру форми. Зробіть кілька таких шарів.

Крок - 6
07

Цибулину очистіть від лушпиння і сполосніть під холодною водою. На кухонній дошці наріжте півкільцями, а потім викладіть рівномірно зверху на картоплю.

Крок - 7
08

Наступний шар запіканки - м'ясний фарш з грибами і спеціями. За допомогою ложки або виделки розподіліть його по всьому периметру форми, розрівняйте. Натріть твердий сир на крупній тертці і посипте зверху. На сир викладіть ще шар або кілька кружалець картоплі.

Крок - 8
09

Тепер потрібно приготувати заливку для запіканки. У глибоку миску розбийте яйце, додайте сметану будь-якої жирності, посоліть, поперчіть чорним меленим перцем. Киньте часник, попередньо очищений від лушпиння і пропущений через чеснокодавку. Збийте масу виделкою протягом декількох хвилин.

Крок - 9
10

Рівномірно полийте зверху картоплю у формі заливкою. Надішліть запіканку в духовку готуватися при 180 градусах протягом 40 хвилин. Потім посипте зверху тертим сиром і поставте ще на 10 хвилин в духовку. Картопляна запіканка з фаршем на швидку руку готова. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рататуй по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй по-французьки 60 6 3 з 5 - детальніше -
Австрійський салат - покроковий рецепт, фото 1 Австрійський салат 35 3 2 з 5 - детальніше -