Укр
Рус
Запіканки Другі страви Італійська кухня

Картопляна запіканка або лазанья по-українськи

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1163 - переглядів
70 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Картопляна запіканка або лазанья по-українськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Іспанська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопляна запіканка - дуже смачна і ситна страва для сімейної вечері і святкового застілля. Приготуйте цю гарну оригінальну страву і вона стане однією з улюблених на вашому столі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляна запіканка або лазанья по-українськи" (на 100 грам)

  • Білки6.5 гр.
  • Жири8.7 гр.
  • Вуглеводи8.2 гр.
  • Калорії140 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Поставте сковороду на середній вогонь і налийте оливкову олію.

Крок - 1
02

У розігріту жаровню висипте подрібнену цибулю і обсмажте до золотистого кольору. Додайте фарш, перемішайте і продовжуйте готувати. Коли м'ясо перестане бути рожевим, посоліть, поперчіть, всипте часниковий порошок, паприку і переміксуйте.

Крок - 2
03

Помідори вимийте під проточною водою, обсушіть паперовими рушниками і наріжте дрібними кубиками. Додайте в жаровню, перемішайте і обсмажте кілька хвилин, потім викладіть на сковороду шпинат. Акуратно переміксуйте і тушкуйте ще 5-7 хвилин.

Крок - 3
04

Бульби картоплі очистіть від шкірки, ретельно вимийте, трохи обсушіть і наріжте тонкими слайсами.

Крок - 4
05

Дно форми для запікання застеліть пергаментним папером, стінки змастіть вершковим маслом. Розподіліть картопляні слайси рівним шаром на дні і вздовж стінки форми. Повинен вийти своєрідний кошик.

Крок - 5
06

Наступним шаром, на дно і стінки, викладіть сир моцарелла, нарізаний великими тонкими квадратами і прямокутниками.

Крок - 6
07

Додайте третину суміші м'яса та овочів і розподіліть рівномірно, злегка ущільнюючи. Наступним шаром розподіліть картоплю і сир. Чергуйте шари до повного заповнення форми.

Крок - 7
08

Верхнім шаром викладіть картоплю і відправте в розігріту до 180 ° С духовку. Випікайте протягом 1 години. Форму з готовою стравою накрийте дерев'яною дошкою, акуратно переверніть і витягніть лазанью. Наріжте запіканку на порційні шматочки і подавайте в гарячому вигляді. Приємного вам апетиту!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Ростбіф в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф в духовці 115 5 3 з 5 - детальніше -
Кулебяка з рибою - покроковий рецепт, фото 1 Кулебяка з рибою 55 4 3 з 5 - детальніше -
Паштет з яловичої печінки - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з яловичої печінки 35 1 3 з 5 - детальніше -