Картопляна запіканка - дуже смачна і ситна страва для сімейної вечері і святкового застілля. Приготуйте цю гарну оригінальну страву і вона стане однією з улюблених на вашому столі.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Поставте сковороду на середній вогонь і налийте оливкову олію.
У розігріту жаровню висипте подрібнену цибулю і обсмажте до золотистого кольору. Додайте фарш, перемішайте і продовжуйте готувати. Коли м'ясо перестане бути рожевим, посоліть, поперчіть, всипте часниковий порошок, паприку і переміксуйте.
Помідори вимийте під проточною водою, обсушіть паперовими рушниками і наріжте дрібними кубиками. Додайте в жаровню, перемішайте і обсмажте кілька хвилин, потім викладіть на сковороду шпинат. Акуратно переміксуйте і тушкуйте ще 5-7 хвилин.
Бульби картоплі очистіть від шкірки, ретельно вимийте, трохи обсушіть і наріжте тонкими слайсами.
Дно форми для запікання застеліть пергаментним папером, стінки змастіть вершковим маслом. Розподіліть картопляні слайси рівним шаром на дні і вздовж стінки форми. Повинен вийти своєрідний кошик.
Наступним шаром, на дно і стінки, викладіть сир моцарелла, нарізаний великими тонкими квадратами і прямокутниками.
Додайте третину суміші м'яса та овочів і розподіліть рівномірно, злегка ущільнюючи. Наступним шаром розподіліть картоплю і сир. Чергуйте шари до повного заповнення форми.
Верхнім шаром викладіть картоплю і відправте в розігріту до 180 ° С духовку. Випікайте протягом 1 години. Форму з готовою стравою накрийте дерев'яною дошкою, акуратно переверніть і витягніть лазанью. Наріжте запіканку на порційні шматочки і подавайте в гарячому вигляді. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти