Укр
Рус
Картопля Другі страви Білоруська кухня

Картопляна бабка в духовці

( 4.7500 4 58 8 оцінок)

1024 - переглядів
120 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Картопляна бабка в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Якщо ви шукали їжу для максимального комфорту, не шукайте більше, тому що запечена в духовці картопляна бабка забезпечує ідеальне поєднання смаку і аромату. Уявіть, що ваша улюблена картопля хрустка, соковита, сирна і з беконом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопляна бабка в духовці" (на 100 грам)

  • Білки7.8 гр.
  • Жири14.3 гр.
  • Вуглеводи9.9 гр.
  • Калорії205 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть маленький деко кухонною фольгою. Ретельно вимийте картоплю в шкірці під проточною водою, проткніть овоч виделкою і викладіть на застелений деко. Випікайте в розігрітій духовці близько 60 хвилин до готовності. Вийміть картоплю з духовки і зменшіть температуру духовки до 150 градусів. Дайте картоплі трохи охолонути, потім наріжте її навпіл.

Крок - 1
02

Далі за допомогою великої ложки акуратно вичистіть м'якоть картоплі і перекладіть у велику миску. Додайте в миску до картоплі вершкове масло, сіль, чорний мелений перець, заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, вершковий сир і високої жирності сметану. За допомогою толвкачки ретельно розімніть і змішайте все, до однорідної маси.

Крок - 2
03

Тепер додайте в картопляну масу заздалегідь натертий на великій тертці сир чеддер, залийте молоко, половину попередньо нарізаного дрібними шматочками бекону і частину нашаткованої зеленої цибулі. Змішайте все до тих пір, поки всі інгредієнти не об'єднаються між собою. Якщо суміш буде дуже густою, додайте в неї ще трохи молока, щоб згладити її до консистенції пюре.

Крок - 3
04

За допомогою спеціального розпилювача збризніть дно форми для випічки антипригарною рідиною або просто змастіть маслом. Викладіть утвориену картопляну масу в змащену форму, рівномірно розподіливши по всьому дну ємності.

Крок - 4
05

Посипте покладену картопляну масу, що залишилася частиною натертого сиру і раніше залишеними шматочками бекону. Накрийте форму з майбутньою стравою фольгою, відправте в розігріту духовку і випікайте близько 35-40 хвилин, до утворення коричневої кірки на сирі.

Крок - 5
06

Прикрасьте картопляну бабку, приготовлену в духовці, нарізаною зеленою цибулею і подавайте на стіл зі свіжими овочами або томатним соком.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Холодець м’ясний 100 4 4 з 5 - детальніше -
Салат столичний з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Салат столичний з яловичиною 50 4 3 з 5 - детальніше -
Плюшка цукрова - покроковий рецепт, фото 1 Плюшка цукрова 60 3 3 з 5 - детальніше -