Якщо ви шукали їжу для максимального комфорту, не шукайте більше, тому що запечена в духовці картопляна бабка забезпечує ідеальне поєднання смаку і аромату. Уявіть, що ваша улюблена картопля хрустка, соковита, сирна і з беконом.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть маленький деко кухонною фольгою. Ретельно вимийте картоплю в шкірці під проточною водою, проткніть овоч виделкою і викладіть на застелений деко. Випікайте в розігрітій духовці близько 60 хвилин до готовності. Вийміть картоплю з духовки і зменшіть температуру духовки до 150 градусів. Дайте картоплі трохи охолонути, потім наріжте її навпіл.
Далі за допомогою великої ложки акуратно вичистіть м'якоть картоплі і перекладіть у велику миску. Додайте в миску до картоплі вершкове масло, сіль, чорний мелений перець, заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, вершковий сир і високої жирності сметану. За допомогою толвкачки ретельно розімніть і змішайте все, до однорідної маси.
Тепер додайте в картопляну масу заздалегідь натертий на великій тертці сир чеддер, залийте молоко, половину попередньо нарізаного дрібними шматочками бекону і частину нашаткованої зеленої цибулі. Змішайте все до тих пір, поки всі інгредієнти не об'єднаються між собою. Якщо суміш буде дуже густою, додайте в неї ще трохи молока, щоб згладити її до консистенції пюре.
За допомогою спеціального розпилювача збризніть дно форми для випічки антипригарною рідиною або просто змастіть маслом. Викладіть утвориену картопляну масу в змащену форму, рівномірно розподіливши по всьому дну ємності.
Посипте покладену картопляну масу, що залишилася частиною натертого сиру і раніше залишеними шматочками бекону. Накрийте форму з майбутньою стравою фольгою, відправте в розігріту духовку і випікайте близько 35-40 хвилин, до утворення коричневої кірки на сирі.
Прикрасьте картопляну бабку, приготовлену в духовці, нарізаною зеленою цибулею і подавайте на стіл зі свіжими овочами або томатним соком.
Випадкові рецепти