Картопля зі сметаною (в мультиварці) - рецепт смачного картопляного пюре зі сметаною, цибулею і зеленню, приготованого методом повільного варіння. Завдяки готуванню на низьких температурах в страві зберігається максимум корисних речовин. При цьому вона виходить дуже смачною і ситною.
Картоплю вимийте, очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками. Надішліть нарізану картоплю в каструлю мультиварки.
Білу цибулю очистіть від лушпиння, подрібніть дрібними кубиками і додайте до картоплі. Часник очистіть від лушпиння і теж покладіть в каструлю мультиварки.
Влийте воду так, щоб вона покрила інгредієнти. Воду бажано використовувати фільтровану. Закрийте мультиварку і виберіть режим повільного варіння на низькій температурі. Якщо такого режиму немає, встановіть «Томління», «Тушкування» або «Мультіповар» і температуру 60-80 градусів. Час готування - 2 години. Під час приготування кришку мультиварки не відчиняйте.
Коли програма закінчиться, відкрийте кришку і злийте воду. Додайте в каструлю вершкове масло (у нас солоне, але можна і звичайне) і перемішайте інгредієнти кулінарною лопаткою або ложкою.
Покладіть сметану. Всипте сіль і чорний перець. Перебийте інгредієнти міксером на пюре. Якщо вершкове масло у вас несолоне, можливо, знадобиться більше солі, тому спробуйте картоплю на смак і при необхідності досоліть.
Зелену цибулю і часникові стрілки вимийте, просушіть і наріжте ножем. Додайте зелень в картопляне пюре і перемішайте. Найскладніше в приготуванні цієї страви - дочекатися, поки звариться картопля. Але заради такого результату варто почекати. Картопля зі сметаною в мультиварці виходить дуже ніжною і смачною. Смачного!
Випадкові рецепти