Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Болгарська кухня

Картопля, запечена з м’ясом і помідорами

( 4.8333 4 512 12 оцінок)

880 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопля, запечена з м’ясом і помідорами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня, Італійська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Приготуйте смачну і ситну вечерю для всієї родини. Така страва сподобається не тільки дорослим, навіть маленьких приверед не доведеться умовляти поїсти.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля, запечена з м’ясом і помідорами" (на 100 грам)

  • Білки6.5 гр.
  • Жири12.3 гр.
  • Вуглеводи9.8 гр.
  • Калорії181 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для запіканки вибирайте щільну і пружну картоплю. Ідеально підходять сорти з високим вмістом крохмалю. Бульби очистіть від шкірки і ретельно вимийте під проточною водою. Трохи обсушіть і наріжте кружальцями завтовшки 4-5 мм. Викладіть картопляні слайси в підготовлений для запікання деко.

Крок - 1
02

Висипте на картоплю сіль, базилік, чорний мелений перець і паприку. Полийте оливковою олією і ретельно перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися по всій картоплі. Поставте деко в розігріту до 180 ° С духовку. Випікайте протягом 20 хвилин.

Крок - 2
03

Цибулину очистіть від лушпиння, видаліть хвостики. Розріжте овоч на 4 частини, після чого наріжте тонкими трикутниками. Поставте сковороду на середній вогонь і додайте олію. У розігріту жаровню викладіть цибулю.

Крок - 3
04

Коли овоч почне підрум'янюватися, додайте фарш. Найкраще використовувати свинячо-яловичий продукт. Таке поєднання робить готову страву в міру жирною і досить соковитою. Розподіліть фарш по поверхні сковороди, щоб обсмажити максимально рівномірно. Посоліть, додайте базилік і коріандр. Обсмажуйте, періодично перемішуючи. Коли м'ясо потемніє і перестане бути рожевим, зніміть з вогню.

Крок - 4
05

Натріть на крупній тертці твердий сир. Кисломолочний продукт вибирайте будь-який, в залежності від ваших гастрономічних уподобань.

Крок - 5
06

Помідор вимийте, обсушітьі наріжте тонкими кружечками. Дістаньте з духовки картоплю, викладіть на неї шар фаршу і розподіліть рівномірним шаром.

Крок - 6
07

Зверху викладіть слайси томата і посипте натертим сиром. Запікайте при температурі 180 ° С протягом 15 хвилин. Готову запіканку посипте дрібно нарізаним свіжим кропом. Розділіть страву на порції і подавайте гарячою. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Ніжинський салат - покроковий рецепт, фото 1 Ніжинський салат 50 4 3 з 5 - детальніше -
Сухарі на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Сухарі на сковороді 45 2 3 з 5 - детальніше -
Манник на кефірі - покроковий рецепт, фото 1 Манник на кефірі 65 3 3 з 5 - детальніше -