Приготуйте смачну і ситну вечерю для всієї родини. Така страва сподобається не тільки дорослим, навіть маленьких приверед не доведеться умовляти поїсти.
Для запіканки вибирайте щільну і пружну картоплю. Ідеально підходять сорти з високим вмістом крохмалю. Бульби очистіть від шкірки і ретельно вимийте під проточною водою. Трохи обсушіть і наріжте кружальцями завтовшки 4-5 мм. Викладіть картопляні слайси в підготовлений для запікання деко.
Висипте на картоплю сіль, базилік, чорний мелений перець і паприку. Полийте оливковою олією і ретельно перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися по всій картоплі. Поставте деко в розігріту до 180 ° С духовку. Випікайте протягом 20 хвилин.
Цибулину очистіть від лушпиння, видаліть хвостики. Розріжте овоч на 4 частини, після чого наріжте тонкими трикутниками. Поставте сковороду на середній вогонь і додайте олію. У розігріту жаровню викладіть цибулю.
Коли овоч почне підрум'янюватися, додайте фарш. Найкраще використовувати свинячо-яловичий продукт. Таке поєднання робить готову страву в міру жирною і досить соковитою. Розподіліть фарш по поверхні сковороди, щоб обсмажити максимально рівномірно. Посоліть, додайте базилік і коріандр. Обсмажуйте, періодично перемішуючи. Коли м'ясо потемніє і перестане бути рожевим, зніміть з вогню.
Натріть на крупній тертці твердий сир. Кисломолочний продукт вибирайте будь-який, в залежності від ваших гастрономічних уподобань.
Помідор вимийте, обсушітьі наріжте тонкими кружечками. Дістаньте з духовки картоплю, викладіть на неї шар фаршу і розподіліть рівномірним шаром.
Зверху викладіть слайси томата і посипте натертим сиром. Запікайте при температурі 180 ° С протягом 15 хвилин. Готову запіканку посипте дрібно нарізаним свіжим кропом. Розділіть страву на порції і подавайте гарячою. Смачного!
Випадкові рецепти