Соковита картопля з кабачками в ароматному вершковому соусі з сирною скоринкою. Така страва підкорить вас з першої ложки і стане улюбленою стравою всієї родини.
Кабачки для приготування запіканки вибирайте молоді, пружні, без пошкоджень. Якщо шкірка у плода досить жорстка, краще її видалити. Вимийте кабачок під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Видаліть хвостики і наріжте тонкими кружечками 2-3 мм.
Бульби картоплі очистіть від шкірки. Ретельно вимийте і наріжте кружальцями товще, приблизно 4-5 мм. У глибоку миску налийте холодну воду і опустіть в неї картопляні слайси. Дайте настоятися кілька хвилин і злийте воду.
Викладіть кабачки і картоплю в глибоку миску. Притрусіть чорним меленим перцем і сіллю. Полийте свіжовичавленим лимонним соком і ретельно перемішайте, щоб спеції максимально рівномірно розподілилися по поверхні овочів.
Приготуйте соус. Зелену цибулю вимийте і висушіть. Наріжте невеликими шматочками. Часник очистіть від лушпиння і наріжте маленькими кубиками. При бажанні, можна пропустити пряність через спеціальний прес або натерти на дрібній тертці.
У глибоку миску влийте жирні вершки і додайте зелену цибулю. Сюди ж додайте трохи натертого на тертці сиру моцарелла. Переміксуйте суміш до однорідності. Приготуйте форму для запікання. Змастіть її невеликою кількістю вершкового масла.
Викладіть овочі, чергуючи картоплю з кабачками. Залийте соусом і посипте тертим сиром. Поставте страву в розігріту до 220 ° С духовку. Запікайте протягом 45 хвилин. Перед подачею на стіл, дайте готовій запіканці постояти 5 хвилин. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти