Укр
Рус
Картопля Другі страви Українська кухня

Картопля, запечена з кабачками

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

841 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопля, запечена з кабачками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Соковита картопля з кабачками в ароматному вершковому соусі з сирною скоринкою. Така страва підкорить вас з першої ложки і стане улюбленою стравою всієї родини.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля, запечена з кабачками" (на 100 грам)

  • Білки4.5 гр.
  • Жири6.6 гр.
  • Вуглеводи8.4 гр.
  • Калорії116 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Кабачки для приготування запіканки вибирайте молоді, пружні, без пошкоджень. Якщо шкірка у плода досить жорстка, краще її видалити. Вимийте кабачок під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Видаліть хвостики і наріжте тонкими кружечками 2-3 мм.

Крок - 1
02

Бульби картоплі очистіть від шкірки. Ретельно вимийте і наріжте кружальцями товще, приблизно 4-5 мм. У глибоку миску налийте холодну воду і опустіть в неї картопляні слайси. Дайте настоятися кілька хвилин і злийте воду.

Крок - 2
03

Викладіть кабачки і картоплю в глибоку миску. Притрусіть чорним меленим перцем і сіллю. Полийте свіжовичавленим лимонним соком і ретельно перемішайте, щоб спеції максимально рівномірно розподілилися по поверхні овочів.

Крок - 3
04

Приготуйте соус. Зелену цибулю вимийте і висушіть. Наріжте невеликими шматочками. Часник очистіть від лушпиння і наріжте маленькими кубиками. При бажанні, можна пропустити пряність через спеціальний прес або натерти на дрібній тертці.

Крок - 4
05

У глибоку миску влийте жирні вершки і додайте зелену цибулю. Сюди ж додайте трохи натертого на тертці сиру моцарелла. Переміксуйте суміш до однорідності. Приготуйте форму для запікання. Змастіть її невеликою кількістю вершкового масла.

Крок - 5
06

Викладіть овочі, чергуючи картоплю з кабачками. Залийте соусом і посипте тертим сиром. Поставте страву в розігріту до 220 ° С духовку. Запікайте протягом 45 хвилин. Перед подачею на стіл, дайте готовій запіканці постояти 5 хвилин. Приємного вам апетиту!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Холодець м’ясний 100 4 4 з 5 - детальніше -
Баурсаки - покроковий рецепт, фото 1 Баурсаки 140 6 4 з 5 - детальніше -
Класичний рататуй - покроковий рецепт, фото 1 Класичний рататуй 55 6 3 з 5 - детальніше -