Укр
Рус
Картопля Другі страви Румунська кухня

Картопля, запечена з грибами

( 4.6364 4 511 11 оцінок)

901 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Картопля, запечена з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Румунська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопля, запечена з грибами за даним рецептом, по суті являє собою картопляний гратен в грибному соусі. М'яку текстуру і вершковий присмак страві додає сир. Така запіканка - прекрасний варіант ситної і смачної сімейної вечері. Вона також прикрасить собою святковий стіл на Новий рік чи Різдво.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля, запечена з грибами" (на 100 грам)

  • Білки4 гр.
  • Жири5.6 гр.
  • Вуглеводи9.7 гр.
  • Калорії113 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю вимийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими слайсами.

Крок - 1
02

Гриби (у нас королівські шампіньйони) протріть вологою серветкою і теж порубайте слайсами.

Крок - 2
03

У глибокій сковороді розтопіть вершкове масло. Часник звільніть від лушпиння, подрібніть і відправте смажитися на сковороду.

Крок - 3
04

Коли часник стане м'якше, додайте нарізані гриби. Смажте до тих пір, поки волога не випарується і гриби не стануть коричнево-золотистими (приблизно 5-10 хвилин).

Крок - 4
05

Знову додайте вершкове масло, змішайте з грибами і всипте борошно. Перемішайте, щоб воно розподілилася рівномірно.

Крок - 5
06

Влийте бульйон. Можна взяти будь-який: курячий, яловичий, овочевий. Перемішайте.

Крок - 6
07

Слідом влийте воду і знову перемішайте. Продовжуючи мішати, влийте молоко.

Крок - 7
08

Посоліть, поперчіть і, помішуючи, варіть соус на середньому вогні до загустіння (близько 15 хвилин). Потім зніміть з плити і поки відставте.

Крок - 8
09

Форму для випічки (23х33 см) змастіть вершковим маслом. Викладіть в неї половину картопляних слайсів і рівномірно розподіліть. Зверху полийте половиною грибного соусу.

Крок - 9
10

Цибулю (звичайну ріпчасту, червону або салатну) очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Половину покладіть поверх грибного соусу.

Крок - 10
11

Натріть на тертці сир. Вибирайте сорти, які добре плавляться (в ідеалі це має бути чеддер, пармезан або козячий сир). Половиною сиру присипте цибулю зверху. Ще раз повторіть дії в тій же послідовності.

Крок - 11
12

Закрийте форму алюмінієвою фольгою і відправте в розігріту до 190 градусів духовку приблизно на 60 хвилин. Через годину зніміть фольгу і запікайте страву ще 25-30 хвилин, щоб утворилася рум'яна сирна скоринка. Картопля, запечена з грибами, готова. Прикрасьте страву рубленою зеленню петрушки і подавайте до столу. Смачного!

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Торт на кефірі - покроковий рецепт, фото 1 Торт на кефірі 60 6 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс з кров’ю - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з кров’ю 50 4 3 з 5 - детальніше -
Різотто з креветками і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Різотто з креветками і овочами 50 6 3 з 5 - детальніше -
Тірамісу з вишнею - покроковий рецепт, фото 1 Тірамісу з вишнею 50 2 2 з 5 - детальніше -