Укр
Рус
Картопля Другі страви Українська кухня

Картопля, запечена з грибами з сиром

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

1344 - переглядів
55 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Картопля, запечена з грибами з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ви любите картоплю, але вже закінчилася фантазія, щоб приготувати ще? Ніколи не прогадаєте, якщо вирішите запекти картоплю. Цілком ймовірно, що ви вже цим займалися і приготувати таку страву для вас не проблема, але я все ж хочу запропонувати спробувати картоплю, запечену з грибами з сиром. У тому, що в результаті ви отримаєте дуже насичену страву, можете не сумніватися. Адже поєднання картоплі і грибів - просто класика, а якщо ще додати сир, результат буде просто чудовим. Така апетитна страва з рум'яною скоринкою гідно прикрасить ваш стіл, а готується без особливих премудростей.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля, запечена з грибами з сиром" (на 100 грам)

  • Білки6.2 гр.
  • Жири6.6 гр.
  • Вуглеводи9.9 гр.
  • Калорії131 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Так, як в нашому рецепті присутні гриби, хочу порекомендувати печериці, вони дуже вдало поєднуються з сиром. Давайте вже будемо пробувати самостійно намагатися здивувати сім'ю новим варіантом картопляної страви. Беремо картоплю, миємо й чистимо від шкірки. Після цього нарізаємо тонкими кружальцями і складаємо в глибоку миску.

Крок - 1
02

Гриби добре промиваємо і ріжемо пластинами. Тепер нам потрібно включити духовку, щоб вона розігрілася до 220 градусів.

Крок - 2
03

Самі тим часом беремося за приготування соусу. Для цього в каструлю кладемо половину вершкового масла і розтоплюємо на середньому вогні. Додаємо туди очищений і подрібнений часник, пасеруємо до розм'якшення, потім викладаємо гриби і варимо, поки гриби не стануть золотисто-коричневими, близько 10 хвилин. За цей час випарується надлишок грибної рідини.

Крок - 3
04

Після цього кидаємо в сковорідку масло, що залишилося і перемішуємо, поки воно розтопиться. Засипаємо до грибів борошно і змішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.

Крок - 4
05

Вливаємо півсклянки бульйону і добре перемішуємо. Поступово доливаємо бульйон і додаємо молоко. Збиваємо, поки добре не перемішаються всі інгредієнти.

Крок - 5
06

На цьому етапі приправляємо сіллю і перцем, за смаком. Зменшуємо вогонь і часто помішуючи вінчиком, варимо на повільному вогні близько 15 хвилин. Пробуємо приправу і знову солимо, якщо необхідно.

Крок - 6
07

Після цього знімаємо з вогню і відставляємо в сторону. Тепер беремо змащену попередньо маслом форму і викладаємо в неї частину нарізаної кружками картоплі, поливаємо грибним соусом.

Крок - 7
08

Далі викладаємо нарізану пір'ям солодку цибулю і посипаємо потертим сиром. Потім знову укладаємо нарізану картоплю, цибулю і потертий сир.

Крок - 8
09

Форму зі стравою накриваємо алюмінієвою фольгою і відправляємо в духовку. Випікаємо в духовці протягом години, після чого видаляємо фольгу і запікаємо без кришки протягом 25-30 хвилин, до тих пір, поки верх не стане золотистим, а картопля - м'якою.

Крок - 9
10

Прикрашаємо картоплю, запечену з грибами з сиром рубаною зеленню і подаємо до столу теплою.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рататуй по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй по-французьки 60 6 3 з 5 - детальніше -
Локшина по тайськи - покроковий рецепт, фото 1 Локшина по тайськи 50 6 3 з 5 - детальніше -
Чебуреки з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки з м’ясом 65 3 3 з 5 - детальніше -
Мамалига з бринзою - покроковий рецепт, фото 1 Мамалига з бринзою 50 3 3 з 5 - детальніше -