Ви любите картоплю, але вже закінчилася фантазія, щоб приготувати ще? Ніколи не прогадаєте, якщо вирішите запекти картоплю. Цілком ймовірно, що ви вже цим займалися і приготувати таку страву для вас не проблема, але я все ж хочу запропонувати спробувати картоплю, запечену з грибами з сиром. У тому, що в результаті ви отримаєте дуже насичену страву, можете не сумніватися. Адже поєднання картоплі і грибів - просто класика, а якщо ще додати сир, результат буде просто чудовим. Така апетитна страва з рум'яною скоринкою гідно прикрасить ваш стіл, а готується без особливих премудростей.
Так, як в нашому рецепті присутні гриби, хочу порекомендувати печериці, вони дуже вдало поєднуються з сиром. Давайте вже будемо пробувати самостійно намагатися здивувати сім'ю новим варіантом картопляної страви. Беремо картоплю, миємо й чистимо від шкірки. Після цього нарізаємо тонкими кружальцями і складаємо в глибоку миску.
Гриби добре промиваємо і ріжемо пластинами. Тепер нам потрібно включити духовку, щоб вона розігрілася до 220 градусів.
Самі тим часом беремося за приготування соусу. Для цього в каструлю кладемо половину вершкового масла і розтоплюємо на середньому вогні. Додаємо туди очищений і подрібнений часник, пасеруємо до розм'якшення, потім викладаємо гриби і варимо, поки гриби не стануть золотисто-коричневими, близько 10 хвилин. За цей час випарується надлишок грибної рідини.
Після цього кидаємо в сковорідку масло, що залишилося і перемішуємо, поки воно розтопиться. Засипаємо до грибів борошно і змішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.
Вливаємо півсклянки бульйону і добре перемішуємо. Поступово доливаємо бульйон і додаємо молоко. Збиваємо, поки добре не перемішаються всі інгредієнти.
На цьому етапі приправляємо сіллю і перцем, за смаком. Зменшуємо вогонь і часто помішуючи вінчиком, варимо на повільному вогні близько 15 хвилин. Пробуємо приправу і знову солимо, якщо необхідно.
Після цього знімаємо з вогню і відставляємо в сторону. Тепер беремо змащену попередньо маслом форму і викладаємо в неї частину нарізаної кружками картоплі, поливаємо грибним соусом.
Далі викладаємо нарізану пір'ям солодку цибулю і посипаємо потертим сиром. Потім знову укладаємо нарізану картоплю, цибулю і потертий сир.
Форму зі стравою накриваємо алюмінієвою фольгою і відправляємо в духовку. Випікаємо в духовці протягом години, після чого видаляємо фольгу і запікаємо без кришки протягом 25-30 хвилин, до тих пір, поки верх не стане золотистим, а картопля - м'якою.
Прикрашаємо картоплю, запечену з грибами з сиром рубаною зеленню і подаємо до столу теплою.
Випадкові рецепти