Укр
Рус
Картопля Другі страви Білоруська кухня

Картопля, запечена в фользі

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

831 - переглядів
75 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Картопля, запечена в фользі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопля, запечена в фользі, - смачна страва, яка легко і швидко готується. Найдовше доведеться чекати, поки пропечеться картопля. Найдивовижніше в цьому рецепті те, що вона запікається з начинкою. В даному випадку це шинка, овочі і сир, але ви можете змінювати інгредієнти і кожен день їсти запечену картоплю з новою начинкою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля, запечена в фользі" (на 100 грам)

  • Білки4.2 гр.
  • Жири6 гр.
  • Вуглеводи10.3 гр.
  • Калорії116 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю ретельно вимийте і висушіть паперовими рушниками. Кожну картоплину проколіть ножем або виделкою в декількох місцях. Щільно загорніть картоплю у фольгу і перекладіть на деко.

Крок - 1
02

Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте картоплю протягом 50-60 хвилин. Помідори вимийте, просушіть і наріжте невеликими кубиками.

Крок - 2
03

Такими ж кубиками подрібніть шинку, а також мариновані огірки і зелену цибулю. Злийте воду з консервованої кукурудзи, а вершкове масло наріжте шматочками. Натріть на дрібній тертці твердий сир.

Крок - 3
04

Через 50-60 хвилин вийміть деко з картоплею з духовки, розріжте кожну картоплину разом з фольгою навпіл, але не дорізатйте до кінця близько 1 см. Виделкою спушіть внутрішню частину картоплі.

Крок - 4
05

Покладіть туди кілька шматочків вершкового масла, посоліть і присипте тертим сиром. Зверху викладіть кубики шинки і маринованих огірків, додайте кукурудзу.

Крок - 5
06

Змастіть начинку сметаною. Зверху знову притрусіть тертим сиром, а також подрібненою зеленою цибулею або помідором. Поверніть страву в духовку, щоб сир злегка розплавився, а потім дайте картоплі трохи охолонути і подавайте до столу. Картопля, запечена в фользі з шинкою, сиром і овочами, виглядає дуже красиво, апетитно пахне і має просто неймовірний смак. Ви обов'язково повинні спробувати це приготувати. Це дійсно дуже смачно. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Террін - покроковий рецепт, фото 1 Террін 90 5 3 з 5 - детальніше -
Пюре із зеленого горошку - покроковий рецепт, фото 1 Пюре із зеленого горошку 50 4 3 з 5 - детальніше -
Люля кебаб з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб з баранини 60 5 3 з 5 - детальніше -