Картопля запечена в духовці настільки популярна, що у світі існує безліч рецептів її приготування. Пропонуємо варіант, заснований на італійській фріттаті - ситному яєчному омлеті з м'ясом та овочами. Якщо доповнити фриттату картоплею фрі та запекти в духовці з камамбером, вийде незвичайна, але фантастично смачна страва!
Картоплю (бажано молода) вимийте і разом із шкіркою наріжте невеликими часточками. Для цього найзручніше скористатися спеціальною формою для нарізки часточками.
Подрібнену картоплю відправте в миску з водою приблизно на 30 хвилин, щоб видалити частину крохмалю.
Через вказаний час воду злийте, а картоплю перекладіть на рушник та просушіть.
Влийте в каструлю олію і розжарте до температури 165 градусів. Відправте туди просохлу картоплю і смажте у фритюрі 4-5 хвилин (до золотистої скоринки з усіх боків).
Готову картоплю шумівкою перекладіть у миску і злегка остудіть.
У центр форми для випічки покладіть камамбер (сир має бути циліндричної форми). Навколо нього вертикально виставте підсмажену картоплю.
Помідори розріжте навпіл, звільніть від насіння, а м'якоть наріжте дрібними кубиками.
Петрушку дрібно поріжте ножем. Очищену червону цибулю подрібніть кубиками. Так само зробіть з беконом.
Надішліть нарізані продукти в миску і вбийте туди яйця. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Сумішю, що вийшла, полийте картоплю, намагаючись робити це рівномірно. Поставте форму в попередньо розігріту до 160 градусів духову шафу, увімкніть конвекцію і готуйте страву 60 хвилин. Картопля, запечена в духовці з камамбером і фриттата, виходить настільки смачною, що неможливо зупинитися, поки не з'їсте її всю до останнього шматочка.
Випадкові рецепти