Укр
Рус
Картопля Другі страви Українська кухня

Картопля запечена у духовці

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

754 - переглядів
70 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Картопля запечена у духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопля запечена в духовці настільки популярна, що у світі існує безліч рецептів її приготування. Пропонуємо варіант, заснований на італійській фріттаті - ситному яєчному омлеті з м'ясом та овочами. Якщо доповнити фриттату картоплею фрі та запекти в духовці з камамбером, вийде незвичайна, але фантастично смачна страва!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля запечена у духовці" (на 100 грам)

  • Білки3.4 гр.
  • Жири28.5 гр.
  • Вуглеводи8.8 гр.
  • Калорії312 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю (бажано молода) вимийте і разом із шкіркою наріжте невеликими часточками. Для цього найзручніше скористатися спеціальною формою для нарізки часточками.

Крок - 1
02

Подрібнену картоплю відправте в миску з водою приблизно на 30 хвилин, щоб видалити частину крохмалю.

Крок - 2
03

Через вказаний час воду злийте, а картоплю перекладіть на рушник та просушіть.

Крок - 3
04

Влийте в каструлю олію і розжарте до температури 165 градусів. Відправте туди просохлу картоплю і смажте у фритюрі 4-5 хвилин (до золотистої скоринки з усіх боків).

Крок - 4
05

Готову картоплю шумівкою перекладіть у миску і злегка остудіть.

Крок - 5
06

У центр форми для випічки покладіть камамбер (сир має бути циліндричної форми). Навколо нього вертикально виставте підсмажену картоплю.

Крок - 6
07

Помідори розріжте навпіл, звільніть від насіння, а м'якоть наріжте дрібними кубиками.

Крок - 7
08

Петрушку дрібно поріжте ножем. Очищену червону цибулю подрібніть кубиками. Так само зробіть з беконом.

Крок - 8
09

Надішліть нарізані продукти в миску і вбийте туди яйця. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 9
10

Сумішю, що вийшла, полийте картоплю, намагаючись робити це рівномірно. Поставте форму в попередньо розігріту до 160 градусів духову шафу, увімкніть конвекцію і готуйте страву 60 хвилин. Картопля, запечена в духовці з камамбером і фриттата, виходить настільки смачною, що неможливо зупинитися, поки не з'їсте її всю до останнього шматочка.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Запечена скумбрія в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Запечена скумбрія в духовці 30 4 3 з 5 - детальніше -
Окунь з картоплею в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Окунь з картоплею в духовці 55 4 3 з 5 - детальніше -
Прованські овочі (рататуй) - покроковий рецепт, фото 1 Прованські овочі (рататуй) 40 3 3 з 5 - детальніше -