Укр
Рус
Картопля Другі страви Італійська кухня

Картопля з салом на мангалі

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

631 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Картопля з салом на мангалі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Білоруська кухня, Болгарська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Кухонна техніка: На мангалі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопля з салом на мангалі - знаменита страва, відома як «Картопля-гармошка». В даному рецепті вона готується на відкритому вогні, а не в духовці, як зазвичай. Приготування на мангалі надає картоплі з салом апетитну підсмаженість і аромат димку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля з салом на мангалі" (на 100 грам)

  • Білки1.5 гр.
  • Жири27.3 гр.
  • Вуглеводи10.1 гр.
  • Калорії295 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю вимийте і висушіть. Шкірку очищати не потрібно. Наріжте картоплю тонкими слайсами, не розрізаючи до кінця. Щоб було зручніше різати, покладіть картоплю між двома ложками, які послужать обмежувачами для ножа. За бажанням приправте картоплю сіллю і меленим чорним перцем за смаком.

Крок - 1
02

Перець халапеньо вимийте, просушіть і разом з насінням наріжте тонкими кільцями. Щоб страва виглядала красиво, бажано взяти перець різного кольору.

Крок - 2
03

Варене або копчене сало (або бекон) наріжте невеликими скибочками. Можна взяти і сире сало, але тоді доведеться попередньо просмажити картоплю з ним близько півгодини, а вже потім додавати інші інгредієнти.

Крок - 3
04

Вкладіть шматочки сала в розрізи на картоплі. Нафаршируйте картоплю кружечками халапеньйо, вкладаючи їх в розрізи через 1-2.

Крок - 4
05

Полийте картоплю рослинним маслом (у нас оливкове, але можна використовувати будь-яке, що підходить для смаження: соняшникове, кукурудзяне, кунжутне, рапсове).

Крок - 5
06

Розігрійте мангал і покладіть на решітку фаршировану картоплю. Знову полийте олією і смажте на середньому вогні 25-30 хвилин.

Крок - 6
07

Наріжте чеддер тонкими шматочками і вкладіть в картопляні розрізи. Продовжуйте смажити страву на середньому вогні, поки сир не розплавиться.

Крок - 7
08

Коли картопля з салом на мангалі дійде до готовності, перекладіть її на тарілку, полийте сметаною, прикрасьте кружками халапеньйо і подавайте до столу. Усередині картопля неймовірно м'яка, ніжна, з хрустким засмаженим салом і тягучим розплавленим сиром. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

М’ясо по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по-французьки 50 3 3 з 5 - детальніше -
Хачапурі - покроковий рецепт, фото 1 Хачапурі 95 4 3 з 5 - детальніше -
Грибний соус з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний соус з вершками 45 1 2 з 5 - детальніше -
Кекс лимонний - покроковий рецепт, фото 1 Кекс лимонний 50 3 3 з 5 - детальніше -