Картопля з салом на мангалі - знаменита страва, відома як «Картопля-гармошка». В даному рецепті вона готується на відкритому вогні, а не в духовці, як зазвичай. Приготування на мангалі надає картоплі з салом апетитну підсмаженість і аромат димку.
Картоплю вимийте і висушіть. Шкірку очищати не потрібно. Наріжте картоплю тонкими слайсами, не розрізаючи до кінця. Щоб було зручніше різати, покладіть картоплю між двома ложками, які послужать обмежувачами для ножа. За бажанням приправте картоплю сіллю і меленим чорним перцем за смаком.
Перець халапеньо вимийте, просушіть і разом з насінням наріжте тонкими кільцями. Щоб страва виглядала красиво, бажано взяти перець різного кольору.
Варене або копчене сало (або бекон) наріжте невеликими скибочками. Можна взяти і сире сало, але тоді доведеться попередньо просмажити картоплю з ним близько півгодини, а вже потім додавати інші інгредієнти.
Вкладіть шматочки сала в розрізи на картоплі. Нафаршируйте картоплю кружечками халапеньйо, вкладаючи їх в розрізи через 1-2.
Полийте картоплю рослинним маслом (у нас оливкове, але можна використовувати будь-яке, що підходить для смаження: соняшникове, кукурудзяне, кунжутне, рапсове).
Розігрійте мангал і покладіть на решітку фаршировану картоплю. Знову полийте олією і смажте на середньому вогні 25-30 хвилин.
Наріжте чеддер тонкими шматочками і вкладіть в картопляні розрізи. Продовжуйте смажити страву на середньому вогні, поки сир не розплавиться.
Коли картопля з салом на мангалі дійде до готовності, перекладіть її на тарілку, полийте сметаною, прикрасьте кружками халапеньйо і подавайте до столу. Усередині картопля неймовірно м'яка, ніжна, з хрустким засмаженим салом і тягучим розплавленим сиром. Смачного!
Випадкові рецепти