Картопля з оселедцем по-фінськи - смачний і корисний картопляний салат з рибою, запеченою морквою і незвичайною заправкою на основі гірчиці. Якщо ви ніколи раніше не їли нічого подібного, варто спробувати цей рецепт. Вийде цікава, небанальне страва, яка приємно здивує вас і ваших близьких.
Моркву вимийте, очистіть від шкірки і наріжте соломкою середнього розміру.
У миску для змішування влийте рослинне масло. Рекомендуємо взяти оливкове першого холодного віджиму. Всипте чорний перець, мелений коріандр і часниковий порошок (мелений сушений часник).
Перемішайте до однорідності. Додайте в миску нарізану моркву і ретельно вимішайте, щоб масло і спеції рівномірно обволокли її з усіх боків.
Картоплю вимийте, просушіть і загорніть у фольгу.
Застеліть деко папером для випічки і перекладіть туди мариновану моркву і загорнуту у фольгу картоплю. Запікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
Вийміть деко з овочами з духовки, і перекладіть моркву в миску.
Поверніть картоплю в духовку і запікайте до готовності. Потім вийміть, остудіть і звільніть від фольги.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Додайте нарізану цибулю до моркви.
Запечену картоплю очистіть від шкірки, наріжте кубиками і відправте в миску з іншими продуктами.
Мариноване філе оселедця наріжте шматочками і теж відправте в салат. Якщо немає маринованого, візьміть слабосолений оселедець.
Зробіть заправку для салату, змішавши в одній ємності цельнозернову гірчицю, свіжовичавлений лимонний сік і оливкову олію.
Що вийшла заправкою полийте салат, і перемішайте інгредієнти. Картопля з оселедцем по-фінськи готова. Подавайте її на блюді, прикрасивши салатним листям. Смачного!
Випадкові рецепти