Укр
Рус
Оселедець Другі страви Українська кухня

Картопля з оселедцем по-фінськи

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1409 - переглядів
50 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Картопля з оселедцем по-фінськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Фінська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопля з оселедцем по-фінськи - смачний і корисний картопляний салат з рибою, запеченою морквою і незвичайною заправкою на основі гірчиці. Якщо ви ніколи раніше не їли нічого подібного, варто спробувати цей рецепт. Вийде цікава, небанальне страва, яка приємно здивує вас і ваших близьких.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля з оселедцем по-фінськи" (на 100 грам)

  • Білки4.2 гр.
  • Жири7.8 гр.
  • Вуглеводи8.9 гр.
  • Калорії127 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Моркву вимийте, очистіть від шкірки і наріжте соломкою середнього розміру.

Крок - 1
02

У миску для змішування влийте рослинне масло. Рекомендуємо взяти оливкове першого холодного віджиму. Всипте чорний перець, мелений коріандр і часниковий порошок (мелений сушений часник).

Крок - 2
03

Перемішайте до однорідності. Додайте в миску нарізану моркву і ретельно вимішайте, щоб масло і спеції рівномірно обволокли її з усіх боків.

Крок - 3
04

Картоплю вимийте, просушіть і загорніть у фольгу.

Крок - 4
05

Застеліть деко папером для випічки і перекладіть туди мариновану моркву і загорнуту у фольгу картоплю. Запікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.

Крок - 5
06

Вийміть деко з овочами з духовки, і перекладіть моркву в миску.

Крок - 6
07

Поверніть картоплю в духовку і запікайте до готовності. Потім вийміть, остудіть і звільніть від фольги.

Крок - 7
08

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Додайте нарізану цибулю до моркви.

Крок - 8
09

Запечену картоплю очистіть від шкірки, наріжте кубиками і відправте в миску з іншими продуктами.

Крок - 9
10

Мариноване філе оселедця наріжте шматочками і теж відправте в салат. Якщо немає маринованого, візьміть слабосолений оселедець.

Крок - 10
11

Зробіть заправку для салату, змішавши в одній ємності цельнозернову гірчицю, свіжовичавлений лимонний сік і оливкову олію.

Крок - 11
12

Що вийшла заправкою полийте салат, і перемішайте інгредієнти. Картопля з оселедцем по-фінськи готова. Подавайте її на блюді, прикрасивши салатним листям. Смачного!

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лобіо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо з грибами 75 6 3 з 5 - детальніше -
Деруни з кабачків - покроковий рецепт, фото 1 Деруни з кабачків 35 3 2 з 5 - детальніше -