Картопля з м'ясом в банці - смачний і ситний обід для всієї сім'ї. Завдяки тушкуванню в банці страва нагадує приготовану на багатті. В даному рецепті використовується молода картопля. Але підійде і стара картопля, яка привнесе у смак свою родзинку.
М'ясо вимийтк, обсушіть і наріжте середніми шматочками. У рецепті використовується свинина, але ви можете взяти будь-яке м'ясо. Складіть шматочки в миску. Посоліть, всипте приправу для м'яса (або свою улюблену), перемішайте і залиште маринуватися.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і теж наріжте середніми шматочками. Часник розберіть на зубчики, очистіть і подрібніть.
Картоплю вимийте, очистіть від шкірки і наріжте шматочками того ж розміру, що м'ясо і цибулю.
У чисту суху банку викладіть спочатку кілька шматочків м'яса. Потім цибулю з часником. Додайте гілочку розмарину для аромату. Всипте картоплю.
Повторюйте шари, поки не заповниться банка або не закінчаться продукти. Покладіть лавровий лист і зверху трохи присоліть. Закрийте шийку банки складеною в кілька шарів фольгою. Проткніть фольгу в декількох місцях, щоб виходила пара. Поставте банку в холодну (!) духовку. Виставте температуру 160 градусів і почекайте 10 хвилин. Потім збільште температуру до 180 градусів і виставте час 2 години (для яловичини - 2,5 години).
Ароматна, ситна і надзвичайно смачна картопля з м'ясом в банці готова. Потримайте її ще хвилин 20 в вимкненій духовці і ставте на стіл. У цієї страви особливий смак. М'ясо виходить дивно ніжним і м'яким, а насичена його соками картопля буквально тане в роті. Подавайте картоплю з м'ясом в банці на обід або вечерю. Не забудьте посипати страву свіжою зеленню петрушки. Ідеальним гарніром стануть солоні огірки. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти