Укр
Рус
Курка Другі страви Білоруська кухня

Картопля з куркою в духовці

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

1077 - переглядів
90 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Картопля з куркою в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Пропонуємо вам рецепт запеченої в духовці картоплі з куркою. Додавши овочі і спеції, вийде неймовірно ароматна і соковита страва. Так просто і так смачно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля з куркою в духовці" (на 100 грам)

  • Білки5.9 гр.
  • Жири5.9 гр.
  • Вуглеводи7.4 гр.
  • Калорії110 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування цієї страви вам знадобиться свіжа і якісна куряча чверть. Візьміть необхідну кількість, сполосніть під проточною водою і обсушіть. Зробіть на кожній частині по кілька надрізів і складіть в глибоку миску.

Крок - 1
02

Щоб м'ясо вийшло більш смачним і ароматним, необхідно його замаринувати в спеціях. Киньте в миску з куркою мелену паприку, каррі, сушений розмарин. Додайте універсальну приправу, або будь-яку, яку ви любите. Трохи посоліть і полийте соєвим соусом.

Крок - 2
03

Виберіть невелику цибулину. Від головки часнику відокремте необхідну кількість зубів. Очистіть цибулю і часник від лушпиння. Сполосніть під прохолодною проточною водою. Наріжте цибулю півкільцями, а часник на шість частин кожен зубок. Корінь імбиру почистіть і на кухонній дошці наріжте тонкими пластинами.

Крок - 3
04

У миску до курки і спецій відправте нарізану півкільцями цибулю, шматочки часнику і пластини імбиру. Також киньте гілочку свіжого чебрецю. Не забудьте полити олією. Можна використовувати оливкову, або яку вам більше подобається.

Крок - 4
05

Добре вимийте руки з милом або використовуйте рукавички. Тепер однією рукою дуже ретельно перемішайте курячі чверті зі спеціями, як ніби втираючи їх в м'ясо. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште маринуватися мінімум на 1 годину. Якщо вийде залишити на довше, буде ще краще.

Крок - 5
06

Поки маринується м'ясо, займіться підготовкою овочів. Ретельно вимийте картоплю, можна навіть потерти щіткою, так як чистити від шкірки її не потрібно. Наріжте картоплю на більш дрібні шматочки. Моркву очистіть, помийте і розріжте вздовж, а потім на шматочки поменше. Селеру і спаржу також наріжте.

Крок - 6
07

Замариновані курячі чверті викладіть на деко. У миску з маринадом висипте підготовлені овочі і ретельно перемішайте. Після відправте овочі в деко до курки, розрівняйте. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте протягом 1 - 1,5 години до готовності.

Крок - 7
08

Коли картопля з куркою в духовці буде готова, перекладіть у велике блюдо і подавайте до столу гарячою. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Скумбрія в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Скумбрія в духовці 40 2 2 з 5 - детальніше -
Бульйон зі збитим яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон зі збитим яйцем 260 4 2 з 5 - детальніше -
Запечена брюссельська капуста - покроковий рецепт, фото 1 Запечена брюссельська капуста 40 3 3 з 5 - детальніше -
Деруни з сирої картоплі - покроковий рецепт, фото 1 Деруни з сирої картоплі 35 3 3 з 5 - детальніше -