Пропонуємо вам рецепт запеченої в духовці картоплі з куркою. Додавши овочі і спеції, вийде неймовірно ароматна і соковита страва. Так просто і так смачно.
Для приготування цієї страви вам знадобиться свіжа і якісна куряча чверть. Візьміть необхідну кількість, сполосніть під проточною водою і обсушіть. Зробіть на кожній частині по кілька надрізів і складіть в глибоку миску.
Щоб м'ясо вийшло більш смачним і ароматним, необхідно його замаринувати в спеціях. Киньте в миску з куркою мелену паприку, каррі, сушений розмарин. Додайте універсальну приправу, або будь-яку, яку ви любите. Трохи посоліть і полийте соєвим соусом.
Виберіть невелику цибулину. Від головки часнику відокремте необхідну кількість зубів. Очистіть цибулю і часник від лушпиння. Сполосніть під прохолодною проточною водою. Наріжте цибулю півкільцями, а часник на шість частин кожен зубок. Корінь імбиру почистіть і на кухонній дошці наріжте тонкими пластинами.
У миску до курки і спецій відправте нарізану півкільцями цибулю, шматочки часнику і пластини імбиру. Також киньте гілочку свіжого чебрецю. Не забудьте полити олією. Можна використовувати оливкову, або яку вам більше подобається.
Добре вимийте руки з милом або використовуйте рукавички. Тепер однією рукою дуже ретельно перемішайте курячі чверті зі спеціями, як ніби втираючи їх в м'ясо. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште маринуватися мінімум на 1 годину. Якщо вийде залишити на довше, буде ще краще.
Поки маринується м'ясо, займіться підготовкою овочів. Ретельно вимийте картоплю, можна навіть потерти щіткою, так як чистити від шкірки її не потрібно. Наріжте картоплю на більш дрібні шматочки. Моркву очистіть, помийте і розріжте вздовж, а потім на шматочки поменше. Селеру і спаржу також наріжте.
Замариновані курячі чверті викладіть на деко. У миску з маринадом висипте підготовлені овочі і ретельно перемішайте. Після відправте овочі в деко до курки, розрівняйте. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте протягом 1 - 1,5 години до готовності.
Коли картопля з куркою в духовці буде готова, перекладіть у велике блюдо і подавайте до столу гарячою. Смачного!
Випадкові рецепти