Картопля з кальмарами - дуже смачна страва в середземноморському стилі. У рецепті використовуються прості інгредієнти. Їх не так багато, але разом вони створюють справжню симфонію смаків. Тушкована картопля з кальмарами виходить соковитою, ніжною і ароматною. Ми рекомендуємо їсти цю страву з хлібом, який в даному випадку точно не буде зайвим.
Поставте на плиту каструлю з товстим дном і влийте в неї рослинне масло. Зубчики часнику очистіть від лушпиння, наріжте тонкими слайсами і відправте в каструлю з маслом. Увімкніть повільний вогонь.
Петрушку вимийте, просушіть і дрібно поріжтеножем. Додайте нарізану петрушку до часнику.
Ретельно промийте щупальця кальмарів, розріжте на 2-3 частини (залежно від розміру) і теж відправте в каструлю.
Тушки кальмарів вимийте, очистіть від плівок, половину наріжте невеликими шматочками і додайте до інших інгредієнтів.
Решту кальмара наріжте широкими кільцями і теж відправте смажитися. Підніміть вогонь до сильного і, помішуючи, смажте вміст каструлі протягом 2 хвилин.
Влийте біле вино, перемішайте і дочекайтеся випаровування алкоголю, а потім знову знизьте вогонь до мінімуму. Покладіть томатну пасту і знову перемішайте.
Влийте в каструлю зроблене заздалегідь пюре зі свіжих помідорів (помідори вимийте, очистіть від шкірки і перебийте блендером або натріть на дрібній тертці) і перемішайте.
Картоплю попередньо вимийте, очистіть від шкірки і наріжте великими шматочками. Надішліть картоплю в каструлю з кальмарами. Накрийте каструлю кришкою і продовжуйте готувати на повільному вогні.
Болгарський перець вимийте, просушіть, позбавте від хвостика і насіння, а м'якоть наріжте соломкою і додайте в блюдо, коли картопля вже буде майже готова. Накрийте кришкою і томіть на повільному вогні ще 15 хвилин.
Зніміть каструлю з плити і спробуйте тушковану картоплю з кальмарами на смак. Якщо потрібно, додайте спеції. Злегка остудіть блюдо, присипте дрібно нарізаною свіжою петрушкою і подавайте на стіл. Смачного!
Випадкові рецепти