Укр
Рус
Картопля Другі страви Португальська кухня

Картопля з кальмарами

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

732 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопля з кальмарами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Португальська кухня, Польська кухня, Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Картопля з кальмарами - дуже смачна страва в середземноморському стилі. У рецепті використовуються прості інгредієнти. Їх не так багато, але разом вони створюють справжню симфонію смаків. Тушкована картопля з кальмарами виходить соковитою, ніжною і ароматною. Ми рекомендуємо їсти цю страву з хлібом, який в даному випадку точно не буде зайвим.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля з кальмарами" (на 100 грам)

  • Білки9.4 гр.
  • Жири2.9 гр.
  • Вуглеводи7.3 гр.
  • Калорії97 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Поставте на плиту каструлю з товстим дном і влийте в неї рослинне масло. Зубчики часнику очистіть від лушпиння, наріжте тонкими слайсами і відправте в каструлю з маслом. Увімкніть повільний вогонь.

Крок - 1
02

Петрушку вимийте, просушіть і дрібно поріжтеножем. Додайте нарізану петрушку до часнику.

Крок - 2
03

Ретельно промийте щупальця кальмарів, розріжте на 2-3 частини (залежно від розміру) і теж відправте в каструлю.

Крок - 3
04

Тушки кальмарів вимийте, очистіть від плівок, половину наріжте невеликими шматочками і додайте до інших інгредієнтів.

Крок - 4
05

Решту кальмара наріжте широкими кільцями і теж відправте смажитися. Підніміть вогонь до сильного і, помішуючи, смажте вміст каструлі протягом 2 хвилин.

Крок - 5
06

Влийте біле вино, перемішайте і дочекайтеся випаровування алкоголю, а потім знову знизьте вогонь до мінімуму. Покладіть томатну пасту і знову перемішайте.

Крок - 6
07

Влийте в каструлю зроблене заздалегідь пюре зі свіжих помідорів (помідори вимийте, очистіть від шкірки і перебийте блендером або натріть на дрібній тертці) і перемішайте.

Крок - 7
08

Картоплю попередньо вимийте, очистіть від шкірки і наріжте великими шматочками. Надішліть картоплю в каструлю з кальмарами. Накрийте каструлю кришкою і продовжуйте готувати на повільному вогні.

Крок - 8
09

Болгарський перець вимийте, просушіть, позбавте від хвостика і насіння, а м'якоть наріжте соломкою і додайте в блюдо, коли картопля вже буде майже готова. Накрийте кришкою і томіть на повільному вогні ще 15 хвилин.

Крок - 9
10

Зніміть каструлю з плити і спробуйте тушковану картоплю з кальмарами на смак. Якщо потрібно, додайте спеції. Злегка остудіть блюдо, присипте дрібно нарізаною свіжою петрушкою і подавайте на стіл. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти