Картопля з брокколі і шинкою - простий рецепт домашньої овочевої запіканки. Інгредієнти викладаються шарами, тому страва нагадує торт з ніжним вершковим кремом. Така запіканка - прекрасний варіант смачного і красивого сімейного обіду або вечері.
Яйця розбийте в миску, додайте жирні вершки і збийте вінчиком до однорідності. Посоліть і поперчіть.
Картоплю вимийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими слайсами. Надішліть нарізану картоплю в миску з вершково-яєчною сумішшю.
Форму для запікання застеліть пергаментом, змастіть вершковим маслом і викладіть туди половину картопляних слайсів, рівномірно розподіливши по дну.
Зверху покладіть шматочки тонко нарізаної шинки.
Кочан брокколі розберіть на суцвіття і злегка проваріть, щоб у капусти з'явився яскраво-зелений колір. Потім залийте брокколі холодною водою, щоб зупинити приготування, просушіть і викладіть у форму поверх шинки. Замість свіжої можна взяти заморожену броколі (її потрібно повністю розморозити і просушити, а потім додати в страву).
Чеддер натріть на тертці і викладіть поверх брокколі.
Зверху накрийте залишеною картоплею і залийте вершково-яєчною сумішшю. Придавіть верх рукою, щоб картопля розподілилася рівномірно.
Закрийте форму фольгою і відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Після цього заберіть фольгу, щоб запіканка зарум'янилася, і випікайте ще 30-45 хвилин.
Коли мине час, дістаньте картоплю з брокколі і шинкою з духовки і дайте настоятися 15 хвилин. Потім пройдіться ножем по краях форми і переверніть запіканку на тарілку. Зніміть з дна пергамент і знову переверніть на блюдо.
Зверху і в розрізі запіканка з картоплі з брокколі і шинкою нагадує торт. Її можна подавати в гарячому, теплому і холодному вигляді. Ця страва стане ще смачніше на наступний день, коли настоїться і смаки перемішаються. Смачного!
Випадкові рецепти