Укр
Рус
Картопля Другі страви Болгарська кухня

Картопля з брокколі і шинкою

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

673 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопля з брокколі і шинкою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня, Бельгійська кухня, Абхазька кухня, Аргентинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Картопля з брокколі і шинкою - простий рецепт домашньої овочевої запіканки. Інгредієнти викладаються шарами, тому страва нагадує торт з ніжним вершковим кремом. Така запіканка - прекрасний варіант смачного і красивого сімейного обіду або вечері.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля з брокколі і шинкою" (на 100 грам)

  • Білки7.4 гр.
  • Жири12.6 гр.
  • Вуглеводи4.8 гр.
  • Калорії167 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Яйця розбийте в миску, додайте жирні вершки і збийте вінчиком до однорідності. Посоліть і поперчіть.

Крок - 1
02

Картоплю вимийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими слайсами. Надішліть нарізану картоплю в миску з вершково-яєчною сумішшю.

Крок - 2
03

Форму для запікання застеліть пергаментом, змастіть вершковим маслом і викладіть туди половину картопляних слайсів, рівномірно розподіливши по дну.

Крок - 3
04

Зверху покладіть шматочки тонко нарізаної шинки.

Крок - 4
05

Кочан брокколі розберіть на суцвіття і злегка проваріть, щоб у капусти з'явився яскраво-зелений колір. Потім залийте брокколі холодною водою, щоб зупинити приготування, просушіть і викладіть у форму поверх шинки. Замість свіжої можна взяти заморожену броколі (її потрібно повністю розморозити і просушити, а потім додати в страву).

Крок - 5
06

Чеддер натріть на тертці і викладіть поверх брокколі.

Крок - 6
07

Зверху накрийте залишеною картоплею і залийте вершково-яєчною сумішшю. Придавіть верх рукою, щоб картопля розподілилася рівномірно.

Крок - 7
08

Закрийте форму фольгою і відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Після цього заберіть фольгу, щоб запіканка зарум'янилася, і випікайте ще 30-45 хвилин.

Крок - 8
09

Коли мине час, дістаньте картоплю з брокколі і шинкою з духовки і дайте настоятися 15 хвилин. Потім пройдіться ножем по краях форми і переверніть запіканку на тарілку. Зніміть з дна пергамент і знову переверніть на блюдо.

Крок - 9
10

Зверху і в розрізі запіканка з картоплі з брокколі і шинкою нагадує торт. Її можна подавати в гарячому, теплому і холодному вигляді. Ця страва стане ще смачніше на наступний день, коли настоїться і смаки перемішаються. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу 80 1 3 з 5 - детальніше -
Безе по ДСТу - покроковий рецепт, фото 1 Безе по ДСТу 65 4 3 з 5 - детальніше -
Щука запечена цілком (у фользі) - покроковий рецепт, фото 1 Щука запечена цілком (у фользі) 55 2 2 з 5 - детальніше -