Картопля з беконом - звичне поєднання продуктів. Але ми пропонуємо рецепт нестандартного картопляного грата, викладеного у вигляді гірки і одягненого в «шубку» з хрусткого смаженого бекону. Така оригінальна і смачна страва нікого не залишить байдужим.
Візьміть пергамент для випічки і в один шар викладіть на нього шматочки бекону в вигляді плетінки. Зверху накрийте другим листом пергаменту і пройдіться по бекону качалкою, щоб шматочки склеїлися між собою і стали одним пластом.
Ємність для випічки змастіть маслом. З бекону зніміть верхній лист пергаменту, покладіть беконовий пласт незахищеною стороною всередину миски, рівномірно розподіліть по ємності, а потім зніміть залишившийся пергамент.
Картоплю натріть на мандоліні або наріжте тонкими слайсами.
У миску вилийте жирні вершки, викладіть туди картопляні слайси, приправте сіллю і перцем за смаком і перемішайте.
У ємність для випічки поверх бекону викладіть тонкі скибочки Чеддер (можна замінити будь-яким іншим твердим сиром).
Зверху покладіть шар вимоченої в вершках картоплі і ущільните рукою. Потім знову сир, а зверху картоплю.
Чергуйте сир і картопля, поки продукти не закінчаться. Останній шар повинен бути картопляним! Краї бекону загорніть всередину ємності.
Покладіть зверху пергамент, а на нього поставте форму для коржів і всипте всередину будь-боби. Це необхідно, щоб після випічки гратен мав гарну форму.
Конструкцію, відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 90 хвилин. Після випікання переверніть гратен на деко, щоб бекон виявився зверху, і знову відправте в духовку, на цей раз на 10-15 хвилин, щоб з'явилася хрустка скоринка.
Після цього подавайте картоплю з беконом на стіл. Він такий рум'яний і апетитний, що встояти неможливо! Такий гратен оригінально виглядає і зовні. і всередині. Смачного!
Випадкові рецепти