Укр
Рус
Картопля Другі страви Французька кухня

Картопля з беконом

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

646 - переглядів
120 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Картопля з беконом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня, Румунська кухня, Японська кухня, Таджицька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопля з беконом - звичне поєднання продуктів. Але ми пропонуємо рецепт нестандартного картопляного грата, викладеного у вигляді гірки і одягненого в «шубку» з хрусткого смаженого бекону. Така оригінальна і смачна страва нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля з беконом" (на 100 грам)

  • Білки8.5 гр.
  • Жири14.9 гр.
  • Вуглеводи9.1 гр.
  • Калорії210 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Візьміть пергамент для випічки і в один шар викладіть на нього шматочки бекону в вигляді плетінки. Зверху накрийте другим листом пергаменту і пройдіться по бекону качалкою, щоб шматочки склеїлися між собою і стали одним пластом.

Крок - 1
02

Ємність для випічки змастіть маслом. З бекону зніміть верхній лист пергаменту, покладіть беконовий пласт незахищеною стороною всередину миски, рівномірно розподіліть по ємності, а потім зніміть залишившийся пергамент.

Крок - 2
03

Картоплю  натріть на мандоліні або наріжте тонкими слайсами.

Крок - 3
04

  У миску вилийте жирні вершки, викладіть туди картопляні слайси, приправте сіллю і перцем за смаком і перемішайте.

Крок - 4
05

У ємність для випічки поверх бекону викладіть тонкі скибочки Чеддер (можна замінити будь-яким іншим твердим сиром).

Крок - 5
06

Зверху покладіть шар вимоченої в вершках картоплі і ущільните рукою. Потім знову сир, а зверху картоплю.

Крок - 6
07

Чергуйте сир і картопля, поки продукти не закінчаться. Останній шар повинен бути картопляним! Краї бекону загорніть всередину ємності.

Крок - 7
08

Покладіть зверху пергамент, а на нього поставте форму для коржів і всипте всередину будь-боби. Це необхідно, щоб після випічки гратен мав гарну форму.

Крок - 8
09

Конструкцію, відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 90 хвилин. Після випікання переверніть гратен на деко, щоб бекон виявився зверху, і знову відправте в духовку, на цей раз на 10-15 хвилин, щоб з'явилася хрустка скоринка.

Крок - 9
10

Після цього подавайте картоплю з беконом на стіл. Він такий рум'яний і апетитний, що встояти неможливо! Такий гратен оригінально виглядає і зовні. і всередині. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Свинячий паштет - покроковий рецепт, фото 1 Свинячий паштет 60 6 3 з 5 - детальніше -
Салат Цезар з куркою і капустою - покроковий рецепт, фото 1 Салат Цезар з куркою і капустою 40 4 3 з 5 - детальніше -
Лечо з цукіні і цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Лечо з цукіні і цибулею 55 4 3 з 5 - детальніше -