Укр
Рус
Картопля Другі страви Білоруська кухня

Картопля відварна

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

841 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Картопля відварна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для дітей , Для годуючих мам, Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Навіть сама звичайна їжа може бути дуже смачною. Навіть не докладаючи багато зусиль і без дорогих продуктів можна приготувати ситну і ароматну страву.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля відварна" (на 100 грам)

  • Білки2 гр.
  • Жири7 гр.
  • Вуглеводи14.7 гр.
  • Калорії134 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Самим головним інгредієнтом цієї страви є картопля. Звичайно найкраще підійде молода картопля. Але якщо вже не сезон, можна замінити її на картоплю, яка у вас є в наявності на даний момент. Виберіть приблизно однакові за розміром овочі. Якщо такої можливості немає і картоплини абсолютно різного розміру, нічого страшного. Ті, які побільше, можна буде розрізати навпіл або на кілька частин.

Крок - 1
02

Спочатку очистіть шкірку молодої картоплі за допомогою ножа. Також для цього можна використовувати, наприклад, алюмінієву губку. Якщо ж ви використовуєте немолоду картоплю, зручно чистити шкірку, наприклад, овощечисткою. Очищену картоплю ретельно вимийте під проточною водою.

Крок - 2
03

Підготовлену картопля відправте в каструлю і залийте водою. Киньте сіль, перемішайте і поставте на сильний вогонь. Коли вода буде закипати, зніміть піну шумівкою. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть до готовності.

Крок - 3
04

Коли картопля приготується, злийте воду і викладіть її в глибоку миску. Шматочок вершкового масла розріжте на частини поменше і киньте в миску з картоплею.

Крок - 4
05

Пів пучка свіжого кропу сполосніть під проточною водою і обсушіть. Помістіть на кухонну дошку і дрібно наріжте ножем. Подрібненим кропом посипте картоплю з маслом в мисці.

Крок - 5
06

Відокремте від головки потрібну кількість зубчиків часнику і очистіть їх від лушпиння. Наріжте часник тонкими пластинками і відправте в миску до решти інгредієнтів.

Крок - 6
07

Акуратно перемішайте картоплю з маслом, кропом і часником. Накрийте миску кришкою і залиште на 5 хвилин, щоб вона ввібрала аромат зелені і часнику. Такий спосіб приготування відвареної картоплі сподобається навіть самим вимогливим. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Коржі на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Коржі на молоці 70 3 3 з 5 - детальніше -
Брауні з темним шоколадом - покроковий рецепт, фото 1 Брауні з темним шоколадом 65 3 3 з 5 - детальніше -
Шніцель курячий - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель курячий 25 2 2 з 5 - детальніше -