Навіть сама звичайна їжа може бути дуже смачною. Навіть не докладаючи багато зусиль і без дорогих продуктів можна приготувати ситну і ароматну страву.
Самим головним інгредієнтом цієї страви є картопля. Звичайно найкраще підійде молода картопля. Але якщо вже не сезон, можна замінити її на картоплю, яка у вас є в наявності на даний момент. Виберіть приблизно однакові за розміром овочі. Якщо такої можливості немає і картоплини абсолютно різного розміру, нічого страшного. Ті, які побільше, можна буде розрізати навпіл або на кілька частин.
Спочатку очистіть шкірку молодої картоплі за допомогою ножа. Також для цього можна використовувати, наприклад, алюмінієву губку. Якщо ж ви використовуєте немолоду картоплю, зручно чистити шкірку, наприклад, овощечисткою. Очищену картоплю ретельно вимийте під проточною водою.
Підготовлену картопля відправте в каструлю і залийте водою. Киньте сіль, перемішайте і поставте на сильний вогонь. Коли вода буде закипати, зніміть піну шумівкою. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть до готовності.
Коли картопля приготується, злийте воду і викладіть її в глибоку миску. Шматочок вершкового масла розріжте на частини поменше і киньте в миску з картоплею.
Пів пучка свіжого кропу сполосніть під проточною водою і обсушіть. Помістіть на кухонну дошку і дрібно наріжте ножем. Подрібненим кропом посипте картоплю з маслом в мисці.
Відокремте від головки потрібну кількість зубчиків часнику і очистіть їх від лушпиння. Наріжте часник тонкими пластинками і відправте в миску до решти інгредієнтів.
Акуратно перемішайте картоплю з маслом, кропом і часником. Накрийте миску кришкою і залиште на 5 хвилин, щоб вона ввібрала аромат зелені і часнику. Такий спосіб приготування відвареної картоплі сподобається навіть самим вимогливим. Смачного!
Випадкові рецепти