Картопля варена - універсальний гарнір, який підходить до більшості страв: м'яса, риби, свіжих і тушкованих овочів і т. Д. Готують її всілякими способами. Ми розповімо, як смачно зварити картоплю цілком. Рецепт містить «секретний» інгредієнт, який, як правило, в картоплю не кладуть. Але саме він зробить смак вареної картоплі оригінальним.
Картоплю (для цього рецепта ідеально підійде молода) ретельно вимийте під проточною водою.
Промиту картоплю позбавте від очок і інших недосконалостей, які побачите на поверхні.
Підготовлену картоплю відправте в каструлю. Влийте воду, щоб вона доходила до середини картоплі. Всипте сіль і «секретний» інгредієнт - цукор (половину від загального обсягу)! Саме цукор зробить смак вареної картоплі яскравим і цікавим.
Накрийте каструлю кришкою і включіть вогонь. Дайте картоплі покипіти хвилин 10-15. Потім зніміть кришку і переверніть бульби, щоб у воді опинилася інша сторона.
Варіть, поки рідина не википить. Після цього влийте ще трохи води, накрийте каструлю кришкою і продовжуйте варіння до м'якості картоплі.
Коли картопля стане м'якою, всипте в каструлю цукор, що залишився і варіть під кришкою, поки рідина не випарується повністю. Потім вимкніть вогонь і зніміть каструлю з плити.
Приготована з цукром картопля варена набуває неповторний смак. А завдяки тому, що картопля частково вариться, а частково париться, вона виходить дивно м'якою і розсипчастою.
При цьому на дні утворюється апетитна глазурована скоринка. За бажанням додайте в картоплю вершкове або рослинне масло - і насолоджуйтеся прекрасним гарніром. Така картопля стане відмінною самостійною вегетаріанською або пісною стравою. Смачного!
Випадкові рецепти