Укр
Рус
Картопля Другі страви Білоруська кухня

Картопля варена

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

1277 - переглядів
25 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Картопля варена - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Картопля варена - універсальний гарнір, який підходить до більшості страв: м'яса, риби, свіжих і тушкованих овочів і т. Д. Готують її всілякими способами. Ми розповімо, як смачно зварити картоплю цілком. Рецепт містить «секретний» інгредієнт, який, як правило, в картоплю не кладуть. Але саме він зробить смак вареної картоплі оригінальним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля варена" (на 100 грам)

  • Білки0.7 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи9.8 гр.
  • Калорії44 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю (для цього рецепта ідеально підійде молода) ретельно вимийте під проточною водою.

Крок - 1
02

Промиту картоплю позбавте від очок і інших недосконалостей, які побачите на поверхні.

Крок - 2
03

Підготовлену картоплю відправте в каструлю. Влийте воду, щоб вона доходила до середини картоплі. Всипте сіль і «секретний» інгредієнт - цукор (половину від загального обсягу)! Саме цукор зробить смак вареної картоплі яскравим і цікавим.

Крок - 3
04

Накрийте каструлю кришкою і включіть вогонь. Дайте картоплі покипіти хвилин 10-15. Потім зніміть кришку і переверніть бульби, щоб у воді опинилася інша сторона.

Крок - 4
05

Варіть, поки рідина не википить. Після цього влийте ще трохи води, накрийте каструлю кришкою і продовжуйте варіння до м'якості картоплі.

Крок - 5
06

Коли картопля стане м'якою, всипте в каструлю цукор, що залишився і варіть під кришкою, поки рідина не випарується повністю. Потім вимкніть вогонь і зніміть каструлю з плити.

Крок - 6
07

Приготована з цукром картопля варена набуває неповторний смак. А завдяки тому, що картопля частково вариться, а частково париться, вона виходить дивно м'якою і розсипчастою.

Крок - 7
08

При цьому на дні утворюється апетитна глазурована скоринка. За бажанням додайте в картоплю вершкове або рослинне масло - і насолоджуйтеся прекрасним гарніром. Така картопля стане відмінною самостійною вегетаріанською або пісною стравою. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Полуничний маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Полуничний маршмеллоу 40 2 3 з 5 - детальніше -
Хачапурі з сулугуні - покроковий рецепт, фото 1 Хачапурі з сулугуні 75 3 3 з 5 - детальніше -
Домашні картопляні чіпси - покроковий рецепт, фото 1 Домашні картопляні чіпси 25 1 2 з 5 - детальніше -
Трубочки з творожним кремом - покроковий рецепт, фото 1 Трубочки з творожним кремом 55 3 3 з 5 - детальніше -