Укр
Рус
Картопля Другі страви Білоруська кухня

Картопля в сметані на сковороді

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

2345 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопля в сметані на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня, Болгарська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Смачна картопля в сметані - відмінний гарнір для ситного обіду або вечері. Підкоригувавши кількість спецій, можна включати страву в дитяче меню. А також готувати її для тих, хто дотримується дієтичного харчування.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля в сметані на сковороді" (на 100 грам)

  • Білки1.6 гр.
  • Жири2.1 гр.
  • Вуглеводи11.2 гр.
  • Калорії74 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для страви вибирайте тверду і пружну картоплю без видимих ​​пошкоджень. Віддавайте перевагу сортам з високим вмістом крохмалю, такуа картопля добре тримає форму при термообробці. Бульби очистіть, ретельно вимийте під проточною водою. Трохи обсушіть і наріжте уздовж на пластинки товщиною 5-7 мм.

Крок - 1
02

Поставте на плиту глибоку сковороду або каструлю, налийте в неї воду і доведіть до кипіння. Висипте картоплю, посоліть і перемішайте. За смаком можна додати улюблені спеції та приправи.

Крок - 2
03

Накрийте кришкою і тушкуйте на сильному вогні до готовності. В середньому на це йде 15-20 хвилин. Поки картопля на плиті, займіться приготуванням сметанної заправки.

Крок - 3
04

На розігрітій сковороді розтопіть невеликий шматочок масла. Часник очистіть від лушпиння, наріжте на маленькі кубики або пропустіть через спеціальний прес. Висипте пряність в жаровню. Готуйте до характерного рум'яного кольору, постійно помішуючи.

Крок - 4
05

Додайте на сковороду жирну сметану. Її можна замінити свіжими вершками від 20% жирності і більш. Поперчіть соус і ретельно перемішайте. Не доводячи до кипіння, вилийте сметанну суміш в сковороду з картоплею і тушкуйте на повільному вогні 5 хвилин.

Крок - 5
06

Притрусіть страву дрібно нарізаною свіжою петрушкою. Ніжна і соковита страва готова. Картоплю можна посипати натертим на крупній тертці твердим сиром і відправити в розігріту до 200 ° С духовку на кілька хвилин. У страви з'явиться приголомшливо смачна сирна скоринка. Готову страву подавайте на стіл в гарячому вигляді, виклавши на порційне блюдо. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Курячий рулет з омлетом - покроковий рецепт, фото 1 Курячий рулет з омлетом 85 4 3 з 5 - детальніше -
Зефір у шоколаді - покроковий рецепт, фото 1 Зефір у шоколаді 55 3 3 з 5 - детальніше -
Яловичий відварний язик з хріном - покроковий рецепт, фото 1 Яловичий відварний язик з хріном 150 3 3 з 5 - детальніше -