Смачна картопля в сметані - відмінний гарнір для ситного обіду або вечері. Підкоригувавши кількість спецій, можна включати страву в дитяче меню. А також готувати її для тих, хто дотримується дієтичного харчування.
Для страви вибирайте тверду і пружну картоплю без видимих пошкоджень. Віддавайте перевагу сортам з високим вмістом крохмалю, такуа картопля добре тримає форму при термообробці. Бульби очистіть, ретельно вимийте під проточною водою. Трохи обсушіть і наріжте уздовж на пластинки товщиною 5-7 мм.
Поставте на плиту глибоку сковороду або каструлю, налийте в неї воду і доведіть до кипіння. Висипте картоплю, посоліть і перемішайте. За смаком можна додати улюблені спеції та приправи.
Накрийте кришкою і тушкуйте на сильному вогні до готовності. В середньому на це йде 15-20 хвилин. Поки картопля на плиті, займіться приготуванням сметанної заправки.
На розігрітій сковороді розтопіть невеликий шматочок масла. Часник очистіть від лушпиння, наріжте на маленькі кубики або пропустіть через спеціальний прес. Висипте пряність в жаровню. Готуйте до характерного рум'яного кольору, постійно помішуючи.
Додайте на сковороду жирну сметану. Її можна замінити свіжими вершками від 20% жирності і більш. Поперчіть соус і ретельно перемішайте. Не доводячи до кипіння, вилийте сметанну суміш в сковороду з картоплею і тушкуйте на повільному вогні 5 хвилин.
Притрусіть страву дрібно нарізаною свіжою петрушкою. Ніжна і соковита страва готова. Картоплю можна посипати натертим на крупній тертці твердим сиром і відправити в розігріту до 200 ° С духовку на кілька хвилин. У страви з'явиться приголомшливо смачна сирна скоринка. Готову страву подавайте на стіл в гарячому вигляді, виклавши на порційне блюдо. Смачного!
Випадкові рецепти