Картопля в мундирі в мікрохвильовій печі готується досить легко. Якщо правильно використовувати запропоновану в рецепті методику, вийде навіть не відварна, а запечена картопля в мундирі під сиром. Це проста, але дуже ситна страва стане прекрасною основою для домашньої вечері. Додатковий бонус в тому, що на приготування картоплі в мікрохвильовці цим способом піде всього 12 хвилин.
Картоплю ретельно вимийте і висушіть. Якщо картопля молода, наскрібіть її трохи, щоб відійшла піднявшася шкірка. Стару картоплю очищати не потрібно. Вимиту картоплю наколіть виделкою в декількох місцях.
Надішліть картоплю в мундирі в мікрохвильовку і готуйте на максимальній потужності 5 хвилин. Після закінчення програми відкрийте дверцята і переверніть картоплю зворотною стороною. Знову включіть мікрохвильову піч на повну потужність і готуйте наступні 5 хвилин.
За цей час картопля стане м'якше. Вийміть її з мікрохвильовки і розріжте навпіл, але до кінця не дорізайте. Розгорніть картоплю по лінії розрізу і посоліть і поперчіть за смаком.
Спушіть внутрішню частину виделкою, щоб спеції і м'якоть перемішалися. Зверху на обидві половинки викладіть шматочки вершкового масла.
Натріть на середній терці чеддер або купіть вже тертий і присипте їм картоплю. Не шкодуйте сиру: він зробить страву більш вершковим і апетитним.
Поверніть картоплю в мікрохвильову піч і готуйте на максимальній потужності 1 хвилину. Потрібно, щоб сир і масло розплавилися і просочили страву.
Готову картоплю вийміть з мікрохвильовки і перекладіть на тарілку сервіровки. Викладіть на обидві половинки сметану і присипте сиром, що залишився. Зроблена таким способом картопля в мундирі в мікрохвильовій печі виходить не гірше, ніж картопля, запечена в духовці, а готується набагато швидше. Це дійсно неймовірно смачно. Смачного!
Випадкові рецепти