Картопля в беконі - страва, в якій майже немає тваринного білка, але за поживністю вона не поступається м'ясу. Якщо ви відмовилися від свинини, але хочете смачно і ситно поїсти, цей рецепт для вас. Картопля в беконі відмінно насичує, при цьому легко готується і виходить ніжною і дуже апетитною.
Картоплю очистіть від шкірки, вимийте і наріжте великими шматочками.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть кубиками. Будь-які щільні гриби (у нас ерінгі) теж наріжте кубиками.
Нарізану картоплю відваріть до м'якості (варити приблизно 10-12 хвилин) і придушіть в пюре.
Гриби разом з цибулею підсмажте на олії до готовності.
Додайте картопляне пюре до грибів і перемішайте інгредієнти до однорідності.
Скибочки бекону викладіть хрест-навхрест на решітку. З грибів з картоплею сформуйте кулю і з усіх боків оберніть беконом.
Перев'яжіть заготівлю кулінарною ниткою або мотузкою і для аромату додайте зверху трохи свіжого розмарину.
Надішліть картоплю в беконі в розігріту до 150 градусів духовку на 35-45 хвилин. Поверхня повинна зарум'яниться. В кінці підсильте вогонь, щоб бекон став коричневим і хрустким.
Приготуйте соус. Змішайте в сковороді червоне вино, солодкий соєвий соус і вершкове масло. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння і злегка уваріть.
Готову картоплю в беконі вийміть з духовки, викладіть на тарілку сервіровки і полийте приготованим соусом. Зверху прикрасьте страву свіжим листям крес-салату. Зовні воно нагадує шинку, а всередині ніжне і соковите. Картопля в беконі виходить приголомшливо смачною і ситною. Смачного!
Випадкові рецепти