Укр
Рус
Картопля Другі страви Болгарська кухня

Картопля в беконі

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

935 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Картопля в беконі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопля в беконі - страва, в якій майже немає тваринного білка, але за поживністю вона не поступається м'ясу. Якщо ви відмовилися від свинини, але хочете смачно і ситно поїсти, цей рецепт для вас. Картопля в беконі відмінно насичує, при цьому легко готується і виходить ніжною і дуже апетитною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля в беконі" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири2.2 гр.
  • Вуглеводи12.5 гр.
  • Калорії86 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю очистіть від шкірки, вимийте і наріжте великими шматочками.

Крок - 1
02

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть кубиками. Будь-які щільні гриби (у нас ерінгі) теж наріжте кубиками.

Крок - 2
03

Нарізану картоплю відваріть до м'якості (варити приблизно 10-12 хвилин) і придушіть в пюре.

Крок - 3
04

Гриби разом з цибулею підсмажте на олії до готовності.

Крок - 4
05

Додайте картопляне пюре до грибів і перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 5
06

Скибочки бекону викладіть хрест-навхрест на решітку. З грибів з картоплею сформуйте кулю і з усіх боків оберніть беконом.

Крок - 6
07

Перев'яжіть заготівлю кулінарною ниткою або мотузкою і для аромату додайте зверху трохи свіжого розмарину.

Крок - 7
08

Надішліть картоплю в беконі в розігріту до 150 градусів духовку на 35-45 хвилин. Поверхня повинна зарум'яниться. В кінці підсильте вогонь, щоб бекон став коричневим і хрустким.

Крок - 8
09

Приготуйте соус. Змішайте в сковороді червоне вино, солодкий соєвий соус і вершкове масло. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння і злегка уваріть.

Крок - 9
10

Готову картоплю в беконі вийміть з духовки, викладіть на тарілку сервіровки і полийте приготованим соусом. Зверху прикрасьте страву свіжим листям крес-салату. Зовні воно нагадує шинку, а всередині ніжне і соковите. Картопля в беконі виходить приголомшливо смачною і ситною. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Овочеве рагу в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Овочеве рагу в мультиварці 90 5 3 з 5 - детальніше -
Панакота в бокалі - покроковий рецепт, фото 1 Панакота в бокалі 40 2 3 з 5 - детальніше -
Риба «по-грецьки» - покроковий рецепт, фото 1 Риба «по-грецьки» 35 1 2 з 5 - детальніше -