Картопля, запечена часточками в духовці, - популярний гарнір і самостійна страва. Це більш здорова альтернатива знаменитій картоплі фрі. Пропонуємо простий рецепт, як легко і швидко запекти картоплю часточками в духовці, щоб вона вийшла золотисто-хрусткою зовні і ніжно-повітряною всередині.
Картоплю ретельно вимийте і висушіть. Чистити картоплю не потрібно, так як після запікання шкірка стає хрусткою і апетитною. Розріжте картоплю навпіл і наріжте часточками приблизно однакової товщини.
Нарізану картоплю перекладіть в поліетиленовий пакет з замочком і влийте туди ж рослинне масло (у нас оливкове, але ви можете взяти будь-яке інше на свій розсуд, наприклад, соняшникове або кунжутне). Закрийте замочок і акуратно струсіть пакет кілька разів, щоб масло рівномірно розподілилося між картопляними часточками.
Застеліть деко фольгою, збризніть його рослинним маслом і перекладіть туди підготовлені часточки картоплі. Поверніть картоплю шкіркою вниз і рівномірно розподіліть по деку.
Присипте картоплю будь-якою зручною приправою з сіллю або просто посоліть. Зверху посипте тертим пармезаном або будь-яким іншим сиром, який добре плавиться. Розігрійте духовку до 220 градусів і відправте туди деко з картоплею на 30-35 хвилин. Картопля шматочками в духовці повинна апетитно зарум'янитися.
Перекладіть запечену картоплю на блюдо і подавайте з будь-яким соусом на ваш розсуд (наприклад, з кетчупом, вершковим, грибним соусом, барбекю і т. п.). Картопля, запечена часточками в духовці за цим рецептом, також підходить як гарнір для м'ясних стейків, смаженої курки, гамбургерів і т. д. Приємного апетиту!
Випадкові рецепти