Укр
Рус
Картопля Другі страви Українська кухня

Картопля шматочками в духовці

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

1130 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Картопля шматочками в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Угорська кухня, Кухня Швеції

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопля, запечена часточками в духовці, - популярний гарнір і самостійна страва. Це більш здорова альтернатива знаменитій картоплі фрі. Пропонуємо простий рецепт, як легко і швидко запекти картоплю часточками в духовці, щоб вона вийшла золотисто-хрусткою зовні і ніжно-повітряною всередині.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля шматочками в духовці" (на 100 грам)

  • Білки3.5 гр.
  • Жири6.5 гр.
  • Вуглеводи14.4 гр.
  • Калорії134 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю ретельно вимийте і висушіть. Чистити картоплю не потрібно, так як після запікання шкірка стає хрусткою і апетитною. Розріжте картоплю навпіл і наріжте часточками приблизно однакової товщини.

Крок - 1
02

Нарізану картоплю перекладіть в поліетиленовий пакет з замочком і влийте туди ж рослинне масло (у нас оливкове, але ви можете взяти будь-яке інше на свій розсуд, наприклад, соняшникове або кунжутне). Закрийте замочок і акуратно струсіть пакет кілька разів, щоб масло рівномірно розподілилося між картопляними часточками.

Крок - 2
03

Застеліть деко фольгою, збризніть його рослинним маслом і перекладіть туди підготовлені часточки картоплі. Поверніть картоплю шкіркою вниз і рівномірно розподіліть по деку.

Крок - 3
04

Присипте картоплю будь-якою зручною приправою з сіллю або просто посоліть. Зверху посипте тертим пармезаном або будь-яким іншим сиром, який добре плавиться. Розігрійте духовку до 220 градусів і відправте туди деко з картоплею на 30-35 хвилин. Картопля шматочками в духовці повинна апетитно зарум'янитися.

Крок - 4
05

Перекладіть запечену картоплю на блюдо і подавайте з будь-яким соусом на ваш розсуд (наприклад, з кетчупом, вершковим, грибним соусом, барбекю і т. п.). Картопля, запечена часточками в духовці за цим рецептом, також підходить як гарнір для м'ясних стейків, смаженої курки, гамбургерів і т. д. Приємного апетиту!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лобіо з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо з м’ясом 50 6 3 з 5 - детальніше -
Олів’є без ковбаси - покроковий рецепт, фото 1 Олів’є без ковбаси 35 5 3 з 5 - детальніше -
Маринований кавун - покроковий рецепт, фото 1 Маринований кавун 60 1 2 з 5 - детальніше -
Салат капустяний - покроковий рецепт, фото 1 Салат капустяний 20 2 2 з 5 - детальніше -