Приготуйте простий, смачний і швидкий гарнір, який відмінно поєднується з багатьма продуктами. Картопля з хрусткою скоринкою ніжна і м'яка усередині - прекрасна альтернатива пюре на святковому застіллі.
Ретельно вимийте бульби під проточною водою. Викладіть в каструлю, залийте водою і посоліть. Поставте ємність на середній вогонь і варіть протягом 15 хвилин. До повної готовності доводити не потрібно. Досить, щоб картопля стала трохи м'якою.
Поставте чавунну сковороду на середній вогонь і викладіть в неї нарізаний невеликими шматочками бекон. Обсмажуйте до рум'яної скоринки, поки він не віддасть частину жиру. Шкварки виберіть в окрему ємність.
У жаровню з жиром висипте дрібно нарізану цибулю, підсмажте до золотистого кольору і перекладіть до шкварок. Наполовину готову картоплю обсушіть і не очищаючи розріжте на 4 частини.
На розігріту сковороду до залишків жиру додайте невеликий шматочок вершкового масла.
Викладіть картоплю і обсмажте по 2-3 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору. Додайте цибулю і шкварки.
Часник очистіть і дрібно наріжте ножем або пропустіть через спеціальний прес. Змішайте часник іншими інгредієнтами на сковороді, потім приправте все перцем і посоліть.
Притрусіть страву копченою паприкою. Можна додати і інші приправи і спеції на ваш смак. Добре перемішайте і посипте дрібно нарізаною свіжою петрушкою. Ароматна і дуже смачна картопля з хрусткою скоринкою - готова. Щоб зробити страву ще ситніше, разом з основним інгредієнтом підсмажте яєчню, додавши улюблені приправи. Викладіть готову страву на порційне блюдо і подавайте в гарячому вигляді. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти