Укр
Рус
Картопля Другі страви Білоруська кухня

Картопля по-селянськи

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

1744 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопля по-селянськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня, Валлійська кухня, Українська кухня, Грузинська кухня, Російська кухня, Бразильська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Приготуйте простий, смачний і швидкий гарнір, який відмінно поєднується з багатьма продуктами. Картопля з хрусткою скоринкою ніжна і м'яка усередині - прекрасна альтернатива пюре на святковому застіллі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля по-селянськи" (на 100 грам)

  • Білки3.2 гр.
  • Жири2.6 гр.
  • Вуглеводи14.9 гр.
  • Калорії100 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно вимийте бульби під проточною водою. Викладіть в каструлю, залийте водою і посоліть. Поставте ємність на середній вогонь і варіть протягом 15 хвилин. До повної готовності доводити не потрібно. Досить, щоб картопля стала трохи м'якою.

Крок - 1
02

Поставте чавунну сковороду на середній вогонь і викладіть в неї нарізаний невеликими шматочками бекон. Обсмажуйте до рум'яної скоринки, поки він не віддасть частину жиру. Шкварки виберіть в окрему ємність.

Крок - 2
03

У жаровню з жиром висипте дрібно нарізану цибулю, підсмажте до золотистого кольору і перекладіть до шкварок. Наполовину готову картоплю обсушіть і не очищаючи розріжте на 4 частини.

Крок - 3
04

На розігріту сковороду до залишків жиру додайте невеликий шматочок вершкового масла.

Крок - 4
05

Викладіть картоплю і обсмажте по 2-3 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору. Додайте цибулю і шкварки.

Крок - 5
06

Часник очистіть і дрібно наріжте ножем або пропустіть через спеціальний прес. Змішайте часник іншими інгредієнтами на сковороді, потім приправте все перцем і посоліть.

Крок - 6
07

Притрусіть страву копченою паприкою. Можна додати і інші приправи і спеції на ваш смак. Добре перемішайте і посипте дрібно нарізаною свіжою петрушкою. Ароматна і дуже смачна картопля з хрусткою скоринкою - готова. Щоб зробити страву ще ситніше, разом з основним інгредієнтом підсмажте яєчню, додавши улюблені приправи. Викладіть готову страву на порційне блюдо і подавайте в гарячому вигляді. Приємного вам апетиту!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Нирки в винному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Нирки в винному соусі 35 2 3 з 5 - детальніше -
Італійська меренга - покроковий рецепт, фото 1 Італійська меренга 40 1 2 з 5 - детальніше -
Суп з курки з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Суп з курки з картоплею 45 3 3 з 5 - детальніше -