Укр
Рус
Картопля Другі страви Українська кухня

Картопля по-селянськи в мультиварці

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

1760 - переглядів
70 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопля по-селянськи в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Більш популярного овоча, без якого просто немислимі багато смачних і корисних страв - це картопля, по праву називається «другим хлібом», особливо в селі. Адже люди, яким доводиться жити в селі і працювати на землі, в основному вживають їжу здорову так, до того ж, не вимагаючу особливих витрат та й часу на приготування. І звичайно ж, найпростіше приготувати картоплю. У багатьох сім'ях страви з картоплі присутні чи не кожен день, та й святковий стіл без цього овоча не обходиться. Є багато всіляких рецептів приготування картоплі, але я вам хочу порекомендувати варіант, коли можна і сім'ю смачно нагодувати, і гостей пригостити - картопля по-селянськи в мультиварці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля по-селянськи в мультиварці" (на 100 грам)

  • Білки5.4 гр.
  • Жири5.9 гр.
  • Вуглеводи12.9 гр.
  • Калорії131 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Звичайно, багато хто подумає: раз картопля по-селянськи, значить повинна готуватися в печі або духовці. Але, повірте, в мультиварці вона готується навіть швидше, та й на смак нітрохи не поступається. Тим більше, що господаркам, зайнятим домашнім господарством, катастрофічно не вистачає часу на приготування смачної вечері для сім'ї. А ось наш чудовий рецепт дозволяє приготувати картоплю без особливих зусиль, а найголовніша відмінність в тому, що бульби навіть чистити не потрібно. Для того, щоб картопля по-селянськи в мультиварці вийшла дивовижно смачною і ароматною, як із сільської печі, краще взяти картоплю молоду, так як у неї більш м'яка шкірка. Хоча це зовсім не означає, що зі старих бульб страву приготувати неможливо. Просто доведеться збільшити час на підготовку.

Крок - 1
02

І ще, бажано взяти картоплю по можливості однакового розміру, щоб вона рівномірно готувалася. А тепер, коли з картоплею розібралися, просто потрібно взяти її і гарненько вимити. Потім обсушити і нарізати приблизно однаковими скибочками.

Крок - 2
03

Тепер потрібно приготувати приправи. В окремій мисочці з'єднати сіль і перець мелений, додати часниковий порошок, кайенский перець, сушений чебрець і паприку мелену. Всі інгредієнти перемішати ложкою, щоб приправи рівномірно з'єдналися.

Крок - 3
04

Приготовану нарізану картоплю викласти в чашу мультиварки і посипати приправами.

Крок - 4
05

Потім полити оливковою олією і притрусити частиною потертого сиру пармезан. Все добре перемішати, щоб картопля була просякнута приправами і добавками.

Крок - 5
06

Далі посипати картоплю залишившимся потертим сиром і залити невеликою кількістю води.

Крок - 6
07

Після цього кришку мультиварки накрити, і нехай собі готується протягом години, під закритою кришкою. При цьому відкривати і перемішувати ні в якому разі не потрібно. Подавати страву гарячою, можна додати зелень.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Смажені пиріжки - покроковий рецепт, фото 1 Смажені пиріжки 80 4 4 з 5 - детальніше -
Рогалики з повидлом - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики з повидлом 40 4 3 з 5 - детальніше -
Баурсаки - покроковий рецепт, фото 1 Баурсаки 140 6 4 з 5 - детальніше -
Долма у виноградному листі - покроковий рецепт, фото 1 Долма у виноградному листі 120 4 3 з 5 - детальніше -