Укр
Рус
Картопля Другі страви Білоруська кухня

Картопля по-селянськи в духовці

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

938 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопля по-селянськи в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопля по-селянськи в духовці - ідеальний варіант нагодувати сім'ю ситним і дуже смачним обідом або вечерею. Приготована за нашим рецептом страва, виходить м'якою і ніжною всередині, із золотистою хрусткою скоринкою зовні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля по-селянськи в духовці" (на 100 грам)

  • Білки2 гр.
  • Жири2.2 гр.
  • Вуглеводи15.8 гр.
  • Калорії94 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть, Розріжте вздовж навпіл і наріжте шматочками 2-3 см.

Крок - 1
02

У велику каструлю налийте воду, поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Посоліть, додайте харчову соду, акуратно опустіть у воду картоплю і перемішайте. Після закипання, зменшіть вогонь і варіть протягом 10 хвилин до готовності. Картопля повинна легко проколюватися ножем або виделкою.

Крок - 2
03

Злийте воду і залиште на 1 хвилину, не накриваючи кришкою, щоб волога випарувалася. Поставте сотейник або каструлю на середній вогонь, налийте оливкову олію, додайте подрібнений розмарин, нарізаний дрібними кубиками часник і мелений чорний перець.

Крок - 3
04

Обсмажуйте пряність, постійно помішуючи, 2-3 хвилини до золотистого кольору. Процідіть масло через дрібне сито і вилийте на картоплю. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте. Щоб трохи розм'якшити картоплю, кілька разів струсніть каструлю.

Крок - 4
05

Викладіть овоч рівномірним шаром на деко або в форму для запікання. Поставте в розігріту до 220 ° С і запікайте протягом 30-35 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, переверніть картоплю за допомогою лопатки. Продовжуйте готувати, періодично перевертаючи, ще 30-40 хвилин. Готова картопля повинна бути темно-коричневого кольору з хрусткою скоринкою.

Крок - 5
06

Подавайте частування на блюді, доповнивши яєчнею і дрібно нарізаною свіжою петрушкою. Приємного вам апетиту!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат цезар з морепродуктів - покроковий рецепт, фото 1 Салат цезар з морепродуктів 55 6 3 з 5 - детальніше -
Сабайон без вина - покроковий рецепт, фото 1 Сабайон без вина 40 2 3 з 5 - детальніше -
Суджук вірменський (суджух) - покроковий рецепт, фото 1 Суджук вірменський (суджух) 30 1 2 з 5 - детальніше -
Зрази з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Зрази з яйцем 40 3 3 з 5 - детальніше -