Картопля по-селянськи в духовці - ідеальний варіант нагодувати сім'ю ситним і дуже смачним обідом або вечерею. Приготована за нашим рецептом страва, виходить м'якою і ніжною всередині, із золотистою хрусткою скоринкою зовні.
Картоплю ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть, Розріжте вздовж навпіл і наріжте шматочками 2-3 см.
У велику каструлю налийте воду, поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Посоліть, додайте харчову соду, акуратно опустіть у воду картоплю і перемішайте. Після закипання, зменшіть вогонь і варіть протягом 10 хвилин до готовності. Картопля повинна легко проколюватися ножем або виделкою.
Злийте воду і залиште на 1 хвилину, не накриваючи кришкою, щоб волога випарувалася. Поставте сотейник або каструлю на середній вогонь, налийте оливкову олію, додайте подрібнений розмарин, нарізаний дрібними кубиками часник і мелений чорний перець.
Обсмажуйте пряність, постійно помішуючи, 2-3 хвилини до золотистого кольору. Процідіть масло через дрібне сито і вилийте на картоплю. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте. Щоб трохи розм'якшити картоплю, кілька разів струсніть каструлю.
Викладіть овоч рівномірним шаром на деко або в форму для запікання. Поставте в розігріту до 220 ° С і запікайте протягом 30-35 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, переверніть картоплю за допомогою лопатки. Продовжуйте готувати, періодично перевертаючи, ще 30-40 хвилин. Готова картопля повинна бути темно-коричневого кольору з хрусткою скоринкою.
Подавайте частування на блюді, доповнивши яєчнею і дрібно нарізаною свіжою петрушкою. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти