Укр
Рус
Картопля Другі страви Литовська кухня

Картопля по селянськи в духовці з часником

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1100 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Картопля по селянськи в духовці з часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Литовська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Хрустка зовні, ніжна всередині, повна ароматів смажена картопля по селянськи в духовці з часником. Легкий рецепт для будь-якого випадку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Картопля по селянськи в духовці з часником" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири4.9 гр.
  • Вуглеводи15.3 гр.
  • Калорії118 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть часник від лушпиння. Сполосніть під проточною водою. Наріжте кожен зубчик на маленькі шматочки. Зберіть нарізаний часник в купу і "пройдіться" по ньому гострою частиною ножа ще раз.

Крок - 1
02

У маленькій каструлі розігрійте оливкову олію. Для приготування багатьох страв застосовують саме таке масло, так як воно не має певного смаку, як наприклад соняшникова нерафінована.

Крок - 2
03

Додайте в розігріте масло дрібно нарізаний часник і чебрець. Готуйте часник, постійно перемішуючи 3-4 хвилини на повільному вогні, поки його шматочки не стануть світло - золотистого кольору.

Крок - 3
04

Поки смажиться часник, підготуйте глибоку миску, поставивши на неї металеве сито. Як тільки ви побачили, що часник почав зарум януватися, відразу знімайте каструлю з вогню і перелийте в сито і відставте.

Крок - 4
05

Тепер підготуйте картоплю. Вимийте шкірку щіткою під проточною водою від залишків землі. Промокніть кожну картоплину паперовою серветкою. Розріжте бульби на четвертинки (якщо ви взяли довгасту картоплю, то ріжте її уздовж).

Крок - 5
06

Нарізану картоплю перекладіть в миску з процідженою оливковою олією. Додайте до неї сіль і чорний мелений перець на свій смак. Ретельно перемішайте картоплю зі спеціями та олією.

Крок - 6
07

Візьміть великий лист. Застеліть його пергаментом. Перекладіть нарізану картоплю в один шар на деко шкіркою вгору. Поставте готуватися картоплю по-селянськи в розігріту духовку 210 градусів за цельсієм.

Крок - 7
08

Смажте картоплю протягом 15-20 хвилин, потім відкрийте духовку і переверніть шматочки за допомогою кухонних щипців. Закрийте духовку. Продовжіть готувати ще 15-20 хвилин до появи золотисто-коричневої і хрусткої скоринки.

Крок - 8
09

Готову картоплю вийміть з духовки, посипте смаженим часником, перемішайте. Перекладіть картоплю по-селянськи з часником на тарілку, приправте зеленню петрушки і подавайте до столу. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Желе із соку - покроковий рецепт, фото 1 Желе із соку 50 3 3 з 5 - детальніше -
Біляші закриті - покроковий рецепт, фото 1 Біляші закриті 85 4 3 з 5 - детальніше -
Сухарі на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Сухарі на сковороді 45 2 3 з 5 - детальніше -
Кабачки в клярі - покроковий рецепт, фото 1 Кабачки в клярі 40 2 2 з 5 - детальніше -
?>