Хрустка зовні, ніжна всередині, повна ароматів смажена картопля по селянськи в духовці з часником. Легкий рецепт для будь-якого випадку.
Очистіть часник від лушпиння. Сполосніть під проточною водою. Наріжте кожен зубчик на маленькі шматочки. Зберіть нарізаний часник в купу і "пройдіться" по ньому гострою частиною ножа ще раз.
У маленькій каструлі розігрійте оливкову олію. Для приготування багатьох страв застосовують саме таке масло, так як воно не має певного смаку, як наприклад соняшникова нерафінована.
Додайте в розігріте масло дрібно нарізаний часник і чебрець. Готуйте часник, постійно перемішуючи 3-4 хвилини на повільному вогні, поки його шматочки не стануть світло - золотистого кольору.
Поки смажиться часник, підготуйте глибоку миску, поставивши на неї металеве сито. Як тільки ви побачили, що часник почав зарум януватися, відразу знімайте каструлю з вогню і перелийте в сито і відставте.
Тепер підготуйте картоплю. Вимийте шкірку щіткою під проточною водою від залишків землі. Промокніть кожну картоплину паперовою серветкою. Розріжте бульби на четвертинки (якщо ви взяли довгасту картоплю, то ріжте її уздовж).
Нарізану картоплю перекладіть в миску з процідженою оливковою олією. Додайте до неї сіль і чорний мелений перець на свій смак. Ретельно перемішайте картоплю зі спеціями та олією.
Візьміть великий лист. Застеліть його пергаментом. Перекладіть нарізану картоплю в один шар на деко шкіркою вгору. Поставте готуватися картоплю по-селянськи в розігріту духовку 210 градусів за цельсієм.
Смажте картоплю протягом 15-20 хвилин, потім відкрийте духовку і переверніть шматочки за допомогою кухонних щипців. Закрийте духовку. Продовжіть готувати ще 15-20 хвилин до появи золотисто-коричневої і хрусткої скоринки.
Готову картоплю вийміть з духовки, посипте смаженим часником, перемішайте. Перекладіть картоплю по-селянськи з часником на тарілку, приправте зеленню петрушки і подавайте до столу. Смачного.
Випадкові рецепти